Perníkové korenie BIO - MámeChuť
Súvisiaci tovar
Na získanie bieleho korenia sa zberajú čierne úplne zrelé plody a potom sú cca týždeň namočené vo vode. Mesocarp – vonkajší obal, sa pritom rozpadne a odtelí sa tým od...
Táto soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Ligurček je klasická polievková vnať, ktorá vonia za anízom, citrónom a droždím. Jeho chuť niekomu pripomína zeler a inému zase „maggi“ v prírodnej podobe. Obmedziť jeho...
Táto Soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa Soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Badián so svojimi osemcípymi, hviezdicovitými plodmi je bezpochyby najkrajším korením na trhu. Svojou sladkou arómou sa podobá feniklu, je však o trochu ostrejšia. Hodí sa do...
Toto pôvodom indické korenie je výborné pre fanúšikov orientálnych a zároveň jemných a ľahko nasladlých chutí. Je absolútne nevyhnutné do zeleninových aj mäsových curry pokrmov,...
Používa sa do mäsitých jedál a nesmie chýbať takmer v žiadnom guláši. Mletá paprika je spolu s cesnakom tajomstvom "mäsitej" chute, ktorú môžete využiť aj pri príprave...
Punč, varené víno, kompót a vianočné čaje si bez ovocno-korenenej vône a piepornej chuti klinčekov nevieme predstaviť. Klinček zastrčený do cibule je často varený v polievke...
Intenzívna, sladká chuť anízu podobná sladkému drievku je unikátna. V kuchyni sa aníz používa podobne ako fenikel na zjemnenie chleba, pečiva a koláčov. Pohľad do ďalekých...
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s...
Muškát nie je botanicky vzatý orech, ale jadro broskyňového ovocia. Muškát má jemnú aromatickú vôňu a trošku pálivú, silne korenenú, teplú chuť. Korenie plnej...
Rasca je korením predovšetkým nemecky hovoriacich krajín a poznáme ho hlavne ako korenie na chlieb. Bravčová pečienka, kel a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú, horko-sladkú...
Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni, ako súčasť korenených zmesí, nezastupiteľnú úlohu....
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť). Chilli vločky potešia...
Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter....
Rasca je najviac známe ako korenie na chlieb. Tiež bravčovej pečienke, kelu a kyslej kapuste dodá ostrú a horko-sladkú arómu. Štipka rasce v šaláte chutí tiež výborne. Zemiaková...
Podrobný popis
🌱 Používanie:
Perníkové korenie je skvelé nielen do perníčkov, ale aj do iných obľúbených pečených dezertov, napríklad do nadýchaného mäkkého perníka, sušienok, muffinov či koláčov. Brániť sa však nemusíte ani jeho použitie v nepečených dezertoch, ako sú zmrzliny, pudingy alebo sladké krémy. Alebo ním iba posypať vašu granolu, jogurt a ovsenú kašu.
Ste fanúšikmi vône perníka, ale sladké pokrmy vám nič nehovoria? Potom môžete toto neodolateľne voňavé korenie použiť aj do arómov sviečok a aromavreciek, ktoré prevoňajú vašu domácnosť.
Milujete vôňu/chuť škorice a chcete si ju vychutnať aj samotnú? Potom skúste našu mletú cejlónsku škoricu bio, na ktorú my nedáme dopustiť.
🌱 Zaujímavosti a história:
Vedeli ste, že perník nie je pre ľudstvo žiadnou novinkou? Perníkové korenie bolo používané už v starovekom Grécku a Ríme a to na ochucovanie sladkých pokrmov. Prvé recepty na samotný perník sa potom začali objavovať v Európe okolo 12. storočia, jednalo sa však o dezert, ktorý si vychutnávali predovšetkým ľudia z vyšších vrstiev, pretože perníkové korenie bolo vo vtedajšej dobe vyrábané z dosť drahých surovín.
V Európe sa perník preslávil predovšetkým v Nemecku a u nás v Čechách, kde sú jeho výrobou preslávené predovšetkým Pardubice, prezývané aj ako Perníkové mesto.
