** Zníženie cien až do -22 % ** Do 25.6. platí exkluzívna zľava 34 % na 🌰 Kešu orechy natural, W320 premium, od značky MámeChuť. 🌰

Tekvicová polievka s červenou šošovicou

Pripravte si túto farebnú jesennú polievku, ktorá zahreje a pohladí na duši, a okrem toho, je rýchla a jednoduchá.

Čo budeme potrebovať?

(4 porcie)

• 1 ks menšej tekvice (hokkaido)
• 120 g červenej šošovice
• 30 ml tekvicového oleja
• 1 ks cibule
• 3 strúčiky cesnaku
• 1 PL kari korenia
•1 ks čerstvého zázvoru (cca 3 cm)
• na dochutenie (soľ, čierne mleté korenie, chilli)
tekvicové semienka

 

hokkaido 

 

Ako budeme postupovať?

 ● Tekvicu vydlabeme, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky.

● Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou.

● Na oleji osmažíme na drobno nasekanú cibuľu a neskôr pridáme pretlačený cesnak, zázvor, karí a chvíľu restujeme.

● Potom do hrnca vložíme tekvicu a červenú šošovicu, zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom, prikryjeme a varíme na miernom ohni 30 minút.

● Keď sú tekvica a šošovica rozvarené, rozmixujeme polievku ponorným mixérom na krém, ešte minútu povaríme a dochutíme, soľou, čiernym mletým korením a podľa chuti pridáme aj chilli. V tanieri dozdobíme tekvicovými semienkami a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!