TOP (hlavní kat.)
To, že sa saturejka hodí k fazuľkám, pre vás určite nie je žiadnym veľkým prekvapením. Hodí sa totiž ku všetkým typom strukovín, ktorým dáva jemne pikantnú chuť. V chuti...
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa zlúpne, usuší a používa sa ako korenie. Jej zemito-drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláču. Veľmi dobre...
Laszlo, Janos aj Piroska papriku milujú. Privoňajte k paprike a hneď sa vám vybaví Maďarsko – krajina gulášu, kurčaťa na paprike a ďalších pokrmov, do ktorých paprika...
Punč, varené víno, kompót a vianočné čaje si bez ovocno-korenenej vône a piepornej chuti klinčekov nevieme predstaviť. Klinček zastrčený do cibule je často varený v polievke...
Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter....
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Rasca je korením predovšetkým nemecky hovoriacich krajín a poznáme ho hlavne ako korenie na chlieb. Bravčová pečienka, kel a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú, horko-sladkú...
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Naše chilli vločky sú hrubo mleté z chilli papričiek so strednou ostrosťou (okolo 20 000 SHU, ostrosť sa s jednotlivými šaržami môže meniť) . Chilli vločky potešia všetkých...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
V ryži sa ukrýva životná sila Ázie. Korenie na ryžu majstra Wonga zaujme svojou teplou exotickou chuťou a postará sa o príjemnú chuť ryžového pokrmu. Ak sa podusí korenie s...
Už Indiáni obdivovali nové korenie a pridávali ho aj do čokolády. Jeho vôňa je veľmi výrazná a anglický názov „Allspice – všekorenie“ vypovedá o tom, že sa v ňom snúbia všetky...
Na získanie bieleho korenia sa zberajú čierne úplne zrelé plody a potom sú cca týždeň namočené vo vode. Mesocarp – vonkajší obal, sa pritom rozpadne a odtelí sa tým od...
Nie je divu, že šafran je najdrahším korením sveta. Na kilogram šafranu je potrebné zozbierať okolo 150 000 kvetov krokusu (asi toľko, koľko je na poli veľkom 2000 m²). Blizny...
Dobromyseľ alebo oregano – umenie talianskej kuchyne by nebolo dokonalé bez tohto bylinného, pieporného, horko-ostrého korenia. Stredoeurópania už od Talianov niečo pozerali....
V„Šántinej Tandoori Masale“ je zachytený farebný život Indie. Zázvor, koriander, cejlónska škorica, muškátový kvet a klinček rozmiešajú ohňostroj chutí. Kurkuma a paprika...
Laszlo, Janos aj Piroska papriku milujú. Privoňajte k paprike a hneď sa vám vybaví Maďarsko – krajina gulášu, kurčaťa na paprike a ďalších pokrmov, do ktorých paprika...
Sviežosť juhovýchodnej Ázie! Svieža citrónová chuť citrónovej trávy sa hodí do teplej, vlhkej klímy Vietnamu a Thajska. Tam je táto rastlina obzvlášť obľúbená: ryby, kuracie...
Ligurček je klasická polievková vnať, ktorá vonia za anízom, citrónom a droždím. Jeho chuť niekomu pripomína zeler a inému zase „maggi“ v prírodnej podobe. Obmedziť jeho...
Korenie ružové vlastne nie je príbuzné koreniu. Ružové korenie patrí do rodu Anacardiaceae (obličkovníkovitých). Strom Schinus je nositeľom ružových, bobuľovitých plodov, ktoré...
Okrem žeravého slnka sú aj pokrmy v Afrike väčšinou ohnivé a silne korenené. Etiópske korenie „Berber“ je zmesou papriky, zázvoru, kardamómu, škorice, nového korenia, chilli a...
Hríb smrekový (všeobecný), tento druh pre Teba zbierame v certifikovaných oblastiach určených na voľný zber. Chuť hríbov dodáva jedlu úplne iný nezameniteľný rozmer chute....
Citrón a korenie? Táto výrazná kombinácia sa postará o pikantnosť i sviežosť, a rozohrá tak symfóniu na každom tanieri. Zloženie: Citrón kúsky bio(30 %), Citrónová kôra...
Cymbopogon flexuosus – 100 % čisto rastlinný éterický olej z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Citrónová tráva je tropická rastlina, ktorá pochádza pôvodne z Indie....
Tofu je zdravé a chutné, ale potrebuje korenený sprievod, aby sa uvoľnila jeho vlastná jemná chuť. Preto ho pani Yoko pripravuje s celou paletou chutného korenia, medzi...
Galgán je skvelým korením juhovýchodnej Ázie. Kto obľubuje juhoázijskú kuchyňu, musí mať galgán bezpodmienečne doma. Má arómu pripomínajúcu zázvor a citrón, je ale podstatne...
Listy šalvie sú zamatovo hladké a jemne aromatické. Jej názov je odvodený od latinského "salvare", čo znamená "liečiť a opatrovať". Je ideálna na zjemnenie výdatných jedál...
Všetky tradičné korenia na chlieb sú v chlebovom korení od SONNENTORU obsiahnuté. Ten, kto túži po niečom neobvyklom a chce svojmu chlebu prepožičať osobitý ráz, môže ho zjemniť...
Intenzívna, sladká chuť anízu podobná sladkému drievku je unikátna. V kuchyni sa aníz používa podobne ako fenikel na zjemnenie chleba, pečiva a koláčov. Pohľad do ďalekých...
