Luštěniny
Strukoviny sú vynikajúcim zdrojom rastlinných bielkovín, ktoré sú kľúčové pre rast a opravu tkanív v tele. Sú ideálnou voľbou pre vegetariánov a vegánov, ktorí hľadajú rastlinné alternatívy k mäsu. Strukoviny sú základnou súčasťou mnohých tradičných kuchýň po celom svete a ponúkajú nielen vynikajúcu chuť, ale aj mnoho zdravotných a výživných benefitov. Ponúkame široký sortiment strukovín vrátane šošovky, fazule, cíceru, čiernych fazule, šošovky belugy a mnoho ďalších.
Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...
Pohánková krúpa je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná na prípravu polievok, ako príloha, do...
Pohánka lámanka je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná do hotových polievok, vývarov ako príloha,...
Cícer v slanom náleve je strukovina príbuzná hrachu, známa tiež pod názvom rímsky hrach. Stačí zliať slaný nálev, prepláchnuť a ihneď vychutnať v šaláte, polievke, nátierke....
Hrach je jedna z najvýznamnejších a najrozšírenejších strukovín v našej oblasti. Česko má bohatú históriu spojenú priamo s touto plodinou. Ľudia tradične pripravovali hrach...
Široko pestovaný hrach polný v našom regióne pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody a pestuje sa lokálne vo žltej a zelenej variante. Medzi nimi nie je výrazný chuťový...
Existuje množstvo druhov fazule líšiacich sa tvarom, farbou a chuťou. Fazule pinto sú stredne veľké strakaté fazuľa pikantnej chuti a múčnej konzistencie. Fazule je možné pridať...