Múka zo žltého hrachu BIO - 450 g
Súvisiaci tovar

Agar je čisto rastlinné zahusťovadlo a želírovací prostriedok, ktorý sa získava z červených morských rias. V kuchyni sa používa podobne ako želatína, ale na rozdiel od nej nie...

BIO prášok na báze vínneho kameňa s čistým zložením bez fosfátov. Ideálne na prípravu koláčov, tort i slaného pečiva. 🌱 Hlavné ingrediencie: vínny kameň - je prirodzený...

BIO ražný kvások je sušený, fermentovaný základ z celozrnnej ražnej múky, ktorý sa ľahko aktivuje vodou a múkou. Má typicky kyselkavú vôňu, tmavšiu farbu a je ideálny na...

Univerzálny pomocník v kuchyni aj domácnosti – jedlá sóda známa aj ako hydrogénuhličitan sodný je biely jemný prášok bez zápachu, ktorý je možné použiť pri pečení, výrobe...

Pektín je prírodné práškové zahusťovadlo, ktoré pochádza z citrusových plodov. Je ideálny na výrobu domácich marmelád, džemov, želé alebo sirupov bez použitia živočíšnej...

Prírodný kypriaci prášok s vínnym kameňom je skvelou alternatívou ku klasickému prášku do pečiva. Ocenia ho všetci, ktorí hľadajú šetrnejší variant bez fosfátov. Vďaka...

Sladký variant rastlinnej zmesi určenej na pečenie, varenie a zahusťovanie. Vyznačuje sa jemnou chuťou po vanilke a prirodzenou štruktúrou vďaka obsahu hrachu a obilnín. Vhodná...

Praktická rastlinná zmes určená na zahusťovanie polievok, omáčok a zeleninových zmesí. Je prirodzene bezlepková, ľahko sa rozpúšťa a nezanáša pokrmom cudziu chuť. Vhodná na...

BIO kypriaci prášok do perníka je špeciálne namiešaný na kysnutie hutnejších ciest, typických pre perníky a korenené múčniky. Je bez fosfátov a bez lepku, a napriek tomu...

Pšeničný lepok, známy tiež ako vitálna pšeničná bielkovina, je funkčná bielkovina z pšenice, ktorá sa používa najmä na zahustenie, zlepšenie štruktúry cesta alebo výrobu...

Agar je prírodný želírujúci prostriedok získavaný z morských rias. Používa sa ako rastlinná alternatíva želatíny do dezertov, marmelád a aspikov. Je bez chuti a vône, čo ho robí...

BIO kukuričný škrob je jemný, sypký prášok získaný z ekologicky pestovanej kukurice. Má neutrálnu chuť, hladkú textúru a široké využitie v kuchyni – na zahustenie omáčok,...

Táto horká čokoláda v podobe malých kôstok vyniká plnou chuťou a jemnou horkosťou s čokoládovým telom. Je vyrobená z kvalitnej BIO kakaovej hmoty, kakaového masla a trstinového...

Jemný biely prášok získaný z koreňa kuzu je tradičná surovina v ázijskej kuchyni. Vhodný na zahusťovanie pokrmov aj ako súčasť domáceho „čistiaceho“ nápoja. 🌱 Hlavné...

Intenzívne voňavý prášok z pravých strukov odrody Bourbon. Plná, hrejivá chuť a charakteristická aróma bez prímesí a bez cukru – iba čistá vanilka. 🌱 Hlavné...

Jemný prášok bez chuti a vône, ideálny ako zahusťovadlo a spojivo. Vyrába sa z hľúz manioku av kuchyni má široké a praktické využitie. 🌱 Hlavné ingrediencie: tapiokový škrob...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: hrach patrí medzi najstaršie kultúrne plodiny, ktoré človek začal pestovať - známy je už z neolitu a rozšíril sa z oblastí Predného východu do celej Európy. V českej kuchyni mal hrach svoje čestné miesto po stáročia, a to nielen v polievkach alebo kašiach. Sušený, lúpaný hrach sa predtým mlel aj najemno a využíval ako základ do placiek, fašírok a hustých pokrmov. Teraz sa k týmto koreňom môžeme s rešpektom vrátiť - tentoraz v podobe tejto univerzálnej múky. Najviac sa hodí pre milovníkov rastlinnej kuchyne a strukovinových receptov, je to skvelý základ do bezlepkového varenia a pečenia (samostatne či v zmesiach) alebo do orientálnej kuchyne – skvelá na výrobu domáceho falafelu, chlebových placiek alebo ako základ pre indické pakory.
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Varenie a pečenie / Múky
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1338 kJ / 317 kCal
Tuky: 1,8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,19 g
Sacharidy: 47,1 g
- z toho cukry: 3,2 g
Vláknina: 17,8 g
Bielkoviny: 19,3 g
Soľ: 0 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Mouky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.45 kg |
EAN: | 8595582418036 |
Balenie: | 450 g |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Probio |
Složení: | 100 % hrách žlutý loupaný BIO |

Čiroková hladká múka v bio kvalite je prirodzene bezlepková a má jemnú štruktúru s neutrálnou chuťou. Výborne sa hodí na pečenie slaného i sladkého pečiva, na zahusťovanie...

Ryžová múka hladká BIO je prirodzene bezlepková alternatíva klasickej pšeničnej múky. Má jemnú štruktúru, neutrálnu chuť a široké využitie v kuchyni. Skvele sa hodí ako na...

Čiroková múka sa melie z celého zrna ciroku – tradičnej obilniny, ktorá je prirodzene bezlepková a má jemne sladkastú, neutrálnu chuť. Hladký variant má jemnú štruktúru a dobre...

Celozrnná špaldová múka sa vyrába z celého zrna starého druhu pšenice – špaldy – vrátane kľúča aj obalových vrstiev. Vďaka tomu má prirodzene plnšiu chuť, jemne orieškový tón a...

Jemne mletá pohánková múka hladká je univerzálna surovina, ktorá sa hodí pre sladké aj slané recepty. Vďaka svojej jemnej konzistencii sa ľahko zapracováva do cesta a pomôže vám...

Polohrubá kukuričná múka sa vyrába z mletých zŕn kukurice a má sýto žltú farbu, prirodzene sladkastú chuť a hrubšiu, ľahko zrnitú štruktúru. Je prirodzene bezlepková av kuchyni...

Lupinová múka sa vyrába zo strukoviny zvanej lupina biela a vyniká jemnou, hladkou štruktúrou a ľahko orieškovou chuťou. Je prirodzene bezlepková a vďaka svojej sýto žltej farbe...

Ľanová múka je jemne mletý prášok z ľanových semien, ktorý sa vyznačuje ľahko orieškovou chuťou a jemnou textúrou. V kuchyni je cenená pre svoju univerzálnosť – hodí sa do...

Hrachová múka sa vyrába jemným mletím sušeného hrachu a má prirodzene sýtu farbu, jemne sladkastú chuť a typický strukovinový základ. Je prirodzene bezlepková, výborne sýti a má...

Keď chcete variť alebo piecť srdcom, potrebujete základ, na ktorý sa môžete spoľahnúť. Jemne mletá celozrnná múka pšeničná BIO je presne tým typom suroviny, ktorá spája tradíciu...

V každom bochníku domáceho chleba sa skrýva príbeh - a ražná múka chlebová BIO je jeho silným, poctivým základom. 🌱 Hlavné ingrediencie: ražná múka chlebová - z ekologicky...

Černušková múka má zemitú, ľahko pikantnú chuť a sýtu farbu. Vzniká jemným mletím semien černušky siatej a používa sa ako chuťovo zaujímavá zložka do cesta na chleby, placky,...

Táto jemná múka z manioku je vyrobená z celého koreňa rastliny manioku a vyniká neutrálnou chuťou aj jemnou štruktúrou. Je ideálny na bezlepkové pečenie, zahusťovanie omáčok...

Táto múka kombinuje tradičnú chuť s modernou funkčnosťou. Je ľahko stráviteľná, má výborné pekárske vlastnosti a cestu dodáva jedinečnú štruktúru. Má jemnejšie sladké tóny a...

Ľahká a sypká štruktúra s jemne sladkastou orieškovou arómou. Skvelá voľba do pečenia, dezertov aj ako bezlepková alternatíva klasickej múky. 🌱 Hlavné ingrediencie: mandle...

Klasika slovenskej kuchyne v čistej BIO podobe.Ak by česká kuchyňa mala mať svoju najuniverzálnejšiu hrdinku, bola by to práve polohrubá múka. A v tomto prípade prichádza vo...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Začiatky majú korene už v 90. rokoch, keď sa dvojica priateľov Ing. Martin Hutár a Ing. Ako sami hovoria, „trochu sa im to vymklo z rúk“. V ponuke PROBIO nájdete základné biopotraviny – od obilnín, múk, strukovín, cestovín, mlynských produktov či olejov až po pochutiny, ako sú sušienky, rýchle zmesi, čokolády, vína či káva. V sortimente máme cez 400 bezlepkových produktov. Svoje výrobky dodávame na trh pod značkou PRO-BIO.
Výrobca: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk, Česká republika