Polievkové korenie dodá čistým, zeleninovým a mäsovým polievkam všetko to aróma, ktoré si človek v polievke praje mať a chutí aj tým, ktorí nie sú práve ich milovníci. Chutný...
Z Apollonovej hlavy rovno na váš tanier. Zatiaľ čo bol vavrín u Rimanov a Grékov symbolom múdrosti, dokázal sa v priebehu storočí presadiť aj ako korenie. Bola by škoda, keby...
Táto jemná čarovná soľ sa dnes ťaží podľa starých baníckych tradícií z himalájskeho masívu. Táto „soľ života“ je úplne nespracovaná, v prírodnom stave a obsahuje životne...
Bazalka je korenie, bez ktorého si pesto na cestoviny dokážeme len ťažko predstaviť. Dávno nie je stráženým tajomstvom talianskej kuchyne a používa sa do...
Kôpor je oveľa viac než len „vnať do uhorieko“. Uhorky s kôprom a jogurtom sú síce báječným letným osviežením, napriek tomu je škoda nepoznať ďalšie možnosti, ktoré nám toto...
Tabouleh je názov arabského ľahkého šalátu s bulgurom, pre ktorý je charakteristická chuť čerstvej mäty, petržlenu, paradajok, cibule a citrónovej kôry. S touto zmesou môžete...
Kari má svoj pôvod v Indii a odráža neuveriteľne rozmanité chute tejto krajiny. SONNENTOR ponúka dve karí zmesi – jemne sladkasté a ostré Curry pre milovníkov chilli. Obe zmesi...
Bylinná a korenisto živicová chuť rozmarínu nám pripomína typickú atmosféru stredomorských krajín. Zelené, ihličkovité lístky zjemňujú talianske zeleninové a paradajkové pokrmy,...
Nedeľné menu s pečeným kuraťom je v mnohých rodinách tradíciou. Chceli by ste krídelko, prsíčko alebo stehienko – pikantné a chrumkavé? Pani domáca pečie svojich operencov s...
U mnohých milovníkov Kréty vyvoláva tymian spomienky na dovolenku. Zemito pieporná chuť pripomínajúca aníz, mätu a gáfor dodáva stredomorským jedlám ich charakteristickú chuť....
Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni ako súčasť korenených zmesí nezastupiteľnú úlohu....
Rasca je korením predovšetkým nemecky hovoriacich krajín a poznáme ho hlavne ako korenie na chlieb. Bravčová pečienka, kel a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú, horko-sladkú...
Kto rád cestuje po zemeguli priamo z kuchyne alebo je milovníkom Ázie, ten sa bez zázvoru ťažko zaobíde. Jeho hrejivé aróma s osviežujúcimi drevitými a citrónovými tónmi patrí...
Sušené, nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu, ostrú prenikavú chuť. Ovocie sa zberá tesne pred jeho úplným dozretím a potom sa suší. Čierne...
Táto jemná a pestrá bylinná zmes je doplnená prírodnou morskou soľou. 12bylinná soľ je mnohostranne využiteľná, môžete ňou ochutiť polievky, šaláty, omáčky, pečienku a...
Grilovacia soľ je zmesou rôznych druhov korenia a kryštalickej soli. Každé korenie tu zohrá svoju úlohu. Chilli sa stará o ľahkú ostrosť, zatiaľ čo rasca zodpovedá za korenenú...
Muškát nie je botanicky vzatý orech ale jadro broskyňového ovocia. Muškát má jemnú aromatickú vôňu a trošku pálivú, silne korenenú, teplú chuť. Korenie plnej sily...
Perfektný darček pre každú grilovaciu párty. Šesticu našich korenín na grilovanie budete mať krásne spolu v darčekovom boxe. A už nebudete musieť hľadať zatúlanú krabičku a...
Kari má svoj pôvod v Indii a odráža neuveriteľne rozmanité chute tejto krajiny. SONNENTOR ponúka dve karí zmesi – jemne sladkasté a ostré Curry pre...
Muškát nie je botanicky vzatý orech, ale jadro broskyňového ovocia. Muškát má jemnú aromatickú vôňu a trošku pálivú, silne korenenú, teplú chuť. Korenie plnej...
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa zlúpne, usuší a používa sa ako korenie. Jej zemito-drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláču. Veľmi dobre...
Fenikel – „sladké korenie na chlieb“. Sedliacky chlieb bez feniklu si ani nevieme predstaviť. Sladko aromatické semienka dávajú tmavému chlebu a pečivu jeho nezameniteľnú chuť....
Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni, ako súčasť korenených zmesí, nezastupiteľnú úlohu....
Rímska rasca je najtypickejším korením indickej kuchyne a nesmie chýbať v žiadnej z mnohých známych zmesí ako Garam masala, Curry alebo Tandoori. TIP: Pre intenzívnu chuť...
Starí Germáni borievku uctievali a verili, že ak niekto odsekne vetvy tohto stromu, zomrie mu zviera z chovu. Tmavofialové bobule rozoznáte podľa jedinečnej, sladko-drevitej...
Kurkuma – blahodarná sila farby slnka. Jej charakteristickú zlatožltú farbu si dobre pamätajú všetci, ktorí ju po varení chceli umyť z rúk. Kurkuma dodá pokrmom nielen krásnu...
Estragon je nazývaný ako "dračia vňať", pretože svojím tvarom pripomína dračí chvost. Estragón má jemnú aromatickú vôňu pripomínajúcu aníz a ľahko horkú korenenú chuť....