Perníkové korenie BIO - MámeChuť
Súvisiaci tovar
Sušené, nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu, ostrú prenikavú chuť. Ovocie sa zberá tesne pred jeho úplným dozretím a potom sa suší. Čierne...
Táto Soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa Soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Fenikel – „sladké korenie na chlieb“. Sedliacky chlieb bez feniklu si ani nevieme predstaviť. Sladko aromatické semienka dávajú tmavému chlebu a pečivu jeho nezameniteľnú chuť....
Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...
Táto soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Korenie je celosvetovo najpoužívanejším korením. Chuť i vôňa čierneho korenia je aromatická a ostro pálčivá. Čierne korenie je tiež známe ako "kráľ korenia" alebo ako "čierne...
Výrazná žltooranžová farba a intenzívna vôňa, predovšetkým tým je známa kurkuma. Je vyrábaná z podzemku kurkumovníka dlhého a často sa jej hovorí indický šafran, pretože v...
Toto pôvodom indické korenie je výborné pre fanúšikov orientálnych a zároveň jemných a ľahko nasladlých chutí. Je absolútne nevyhnutné do zeleninových aj mäsových curry pokrmov,...
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť) . Chilli vločky potešia všetkých...
To, že sa saturejka hodí k fazuľkám, pre vás určite nie je žiadnym veľkým prekvapením. Hodí sa totiž ku všetkým typom strukovín, ktorým dáva jemne pikantnú chuť. V chuti...
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť). Chilli vločky potešia...
Korenie má pôvod v Indii, dnes sa pestuje napríklad v Brazílii, Malajzii alebo Číne. Považuje sa za jedno z najpopulárnejších korení. Korenie biele vzniká oddelením červenej...
Ručně sbírané lusky z pravé vanilky se vyznačují intenzivní a dlouhotrvající vůní a chutí. Poznáte je podle tenké stavby lusků a temně hnědé až černé barvy. Lusky obsahují malá...
Cejlónska škorica je druh škorice vyhľadávaný pre svoju veľmi jemnú, sladkú chuť a bohatú vôňu. Je zároveň drahšia, a preto je výrobcami často miešaná s lacnejšou a chuťovo...
Kari má svoj pôvod v Indii a odráža neuveriteľne rozmanité chute tejto krajiny. SONNENTOR ponúka dve karí zmesi – jemne sladkasté a ostré Curry pre...
Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do...
Podrobný popis
🌱 Používanie:
Perníkové korenie je skvelé nielen do perníčkov, ale aj do iných obľúbených pečených dezertov, napríklad do nadýchaného mäkkého perníka, sušienok, muffinov či koláčov. Brániť sa však nemusíte ani jeho použitie v nepečených dezertoch, ako sú zmrzliny, pudingy alebo sladké krémy. Alebo ním iba posypať vašu granolu, jogurt a ovsenú kašu.
Ste fanúšikmi vône perníka, ale sladké pokrmy vám nič nehovoria? Potom môžete toto neodolateľne voňavé korenie použiť aj do arómov sviečok a aromavreciek, ktoré prevoňajú vašu domácnosť.
Milujete vôňu/chuť škorice a chcete si ju vychutnať aj samotnú? Potom skúste našu mletú cejlónsku škoricu bio, na ktorú my nedáme dopustiť.
🌱 Zaujímavosti a história:
Vedeli ste, že perník nie je pre ľudstvo žiadnou novinkou? Perníkové korenie bolo používané už v starovekom Grécku a Ríme a to na ochucovanie sladkých pokrmov. Prvé recepty na samotný perník sa potom začali objavovať v Európe okolo 12. storočia, jednalo sa však o dezert, ktorý si vychutnávali predovšetkým ľudia z vyšších vrstiev, pretože perníkové korenie bolo vo vtedajšej dobe vyrábané z dosť drahých surovín.
V Európe sa perník preslávil predovšetkým v Nemecku a u nás v Čechách, kde sú jeho výrobou preslávené predovšetkým Pardubice, prezývané aj ako Perníkové mesto.
