Celozrnný kuskus, BIO
Súvisiaci tovar
Široko pestovaný hrach polný v našom regióne pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody a pestuje sa lokálne vo žltej a zelenej variante. Medzi nimi nie je výrazný chuťový...
Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....
Cícer je veľmi výživná strukovina, príbuzná hrachu. Často nazývaná ako rímsky hrach. Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu. Bacuľaté semená...
Biele fazuľky majú jemnú chuť a predstavujú tak veľmi univerzálnu strukovinu. Skvele sa hodia do šalátov, polievok, omáčok aj ako výživná príloha. Obsahujú veľké množstvo...
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Vyznačuje sa výborným nutričným zložením - obsahuje vlákninu a má nízky obsah tukov. Skvele sa hodí do šalátov,...
Hrach je jedna z najvýznamnejších a najrozšírenejších strukovín v našej oblasti. Česko má bohatú históriu spojenú priamo s touto plodinou. Ľudia tradične pripravovali hrach...
Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Čo klíči, to rastie!Čo rastie, to potrebuje silu a mnoho živín. Práve tie sily sú aktivované namáčaním zelených fazuliek, ktoré Vás v jednej hŕstke denne zasýtia a tým sa...
Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia EÚ
Záruka - na obale. Nasledujúca garancia mesiacov neplatí. Pracujeme na oprave.: min 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 °C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Využitie:
- príloha - miesto klasických cestovín môžete použiť túto exotickejšiu variantu, nebojte sa kuskus kombinovať aj so strukovinami
- rizoto - kuskus zmiešajte so svojou obľúbenou zeleninou, tofu alebo hubami
- šaláty - cestoviny dobre chutia aj s čerstvou zeleninou a môžu tak byť sviežim letným jedlom
- závarka - v polievke kuskus dobre funguje ako klasická závarka
- na sladko - so sirupom, ovocím, orieškami a so smotanou vytvoríte z kuskusu aj chutné sladké jedlo
Nutričné hodnoty na 100g výrobku
ENERGIA [kJ / kcal] 1439/344
TUKY [g] 2,1, z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 0,4
SACHARIDY [g] 65,0, z toho CUKRY [g] 3,5
VLÁKNINA [g] 8,5
BIELKOVINY [g]12,0
SOĽ [g] 0,01
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Francie / Itálie |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Pohánkové krúpy zvoľte vtedy, keď chcete mať konzistenciu oddelených zrniek, napríklad pri príprave prílohy alebo ak chcete jedlu dodať štruktúru. Pohánka je prirodzene...
Čirok je cenený pre svoje výborné výživové vlastnosti ako je vysoký obsah bielkovín, vlákniny, nízky glykemický index, obsah minerálnych látok a vitamínov skupiny B. Ďalším...
Pšenica jednozrnka je najstarším domestikovaným druhom pšenice. Náš organizmus sa na trávenie týchto starodávnych, neprešľachtených obilnín adaptuje už mnoho tisícročí a dokáže...
Kukuričná instantná polenta je bezlepkový výrobok, ktorý sa pripravuje z kukuričnej múky pomocou pary pri teplote do 120 °C. Jej veľkou výhodou je rýchla príprava, stačí iba 3...
Bulgur, s históriou dlhou 4 tisíc rokov, je výsledkom jednej z prvých potravinárskych technológií. Jeho výroba zahŕňa čistenie zrna, párovanie, sušenie, hrubé drvenie a...
Amarant.Semienka amarantu sú nutrične nesmierne cenné najmä pre svoj obsah bielkovín. Rastlinné zdroje totiž obvykle neobsahujú bielkoviny, v ktorých je zastúpené kompletné...
Jačmenné krúpy - základ tradičnej slovanskej kuchyne. Jačmenné krúpy sú opäť trendy. Naši predkovia ich mali na stole veľmi často a vedeli prečo. Jačmenné krúpy vás prekvapia...
Dvojzrnka - superpotravina našich predkov. Zostala rovnaká, svoja, pôvodná a zachovala si hŕbu živín. Objavili sme pre vás zabudnutú obilninu v jej prostej a prirodzenej podobe....
Raž ozimná je svojím zložením podobná pšenici. Konzumácia raže priaznivo pôsobí na pružnosť artérií a krvný obeh. Je bohatá na fosfor, horčík, železo, zinok, selén a iné...
Quinoa červená bio je prastará obilnina pôvodom z Južnej Ameriky, kde bola po stáročia základnou potravinou domorodých obyvateľov, najmä Inkov. Quinoa, hoci je často radená...
Kukurica nie je geneticky modifikovaná, čo zaručuje jej prirodzenú kvalitu a bezpečnosť. Naša kukurica pochádza z ekologických fariem, ktoré dodržiavajú prísne štandardy...
Biela quinoa zaujme svojou jemnou maslovou chuťou. Biela quinoa je jedným z troch najčastejších druhov tejto pseudo obilniny. Vzhľadom k svojej jemnosti však patrí k...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Naše pohánkové šupky sú vhodné na výluhy, kúpele, výplne nielen vankúšov a rôzne ďalšie kreatívne " tvorivosti". Môžu sa použiť aj do záhradky nielen k prekypreniu pôdy....
Pohánková krúpa je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná na prípravu polievok, ako príloha, do...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.