Pistáciové tiramisu
Doprajte si nezabudnuteľný dezert, ktorý Vás dostane svojou pistáciovou dokonalosťou.
Čo budeme potrebovať?
(4-6 porcií)
• 250 g mascarpone
• 120 g pistáciového krému
• 120 ml smotany na šľahanie
• 60 g vanilkového cukru
• 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
• 30 g nasekaných lúpanych pistácií
• 240 ml kávy (vychladnutej)
• 30 g dlhých piškót
• kakao na posypanie
Ako budeme postupovať?
● Najprv si pripravíme pistáciový krém. V miske zmiešame mascarpone, pistáciový krém, vanilkový extrakt a polovicu vanilkového cukru. Dobre premiešame, až kým nezískame hladkú krémovú zmes.
● V druhej miske vyšľaháme smotanu s druhou polovicou cukru, kým nevznikne pevný šľahačkový krém. Potom postupne vmiešame do pistáciovej zmesi kým nám vznikne krémová pistáciová náplň.
● Piškóty namáčame vo vychladnutej káve a ukladáme ich na dno pohárov, v ktorých budeme tiramisu podávať.
● Poháre zakryjeme potravinovou fóliou a dáme ich na 3-4 hodiny (alebo cez noc) do chladničky, aby sa chute spojili.
● Pred podávaním posypeme vrch pistáciového tiramisu kakaom a ozdobíme nasekanými pistáciami.