Loupané obiloviny
- lúpané obilniny ponúkajú celé zrná pre netradičné Pečenie s výraznou textúrou, hodia sa do každodenného Varenia ako príloha k mäsu a zelenine a tvoria základ výdatných Kaší na sladko aj slano. Produkty rôznych druhov od drobných po veľké zrná. TIP od MámeChuť: Bulgur BIO medium - MámeChuť.
Najpredávanejšie
Radenie produktov
Výpis produktov
Celozrnný kuskus zo semoliny je univerzálna, rýchla a veľmi obľúbená príloha s bohatou históriou i chuťou. Ocení ho každý, kto hľadá prirodzenú cestu ku kvalitnému jedlu bez...
Jemne žltý kuskus z kukuričnej múky v BIO kvalite. Prirodzene neutrálna chuť a rýchla príprava z neho robia skvelú voľbu pre každodenné varenie. 🌱 Hlavné...
Jemne mletá a napriek tomu plná poctivého obilného charakteru – práve taká je táto krupica, ktorá v sebe spája tradíciu, jednoduchosť a všestrannosť. Vďaka celozrnnému...
Čirok je bezlepková obilnina pôvodom z Afriky a Ázie, ktorá sa dnes pestuje aj v Európe (vrátane SR). Lúpaný cirok znamená, že mu bola odstránená tvrdá vonkajšia šupka, čo...
Pšeničné otruby sú nenápadnou, ale mimoriadne užitočnou surovinou, ktorá si znova získava svoje miesto v kuchyni všetkých, ktorí dávajú prednosť prirodzenosti, jednoduchosti a...
Tento celozrnný kuskus v bio kvalite je praktickou a výživnou prílohou s jemnou štruktúrou a neutrálnou chuťou. Je pripravený behom pár minút a hodí sa ako na rýchle večere, tak...
V jednoduchosti sa skrýva krása – av prípade špaldových otrúb BIO aj prirodzená chuť, poctivosť a hlboký vzťah k pôde. Tieto otruby vznikajú pri mletí celého zrna špaldy, a...
Ovládacie prvky výpisu
Lúpané obilniny predstavujú celé zrná zbavené iba vonkajšej nejedlej šupky, ktoré si zachovávajú prirodzenú chuť, farbu a žuvavú textúru po uvarení. Sortiment zahŕňa produkty rôznych veľkostí a farieb od svetlých po tmavé s charakteristickými orechovými až zemitými tónmi vhodnými pre rozmanité spôsoby prípravy. Celé zrná vyžadujú dlhšie varenie ako vločky alebo múka, ale odmenou je plná chuť a príjemná textúra pripomínajúca al dente ryžu. Môžete ich variť ako prílohu podobne ako ryžu alebo bulgur, pridať do polievok na sýtosť, vmiešať do šalátov pre chrumkavosť alebo použiť na prípravu tradičných kaší s mliekom a škoricou. Niektoré druhy profitujú z predchádzajúceho namočenia na skrátenie doby varenia. Lúpané zrná sa hodia aj do pečenia chleba pre zaujímavú textúru a viditeľné celé semienka v reze. Môžete ich pred zapracovaním do cesta predvariť alebo pridať suchá pre extra chrumkavosť. Praženie na sucho pred varením umocní ich orechovú chuť a arómu, ktorá prevonia celú kuchyňu.