EXKLUZÍVNA ZĽAVA 40 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob. NOVINKA: pripravujeme pre vás úplne nový e-shop.

Dvojzrnka, BIO

Vegan Bio
Značka: PRO-BIO
2,50 €
Skladem (1 ks)
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • Dvojzrnka - superpotravina našich predkov. Zostala rovnaká, svoja, pôvodná a zachovala si hŕbu živín. Objavili sme pre vás zabudnutú obilninu v jej prostej a prirodzenej podobe. Obohaťte svoje šaláty, polievky a rizoto. Pripravte si ju zapečenú so zeleninou, v podobe kaše, nákypu či plnky. Buďte svoji a jedineční ako dvojzrnka.

  • Zloženie: 100 % pšenice dvojzrnka BIO

Detailné informácie

Podrobný popis

Pšenica dvojzrnka je predchodkyňou dnešnej pšenice, ktorá ju na našom území nahradila niekedy v 6. storočí a to predovšetkým kvôli vyšším výnosom. Dodnes si dvojzrnka zachovala svoju prirodzenosť a nie je šľachtená. Má skvelé vlastnosti - jednak má oproti klasickej pšenici oveľa kvalitnejšie zrno s vyšším obsahom bielkovín, obsahuje nezanedbateľné množstvo vitamínov a minerálov, ale hlavne je ľahko stráviteľná. Na jej lepok môžu dobre zareagovať aj celiatici. V kuchyni má široké využitie. Varená sa výborne hodí do šalátov, mäsových, zeleninových zmesí, ako príloha, do fašírok, placiek, do polievok a pod..

Hodí sa predovšetkým na nekysnuté pečenie - sušienky, placky, krekry, pizza chleby. Ku kysnutému pečivu múku používajte v pomere 1:2 spolu s ostatnými múkami - pre zvýšenie nutričnej hodnoty pečených jedál a pre záruku dobrého výsledku.

Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 75 %.

Priemerné výživové údaje v 100 g

Energia: 1530 kJ / 362 kcal

Tuky: 3,9 g, z toho nasýtené nemastné kyseliny: 0,51 g

Sacharidy: 60,6 g, z toho cukry: 1,8 g

Vláknina: 8,9 g

Bielkoviny: 16,6 g

Soľ: 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Obiloviny
Krajina pôvodu: Česká republika
Značka: PRO-BIO
Balení: 500 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: