Orechovo-jablkový koláč bez lepku
Vyskúšaj dokonalé spojenie vlašských orechov a šťavnatých jabĺk.
Čo budeme potrebovať?
• 300 g vlašských orechov
• 180 g banánovej múky
• 115 g ghí masla
• 100 g trstinového cukru
• 10 ml medu
• 4 kvapky vanilkového extraktu
• 1 lyžička mletej škorice
• 4 stredne veľké jabĺká
• 10 ml citrónovej šťavy
Ako budeme postupovať?
●Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite formu na pečenie (väčšinou 23 cm).
●V miske zmiešajte jemne pomleté orechy, múku, mäkké maslo, cukor, med, vanilkový extrakt a štipku soli.
●Vypracujte cesto, ktoré sa ľahko dá formovať. Ak je príliš suché, pridajte trochu vody.
●Jablká ošúpte, vyrežte jadrá a nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte plátky jabĺk s citrónovou šťavou, cukrom a mletou škoricou.
● Orechové cesto rozložte rovnomerne do formy a na vrch poukladajte jablká. Posypte vlašskými orechmi (hrubo nasekanými).
● Koláč pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým koláč nezíska zlatohnedú farbu a jablká sú mäkké.
● Pred krájaním a servírovaním nechajte koláč vychladnúť.
Dobrú chuť!