EXKLUZÍVNA ZĽAVA 40 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob. NOVINKA: pripravujeme pre vás úplne nový e-shop.

Fazuľa čierna

9,90 € 16,30 € od 9,90 €
Skladem (4 ks) Skladem (2 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou nielen u vegetariánov.

  • Fazule sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny a obsahujú veľké množstvo vápnika, draslíka a ďalej kyselinu listovú, fosfor, horčík, jód a železo, niacín aj provitamín A. Sú dobré na srdce, krvný obeh a vysoký krvný tlak. Vďaka obsahu vlákniny pomáhajú regulovať funkciu čriev.

  • Zloženie: 100 % fazuľa čierna

Detailné informácie

Podrobný popis

Minimálna trvanlivosť: min 24 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 °C, max, 65 % vlhkosť vzduchu)
Príprava a použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľu vopred namočiť do vody na 10 - 12 hodín (cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľu prepláchneme a varíme v novej vode 90 minút, prípadne 20 minút v tlakovom hrnci. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rascu, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľu je možné tiež naklíčiť, čím ešte zvýšime stráviteľnosť kvalitných rastlinných bielkovín a obohatíme sa navyše o ďalšie vitamíny a minerálne látky. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha.

Nutričné ​​hodnoty na 100 g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal] 1273/305
TUKY [g] 2,6, z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 0,4
SACHARIDY [g] 38,3, z toho CUKRY [g] 5,9
VLÁKNINA [g] 20,6
BIELKOVINY [g] 21,7
SOĽ [g] 0,01
SODÍK [mg] 4

Nutričné ​​hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.

Dodatočné parametre

Kategória: Luštěniny
Krajina pôvodu: Čína
Značka: Les fruits du paradis

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: