EXKLUZÍVNA ZĽAVA 40 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob. NOVINKA: pripravujeme pre vás úplne nový e-shop.

Pistáciové tiramisu

Doprajte si nezabudnuteľný dezert, ktorý Vás dostane svojou pistáciovou dokonalosťou.

 

Čo budeme potrebovať?

(4-6 porcií)

• 250 g mascarpone
• 120 g pistáciového krému
120 ml smotany na šľahanie
• 60 g vanilkového cukru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
• 30 g nasekaných lúpanych pistácií
• 240 ml kávy (vychladnutej)
• 30 g dlhých piškót
kakao na posypanie


Dizajn bez názvu (8)

 

Ako budeme postupovať?

 

● Najprv si pripravíme pistáciový krém. V miske zmiešame mascarpone, pistáciový krém, vanilkový extrakt a polovicu vanilkového cukru. Dobre premiešame, až kým nezískame hladkú krémovú zmes.

● V druhej miske vyšľaháme smotanu s druhou polovicou cukru, kým nevznikne pevný šľahačkový krém. Potom postupne vmiešame do pistáciovej zmesi kým nám vznikne krémová pistáciová náplň.

● Piškóty namáčame vo vychladnutej káve a ukladáme ich na dno pohárov, v ktorých budeme tiramisu podávať.

● Poháre zakryjeme potravinovou fóliou a dáme ich na 3-4 hodiny (alebo cez noc) do chladničky, aby sa chute spojili.

● Pred podávaním posypeme vrch pistáciového tiramisu kakaom a ozdobíme nasekanými pistáciami.