Kokosová múka, BIO
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Minimálna trvanlivosť: min 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Väčšina bezlepkových múk je skoro bez chuti, kokosová múka je krásne voňavá a dodá naopak všetkým pokrmom zaujímavý "šmrnc". Hoci nie je nijako sladená, stačí použiť menej sladidla ako u bežnej múky, pretože kokos má prirodzene sladkastú chuť. Kokosovú múku môžete miešať so všetkými druhmi bezlepkových, ale aj klasických múk. Pokiaľ ju pridáte do mlieka alebo džúsu, vznikne vám výborný nápoj plný bielkoviny a vlákniny.
Receptov na sladké pečivo s kokosovou múkou je na internete veľa, ale ak chcete experimentovať a vyskúšať si, že je výborná aj v kombinácii s rybou, tak tu máte recept na Paleo tilapiu:
Recept - Paleo tilapia
Čo budete potrebovať na 4 porcie:
- 4 filé tilapia
- 2 až 3 lyžice kokosového oleja
- 3/4 šálky nesladených kokosových chipsov
- 1/2 šálky kokosovEJ múky
- morskú soľ podľa chuti
- 3 vajcia
Postup: Na panvici si nechajte rozpáliť kokosový olej asi na 170 ° C. Medzitým na tanieri zmiešajte kokosové čipsy, kokosovú múku a soľ. Do iného taniera rozbite a rozšľahajte vajcia. Filé tilapia najprv obalujte vo vajciach, potom v pripravenej kokosovej zmesi. Nechajte opadať zvyšok kokosu, ktorý sa neprilepil na rybu, potom zmažte filety na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista asi 5 - 7 minút.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1636/391
TUKY [g]: 13,3, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 12,3
SACHARIDY [g]: 60,3, z toho CUKRY [g]: 8,6
VLÁKNINA [g]: 42,5
BIELKOVINY [g]: 18,0
SOĽ [g]: 0,03
SODÍK [mg]: 11
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Mouky |
---|---|
Krajina pôvodu: | Srí Lanka |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.