Kořeny a kůry
- korene a kôry ponúkajú tradičné Doplnky stravy z podzemných častí rastlín, aromatické Bylinky a korene na ochutenie pokrmov a rozmanitú ponuku Vitamínov a minerálov pre pestrú stravu. Kvalitné produkty na prípravu čajov, vývarov, korenia do jedál i ako prísada do nápojov s intenzívnou chuťou. TIP od MámeChuť: Kurkuma BIO mletá - MámeChuť.
Najpredávanejšie
Radenie produktov
Výpis produktov
Lapacho je tradičný nápoj pôvodných obyvateľov Južnej Ameriky. Má zemitú chuť s ľahkým drevitým nádychom a jemne sladkastým dozvukom. Hodí sa na popíjanie kedykoľvek počas dňa,...
Výživový doplnok. V tradičnej medicíne je však smotankový koreň veľmi cenený a je vhodný najmä na udržanie normálnych tráviacich funkcií – pôsobí ako prebiotikum. Púpava...
Čiernohlávok obyčajný – klas je bylinka, ktorá v tichosti rastie na krajoch lúk a ciest, a napriek tomu má v sebe niečo zvláštne. Možno to bude jeho sýto fialový kvet, možno...
Výživový doplnok. Ašvaganda je základné podporujúce tonikum indickej ajurvédy, používajúce sa „pri slabostiach tela i mysle”. Podľa tisícročných ajurvédskych skúseností...
Výživový doplnok. Vdýchnite atmosféru starých bylinkárskych receptúr a objavte surovinu, ktorá má svoje nezameniteľné miesto vo svete prírodnej múdrosti. Valeriána lekárska –...
Sušený koreň omanu pravého má zemitú, ľahko horkú chuť s typickou bylinnou arómou. Tradične sa používa na prípravu nálevov, domácich zmesí alebo bylinných sirupov. V kuchyni aj...
Mletý koreň staviarne mnohokvetého má prirodzene zemitú chuť a jemne sladkastý dozvuk. Využíva sa predovšetkým ako súčasť bylinných zmesí alebo na priame rozmiešanie vo vode,...
Ovládacie prvky výpisu
Korene a kôry predstavujú časť rastlín, kde sa koncentrujú intenzívne chute a aromatické látky vďaka pomalému rastu pod zemou alebo v drevnatej štruktúre stromov. Sortiment zahŕňa produkty zberané v optimálnom čase a následne šetrne spracované sušením alebo mletím na zachovanie plnej chuti a textúry.Sušené korene majú zemitú, niekedy horkú chuť s dlhotrvajúcou arómou a hodia sa na prípravu vývarov, pridanie do polievok alebo mletie na korenie. Kôry stromov ponúkajú intenzívnu, často korenisto sladkú chuť známu z perníkového korenia a používajú sa celé do nápojov alebo mleté do pečenia a varenia.Každý druh má svoje špecifické použitie od ochutenia zimných čajov cez prípravu korenia do ázijských pokrmov až po tradičné výrobky podľa receptúr odovzdávaných generáciami. Môžete ich zaliať horúcou vodou na aromatický nápoj, pridať do hrnca s ryžou na jemné prekorenenie alebo namlet do vlastných korenín zmesí.