EXKLUZÍVNA ZĽAVA 30 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob. NOVINKA: pripravujeme pre vás úplne nový e-shop.

Fazuľa Adzuki, BIO

Tip Vegan Bio
4,30 € 7,50 € 18,10 € 30 € 146,50 € od 4,30 €
Skladem (7 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (6 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov.

  • Adzuki sa často nazývajú fazuľou, ale sú skôr príbuznosťou bližšie k mungo. Pochádzajú z Ázie, kde sa pestovali už pred rokom 1000 pr. n. l.. V Číne a v Japonsku sa používajú predovšetkým na prípravu sladkých pokrmov. Typickým príkladom je sladký krém Mochi. Z namočených fazuliek sa potom robí horúci nápoj, ktorý sa podobá čaju. V Japonsku sú adzuki druhou najobľúbenejšou strukovinou po sóji.

  • Zloženie: 100 % adzuki fazuľa BIO

Detailné informácie

Podrobný popis

CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ

Minimálna trvanlivosť: min. 24 mesiacov od okamihu produkcie

Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max, 65 % vlhkosť vzduchu)

Ako na klíčenie fazule Adzuki? Vezmite si 2l plastovú fľašu a urobte do nej 12 malých otvorov, ktorými bude pretekať voda. Odstráňte viečko a dajte dovnútra fľaše veľkú hrsť umytých fazuliek. Fazuľa by sa mala aspoň 3x denne preplachovať, aby mala dostatočnú vlhkosť. Cca 7dní bude trvať, než budete mať fľašu plnú klíčkov. Klíčky majú chuť hrášku a konzumovať ich môžete priamo alebo si ich pridajte do polievok a šalátov.

Využitie:

  • príloha - uvarené adzuki premiešajte s orestovanou cibuľkou a cesnakom, ďalej s bylinkami a kyslou smotanou
  • šalát - uvarené a vychladnuté adzuki skvele chutia s čerstvou zeleninou
  • polievka - pri varení stačí k adzuki pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu a na konci dochutiť
  • rizoto s fazuľou adzuki - pozrite sa na recept, ktorý sme pre vás pripravili
  • zeleninová zmes - k orestovanej cibuli, mrkve a kapuste pridajte uvarené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a rascou, môžete tiež použiť ume ocot a rastlinnú smotanu
  • fašírky - nastrúhanú a orestovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajcom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme fašírky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov
  • na sladko - uvarte si ryžu, pri varení adzuki pridajte na posledných 5 minút hrozienka, potom pridajte do hrnca jablká na kocky a varte do mäkka, do pekáča vložte vrstvu ryže a zmesi s adzuki, pečte pri 190 ° C asi 10 minút
  • koláč s Adzuki - predchádzajúcu varenú zmes fazule, jabĺk a hrozienok rozmixujte, zahustite v prípade potreby a môžete s ňou potrieť jáhlový korpus a nechať 2 hodiny stuhnúť

Nutričné ​​hodnoty na 100g výrobku:

ENERGIA [kJ / kcal]: 1250/299

TUKY [g]: 1,9, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,8

SACHARIDY [g]: 40,6, z toho CUKRY [g]: 0,7

VLÁKNINA [g]: 18,6

BIELKOVINY [g]: 20,6

SOĽ [g]: 0,1

SODÍK [mg]: 40

Nutričné ​​hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.

Dodatočné parametre

Kategória: Luštěniny
Krajina pôvodu: Čína
Značka: Les fruits du paradis

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: