Koření a sůl
Tu nájdete pestrý výber prírodného korenia, byliniek a kvalitných solí. Naše produkty sú starostlivo vyberané, aby prinášali nielen vynikajúcu chuť, ale aj zdravotné benefity. Naše bylinné korenie je získavané z čerstvých a ekologicky pestovaných rastlín. Bylinky sú šetrne sušené a spracovávané, aby si zachovali svoju intenzívnu chuť a nutričné hodnoty. Každá zmes je vytvorená s ohľadom na tradičné aj moderné kulinárske techniky, aby ste mohli obohatiť svoje jedlá o autentickej a prírodnej chute.
Nie je divu, že šafran je najdrahším korením sveta. Na kilogram šafranu je potrebné zozbierať okolo 150 000 kvetov krokusu (asi toľko, koľko je na poli veľkom 2000 m²). Blizny...
V„Šántinej Tandoori Masale“ je zachytený farebný život Indie. Zázvor, koriander, cejlónska škorica, muškátový kvet a klinček rozmiešajú ohňostroj chutí. Kurkuma a paprika...
Citrón a korenie? Táto výrazná kombinácia sa postará o pikantnosť i sviežosť, a rozohrá tak symfóniu na každom tanieri. Zloženie: Citrón kúsky bio(30 %), Citrónová kôra...
Táto soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Pískavica grécke seno – „Energie curry“ Žiadne curry bez pískavice. Tak to aspoň vidia Indovia, a preto je senovka v subkontinente taká obľúbená. Horká aróma semienok senovka...
Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni, ako súčasť korenených zmesí, nezastupiteľnú úlohu....
Skúste mesiac ozdraviť svoju kuchyňu s BIO hrubozrnnou morskou soľou s levanduľou chodounskou. Okrem dôležitých minerálov obsiahnutých v tejto vysoko kvalitnej soli,...
Kurkuma – blahodarná sila farby slnka. Jej charakteristickú zlatožltú farbu si dobre pamätajú všetci, ktorí ju po varení chceli umyť z rúk. Kurkuma dodá pokrmom nielen krásnu...
Aromatická, pikantná a farebne pestrá zmes so soľou. Ideálna do predjedál v podobne rôznych nátierok, aj do hlavných jedál: rizota, cestovín alebo zeleninových šalátov....
Galgán je skvelým korením juhovýchodnej Ázie. Kto obľubuje juhoázijskú kuchyňu, musí mať galgán bezpodmienečne doma. Má arómu pripomínajúcu zázvor a citrón, je ale podstatne...
Táto soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni ako súčasť korenených zmesí nezastupiteľnú úlohu....
Rasca je korením predovšetkým nemecky hovoriacich krajín a poznáme ho hlavne ako korenie na chlieb. Bravčová pečienka, kel a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú, horko-sladkú...
Sušené, nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu, ostrú prenikavú chuť. Ovocie sa zberá tesne pred jeho úplným dozretím a potom sa suší. Čierne...
Táto jemná čarovná soľ sa dnes ťaží podľa starých baníckych tradícií z himalájskeho masívu. Táto „soľ života“ je úplne nespracovaná, v prírodnom stave a obsahuje životne...
Pískavica modrá je príbuzná Pískavici gréckemu senu, avšak v chuti je výrazne jemnejšia. Hodí sa na pečenie chleba a pečiva, pretože mu dá zaujímavú chuť. Obzvlášť chutí aj v...
Korenie ružové vlastne nie je príbuzné koreniu. Ružové korenie patrí do rodu Anacardiaceae (obličkovníkovitých). Strom Schinus je nositeľom ružových, bobuľovitých plodov, ktoré...
Laszlo, Janos aj Piroska papriku milujú. Privoňajte k paprike a hneď sa vám vybaví Maďarsko – krajina gulášu, kurčaťa na paprike a ďalších pokrmov, do ktorých paprika...
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť) . Chilli vločky potešia všetkých...
Listy šalvie sú zamatovo hladké a jemne aromatické. Jej názov je odvodený od latinského "salvare", čo znamená "liečiť a opatrovať". Je ideálna na zjemnenie výdatných jedál...
Punč, varené víno, kompót a vianočné čaje si bez ovocno-korenenej vône a piepornej chuti klinčekov nevieme predstaviť. Klinček zastrčený do cibule je často varený v polievke...
Táto jemná a pestrá bylinná zmes je doplnená prírodnou morskou soľou. 12bylinná soľ je mnohostranne využiteľná, môžete ňou ochutiť polievky, šaláty, omáčky, pečienku a...
Kôpor je oveľa viac než len „vnať do uhorieko“. Uhorky s kôprom a jogurtom sú síce báječným letným osviežením, napriek tomu je škoda nepoznať ďalšie možnosti, ktoré nám toto...
Medvedí cesnak je jedným z prvých poslov jari a skvele sa hodí do polievky, do nátierky alebo na pesto. Obyčajné šaláty dokáže premeniť na nečakané kulinárske zážitky. Svojou...
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa zlúpne, usuší a používa sa ako korenie. Jej zemito-drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláču. Veľmi dobre...
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa zlúpne, usuší a používa sa ako korenie. Jej zemito-drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláču. Veľmi dobre...
To, že sa saturejka hodí k fazuľkám, pre vás určite nie je žiadnym veľkým prekvapením. Hodí sa totiž ku všetkým typom strukovín, ktorým dáva jemne pikantnú chuť. V chuti...
Fenikel – „sladké korenie na chlieb“. Sedliacky chlieb bez feniklu si ani nevieme predstaviť. Sladko aromatické semienka dávajú tmavému chlebu a pečivu jeho nezameniteľnú chuť....
Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do...
Intenzívna, sladká chuť anízu podobná sladkému drievku je unikátna. V kuchyni sa aníz používa podobne ako fenikel na zjemnenie chleba, pečiva a koláčov. Pohľad do ďalekých...
Kto rád cestuje po zemeguli priamo z kuchyne alebo je milovníkom Ázie, ten sa bez zázvoru ťažko zaobíde. Jeho hrejivé aróma s osviežujúcimi drevitými a citrónovými tónmi patrí...
Už Indiáni obdivovali nové korenie a pridávali ho aj do čokolády. Jeho vôňa je veľmi výrazná a anglický názov „Allspice – všekorenie“ vypovedá o tom, že sa v ňom snúbia všetky...
Estragon je nazývaný ako "dračia vňať", pretože svojím tvarom pripomína dračí chvost. Estragón má jemnú aromatickú vôňu pripomínajúcu aníz a ľahko horkú korenenú chuť....
Na získanie bieleho korenia sa zberajú čierne úplne zrelé plody a potom sú cca týždeň namočené vo vode. Mesocarp – vonkajší obal, sa pritom rozpadne a odtelí sa tým od...