Pohánkové šupky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pohánku šúpeme mechanickým spôsobom, vďaka tomu si olúpané zrno pohánky a vrchná šupka pohánky uchovávajú všetky vlastnosti, ktoré v nich vyrástli. Aj šupka obsahuje vitamín P-Rutín. Bohužiaľ vysoké teploty nad 80 °C tento vitamín ničia. Ak užívame výluh zo šupiek, je dôležité spojiť výluh s vitamínom C. Vitamín C je prirodzenou súčasťou čerstvého ovocia a zeleniny a rutín sa na neho viaže. Rutín zároveň zabraňuje oxidácii vitamínu C.
Návod na prípravu čaju: 1 polievkovú lyžicu šupiek vsypte do 250 ml vody, nechajte prejsť varom a odstavte. Lúhujte minimálne 10 min. Ideálne je čaj doplniť o vitamín C (šípky, jablko...).
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Šmajstrla |
Balení: | 200 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár