Cícer, rímsky hrach, BIO
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Minimálna trvanlivosť: min 24 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20°C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Jediné negatívum cíceru, obdobne ako aj u iných strukovín, sú antinutričné látky, ovplyvňujúce stráviteľnosť, ktoré možno eliminovať namáčaním a tepelným spracovaním semien. Cícer sa dá klíčiť. Naklíčený cícer potom má ešte vyšší obsah živín.
Cícer sa používa na prípravu polievok, na šaláty, kaše, nátierky, či len ako príloha. Výborná chuť cíceru sa zhodnotí jej naklíčením. Naklíčený cícer možno použiť rovnako ako varený do nátierok, šalátov, ako príloha, alebo napríklad len tak s chlebom.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1403 / 336
TUKY [g]: 5,9, z toho NASÝTENÉ MASTNÉ KYSELINY [g]: 0,6
SACHARIDY [g]: 44,3, z toho CUKRY [g]: 3,1
VLÁKNINA [g]: 15,5
BIELKOVINY [g]: 18,6
SOĽ [g]: 0,0575
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Turecko |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.