EXKLUZÍVNA ZĽAVA 40 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob. NOVINKA: pripravujeme pre vás úplne nový e-shop.

Orechovo-jablkový koláč bez lepku

Vyskúšaj dokonalé spojenie vlašských orechov a šťavnatých jabĺk.

Čo budeme potrebovať?

• 300 g vlašských orechov
• 
180 g banánovej múky
• 
115 g ghí masla
• 100 g trstinového cukru
• 10 ml medu
• 4 kvapky vanilkového extraktu
• 1 lyžička mletej škorice
• 4 stredne veľké jabĺká
• 10 ml citrónovej šťavy
 

 koláč (1)

Ako budeme postupovať?

 ●Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite formu na pečenie (väčšinou 23 cm).

V miske zmiešajte jemne pomleté orechy, múku, mäkké maslo, cukor, med, vanilkový extrakt a štipku soli.

Vypracujte cesto, ktoré sa ľahko dá formovať. Ak je príliš suché, pridajte trochu vody.

Jablká ošúpte, vyrežte jadrá a nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte plátky jabĺk s citrónovou šťavou, cukrom a mletou škoricou.

● Orechové cesto rozložte rovnomerne do formy a na vrch poukladajte jablká. Posypte vlašskými orechmi (hrubo nasekanými).

● Koláč pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým koláč nezíska zlatohnedú farbu a jablká sú mäkké.

● Pred krájaním a servírovaním nechajte koláč vychladnúť.

Dobrú chuť!