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / články
------------------
Pre bio produkt platí naša bio certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 324 kCal
Tuky: 9,40 g
- z toho nasýtené: 4,20 g
Sacharidy: 54,10 g
- z toho cukry: 51,10 g
Vláknina: 19,30 g
Bielkovina: 5,00 g
Soľ: 0,12 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Směsi koření |
---|---|
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | Skořice BIO, Muškátový oříšek BIO, Hřebíček BIO, Kardamom BIO, Nové koření BIO, Muškátový květ BIO, Zázvor BIO |
Krajina pôvodu: | Německo |
Značka: | MámeChuť |
V ryži sa ukrýva životná sila Ázie. Korenie na ryžu majstra Wonga zaujme svojou teplou exotickou chuťou a postará sa o príjemnú chuť ryžového pokrmu. Ak sa podusí korenie s...
Grilovaná zelenina predsa nemusí byť nuda! Okorenená touto zmesou sa razom stane z obyčajnej prílohy stredobodom grilovacieho menu. Jednoducho zmiešajte korenie s olejom,...
Pre všetkých, ktorí majú radi ostré, je táto zmes bez prídavku kuchynskej soli to pravé. Zmes paradajok, cibule, pastináku a tekvice s mletou paprikou, chilli, tymianom,...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Kto miluje stredomorskú chuť, mal by mať talianske korenie doma. Táto zmes zjednocuje talianske základné korenie a skvele sa hodí k cestovinám, na pizzu, lasagne a na...
Na prípravu tradičného gulášu je potrebný dostatok cibule, mäso, trpezlivosť a odvážna ruka, čo sa týka korenia. S Lajošovým gulášovým korením to bude hračka. Sladká a ostrá...
Naozajstní majstri v grilovaní siahnu po tejto vybranej zmesi, vďaka ktorej získa mäso lákavú, mierne ostrú chuť. Zmes korenia votrite do mäsa, nechajte cca 2 hodiny odležať a...
Perníkové korenie jednoducho patrí k Vianociam, pokiaľ narazíte na perníčky, toto korenie nikdy nebude ďaleko. Teplé tóny škorice a klinčekov dochutia aj koláče, ovocné...
Sven je vášnivý rybár pochádzajúci z rodu Vikingov. Občas chytí toľko rýb, že sa jeho loďka pod tou ťarchou sotva udrží na vode. Doma potom dokáže vykúzliť naozaj úžasné rybie...
Grilovacia soľ je zmesou rôznych druhov korenia a kryštalickej soli. Každé korenie tu zohrá svoju úlohu. Chilli sa stará o ľahkú ostrosť, zatiaľ čo rasca zodpovedá za korenenú...
Nielen vajcia, ale aj syry či ryby výborne ochutíte touto pestrofarebnou veselou soľou od veľkonočného zajačika. Ochutnali ste už vajcia, syr alebo ryby ochutené touto lahodnou...
Tabouleh je názov arabského ľahkého šalátu s bulgurom, pre ktorý je charakteristická chuť čerstvej mäty, petržlenu, paradajok, cibule a citrónovej kôry. S touto zmesou môžete...
Korenie na pizzu a cestoviny je určené už podľa názvu na dochutenie klasických jedál Talianska. Pizzám, cestovinám a lasagnam dodá toto korenie chuť, ktorú človek mimo Talianska...
Grilovanie sa teší obľube po celom svete. Dobré jedlo a vzťahy s priateľmi majú mnoho spoločného, vždy k tomu patrí niečo výnimočné. Dodajte pripravovanému hovädziemu,...
Spestrite si varené víno týmto korením. Prevonia celý dom a skvele zjemní šálku vianočného punču. Tip: Pridajte kúsky pomaranča alebo hrozienka. Zloženie: šípok bio,...
Tradičné, ostré, pikantné. So zmesou korenia dona Rodrigueza je úspech pri príprave Chilli con alebo sin Carne zaručený. Toto mexické korenie dodáva pálivú chuť a prináša...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
MámeChuť je česká značka, ktorá postupne pridáva nové a nové BIO produkty rôznych druhov. Značka MámeChuť sa pýši svojou kvalitou a atraktívnou cenou. Produkty MámeChuť ponúka široké spektrum produktov... od bio superpotravín, cez orechové krémy, bio sušené ovocie, bio ovocné prášky, bio zeleninové prášky, bio korenie, bio orechy a mnoho ďalšieho.