Pohánkové šupky
Súvisiaci tovar

Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...

Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....

Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...

Čo klíči, to rastie!Čo rastie, to potrebuje silu a mnoho živín. Práve tie sily sú aktivované namáčaním zelených fazuliek, ktoré Vás v jednej hŕstke denne zasýtia a tým sa...

Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...

Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...

Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...

Biele fazuľky majú jemnú chuť a predstavujú tak veľmi univerzálnu strukovinu. Skvele sa hodia do šalátov, polievok, omáčok aj ako výživná príloha. Obsahujú veľké množstvo...

Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...

Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...

Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...

Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Podrobný popis
Pohánku šúpeme mechanickým spôsobom, vďaka tomu si olúpané zrno pohánky a vrchná šupka pohánky uchovávajú všetky vlastnosti, ktoré v nich vyrástli. Aj šupka obsahuje vitamín P-Rutín. Bohužiaľ vysoké teploty nad 80 °C tento vitamín ničia. Ak užívame výluh zo šupiek, je dôležité spojiť výluh s vitamínom C. Vitamín C je prirodzenou súčasťou čerstvého ovocia a zeleniny a rutín sa na neho viaže. Rutín zároveň zabraňuje oxidácii vitamínu C.
Návod na prípravu čaju: 1 polievkovú lyžicu šupiek vsypte do 250 ml vody, nechajte prejsť varom a odstavte. Lúhujte minimálne 10 min. Ideálne je čaj doplniť o vitamín C (šípky, jablko...).
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
Balenie: | 200 g |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Šmajstrla |
Balení: | 200 g |

Ovos, obilie nesmierne bohaté na živiny, má svoje korene v Malej Ázii, kde bola prvýkrát pestovaná pluchatá odroda ovsa. Bezpluchý ovos vznikol ako spontánna mutácia v Číne a...

Pohánkové krúpy zvoľte vtedy, keď chcete mať konzistenciu oddelených zrniek, napríklad pri príprave prílohy alebo ak chcete jedlu dodať štruktúru. Pohánka je prirodzene...

Jačmenné krúpy - základ tradičnej slovanskej kuchyne. Jačmenné krúpy sú opäť trendy. Naši predkovia ich mali na stole veľmi často a vedeli prečo. Jačmenné krúpy vás prekvapia...

Máte problémy s trávením? Tak vám môže pomôcť raž k náprave.Žito obsahuje aj amylázu, to je špeciálny enzým, ktorý sa podieľa na štiepení sacharidov, takže je výbornou voľbou...

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...

Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa...

Quinoa červená je starodávna plodina, ktorá bola po stáročia v Južnej Amerike využívaná ako základná potravina domorodých obyvateľov a to najmä Inkov, ktorí ju dokonca nazývali...

Pšeničné otruby – podobajú sa konzistenciou nahrubo zomletej krupici. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú...

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...

Pohánka lámanka je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná do hotových polievok, vývarov ako príloha,...

Ovos si dopriali pred vojnovými ťaženiami už starí Rimania. Ovsený šalát z uvareného ovosa a zeleniny Vám dodá energiu a množstvo cennej vlákniny. Nebojte sa experimentovať...

Pšenica jednozrnka je najstarším domestikovaným druhom pšenice. Náš organizmus sa na trávenie týchto starodávnych, neprešľachtených obilnín adaptuje už mnoho tisícročí a dokáže...

Špaldové otruby – pripomínajú konzistenciou nahrubo zomletú krupicu. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú vlákninu....

Bulgur, s históriou dlhou 4 tisíc rokov, je výsledkom jednej z prvých potravinárskych technológií. Jeho výroba zahŕňa čistenie zrna, párovanie, sušenie, hrubé drvenie a...

Fonio je staroveká super - obilnina, ktorá rastie v Západnej Afrike už vyše 5000 rokov a je nazývaná ako " nová quinoa ". Prirodzene bez lepku, bohatá na výživné látky s nízkym...

Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Šmistrla je česká značka, ktorá sa špecializuje na výrobu a predaj veľmi kvalitnej, čistej a naturálnej pohánky a pohánkových chrumiek. Jej cieľom je poskytovať zákazníkom produkty, ktoré pochádzajú z českej pôdy a sú vyrábané s ohľadom na tradičné metódy a vysokú kvalitu. Pohánka od Šmajstrla pochádza zo slovenských polí, kde je pestovaná bez použitia chemických hnojív a pesticídov. Jej kvalita a čerstvosť zaisťujú vynikajúcu chuť a výživové hodnoty.