** Zníženie cien až do -22 % ** Do 25.6. platí exkluzívna zľava 34 % na 🌰 Kešu orechy natural, W320 premium, od značky MámeChuť. 🌰

Kokosová bábovka s bielou čokoládou

Čo budeme potrebovať?

• 150g kokosovej múky*
• 100g hladkej špaldovej múky*
• 120g obľúbeného sladidlá* (xylitol, trstinový cukor..)

• 1 polotučný tvaroh vo vaničke
• 50g masla / kokosového oleja* (rozpustené, vychladnuté)
• 200ml kokosového mlieka* - alebo môže byť mandľové/klasické
• 150ml vody
• 4 stredné vajcia
• štipka soli*
• 1 prášok do pečiva bez lepku*
• citrónová kôra z 1 citróna

• vanilková pasta/aróma (nie je nutná) - je možné použiť vanilkový cukor*

Na dokončenie:

• 80g bielej čokolády
• 30g kokosových chipsov* alebo strúhaného kokosu*

* = preklik na produkt

kokosova babovka_550x450

final_230x230

Ako budeme postupovať?

●  30 minút pred pečením si vyberieme z chladničky tvaroh, vajcia a mlieko. Oddelíme žĺtky od bielkov, pridáme štipku soli a vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme spoločne so sladidlom do peny, pridáme studené rozpustené maslo, tvaroh, citrón. kôru, vanilku a prešľaháme - potom vmiešame všetky sypké suroviny.

●  Postupne pridáme tekutiny -> mlieko + vodu a prešľaháme.

●  Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto bude hustejšie ako klasické, je to tak správne - nebojte sa toho, kokosová múka saje veľa vody.

●  Pokiaľ nemáme silikónovú formu, vymažeme ju maslom a vysypeme kokosom/hrubou múkou (alebo ako sme zvyknutí). Cesto preložíme do formy, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre na 170 ° cca 1 hodinu.

●  Počas pečenia rúru zbytočne neotvárajte, aby bábovka nespadla a z formy nevyklápajte hneď horúcu, počkajte kým bude vlažná, pokiaľ by to šlo horšie, otočte na rovnú plochu a prikryte mokrou utierkou - bábovka sa krásne vyklopí.

●  Nakoniec polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme kokosom. Bábovku uchovávame v chladničke.