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / články
------------------
Pre bio produkt platí naša bio certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 324 kCal
Tuky: 9,40 g
- z toho nasýtené: 4,20 g
Sacharidy: 54,10 g
- z toho cukry: 51,10 g
Vláknina: 19,30 g
Bielkovina: 5,00 g
Soľ: 0,12 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Směsi koření |
---|---|
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | Skořice BIO, Muškátový oříšek BIO, Hřebíček BIO, Kardamom BIO, Nové koření BIO, Muškátový květ BIO, Zázvor BIO |
Krajina pôvodu: | Německo |
Značka: | MámeChuť |
Grilovaná zelenina predsa nemusí byť nuda! Okorenená touto zmesou sa razom stane z obyčajnej prílohy stredobodom grilovacieho menu. Jednoducho zmiešajte korenie s olejom,...
Naozajstní majstri v grilovaní siahnu po tejto vybranej zmesi, vďaka ktorej získa mäso lákavú, mierne ostrú chuť. Zmes korenia votrite do mäsa, nechajte cca 2 hodiny odležať a...
Sven je vášnivý rybár pochádzajúci z rodu Vikingov. Občas chytí toľko rýb, že sa jeho loďka pod tou ťarchou sotva udrží na vode. Doma potom dokáže vykúzliť naozaj úžasné rybie...
V ryži sa ukrýva životná sila Ázie. Korenie na ryžu majstra Wonga zaujme svojou teplou exotickou chuťou a postará sa o príjemnú chuť ryžového pokrmu. Ak sa podusí korenie s...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Korenie na pizzu a cestoviny je určené už podľa názvu na dochutenie klasických jedál Talianska. Pizzám, cestovinám a lasagnam dodá toto korenie chuť, ktorú človek mimo Talianska...
Nekomplikovaná aaromatická zmes korenia ako samo mäso. Budete nadšení z kombinácie rozmarínu a sušených paradajok v tejto zmesi. Tak rozpáľte uhlie a vykúzlite lahodné steaky!...
Kto miluje stredomorskú chuť, mal by mať talianske korenie doma. Táto zmes zjednocuje talianske základné korenie a skvele sa hodí k cestovinám, na pizzu, lasagne a na...
Tabouleh je názov arabského ľahkého šalátu s bulgurom, pre ktorý je charakteristická chuť čerstvej mäty, petržlenu, paradajok, cibule a citrónovej kôry. S touto zmesou môžete...
Tradičné, ostré, pikantné. So zmesou korenia dona Rodrigueza je úspech pri príprave Chilli con alebo sin Carne zaručený. Toto mexické korenie dodáva pálivú chuť a prináša...
Spestrite si varené víno týmto korením. Prevonia celý dom a skvele zjemní šálku vianočného punču. Tip: Pridajte kúsky pomaranča alebo hrozienka. Zloženie: šípok bio,...
Perníkové korenie jednoducho patrí k Vianociam, pokiaľ narazíte na perníčky, toto korenie nikdy nebude ďaleko. Teplé tóny škorice a klinčekov dochutia aj koláče, ovocné...
Okrem žeravého slnka sú aj pokrmy v Afrike väčšinou ohnivé a silne korenené. Etiópske korenie „Berber“ je zmesou papriky, zázvoru, kardamómu, škorice, nového korenia, chilli a...
Grilovacia soľ je zmesou rôznych druhov korenia a kryštalickej soli. Každé korenie tu zohrá svoju úlohu. Chilli sa stará o ľahkú ostrosť, zatiaľ čo rasca zodpovedá za korenenú...
Táto jemná a pestrá bylinná zmes je doplnená prírodnou morskou soľou. 12bylinná soľ je mnohostranne využiteľná, môžete ňou ochutiť polievky, šaláty, omáčky, pečienku a...
V detstve sme sa vždy tešili, keď ju zase navštívime a ona nám bude od rána do večera pripravovať úžasné dobroty. Hlavne keď servírovala svoju výbornú pečienku. To so všetkým...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
MámeChuť je česká značka, ktorá postupne pridáva nové a nové BIO produkty rôznych druhov. Značka MámeChuť sa pýši svojou kvalitou a atraktívnou cenou. Produkty MámeChuť ponúka široké spektrum produktov... od bio superpotravín, cez orechové krémy, bio sušené ovocie, bio ovocné prášky, bio zeleninové prášky, bio korenie, bio orechy a mnoho ďalšieho.