Fazuľa Mungo, BIO
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Minimálna trvanlivosť: min 24 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Mungo fazuľa sú semená rastliny vigny zlatej. Vigna pochádza z Indie a pestuje sa dnes napríklad aj v Číne alebo v Thajsku. V Číne sú fazuľky mungo známe už od roku 3000 pred naším letopočtom. Vigna je kríčkovitá rastlina, väčšinou nie vyššia ako meter, a jej fazuľky sú ukryté v strukoch. Možno ju dokonca pestovať aj u nás.
Využitie:
- príloha - uvarené mungo premiešajte s orestovanou cibuľkou a cesnakom alebo bylinkami
- šalát - uvarené a vychladnuté mungo skvele chutia s čerstvou zeleninou, tiež môžete mungo zmiešať s ryžou, nastrúhaným jablkom a mrkvou a dochutiť všetko medom, sezamovým olejom, petržlenovou vňaťou, jablčným octom, muškátom a bylinkovou soľou
- polievka - pri varení stačí k mungo pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu a na konci dochutiť
- rizoto - klasické rizoto môžete obohatiť týmito fazuľkami
- fašírky - nastrúhanú a orestovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajcom, varenou quinou a varenými fazuľkami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme fašírky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 ° C
- polievka - orestujte šalotku a cesnak s kurkumou, rímskou rascou, mletou škoricou a s chilli, zalejte vývarom a pridajte mungo, varte do mäkka, dochucujte soľou, citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom
- Fazuľu treba pred použitím namočiť aspoň na 2 hodiny. Pri varení použite čerstvú vodu, aby ste predišli nadúvaniu. Mungo soľte až po uvarení, inak vám vo vode stvrdnú.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1305/312
TUKY [g]: 1,3, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,3
SACHARIDY [g]: 43,6, z toho CUKRY [g]: 6,6
VLÁKNINA [g]: 15,8
BIELKOVINY [g]: 23,6
SOĽ [g]: 0,0375
SODÍK [mg]: 15
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Čína |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.