Čirok BIO lúpaný - 500 g
Súvisiaci tovar

Cícer má svetlo béžovú farbu, okrúhly tvar a pevnú štruktúru, ktorá po uvarení zostáva príjemne jemná a mierne krémová. Má jemne orieškovú chuť a je obľúbenou surovinou do...

Sójové bôby v bio kvalite sú svetlo žltej strukoviny s pevnou štruktúrou a neutrálnou, ľahko orieškovou chuťou. Využívajú sa v kuchyni mnohými spôsobmi – na varenie, klíčenie,...

Biele fazule v BIO kvalite sú poctivá surovina, ktorá by nemala chýbať v žiadnej špajze. Sú neutrálne chuti, krémové konzistencie a výborne vstrebávajú chute byliniek, zeleniny...

Fazuľa mungo sú zelené semienka s hladkým povrchom a jemnou, ľahko orieškovou chuťou, ktoré otvárajú široké možnosti použitia – od tradičných pokrmov až po modernú kuchyňu...

Čierna fazuľa nie je len obyčajná strukovina – je to základná surovina, ktorá nesie bohatú chuť, históriu a kultúrny odkaz. Vo svojej čistej BIO kvalite a 100% zložení je táto...

Červená lúpaná šošovka má oranžovo-červenú farbu, je drobná, nenáročná na prípravu a po uvarení sa rozvarí do jemnej kašovitej konzistencie. Má ľahko sladkastú chuť a je ideálna...

Žltý polený hrach má svetlo žltú farbu, je lúpaný, polený a vďaka tomu veľmi rýchlo zmäkne. Po uvarení má jemnú, krémovú konzistenciu a zemitú chuť. Výborne sa hodí do polievok,...

Zelený variant obľúbenej strukoviny si aj po uvarení zachováva pevný tvar. V BIO kvalite, bez prímesí, ideálny do šalátov, polievok aj hlavných jedál. 🌱 Hlavné...

Cícer v bio kvalite s veľkosťou zrna 7–8 mm má svetlú farbu, pevnú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je jednou z najpoužívanejších strukovín v kuchyniach celého sveta. Vhodná do...

Fazuľa pinto patrí medzi najrozšírenejšie druhy fazule v Severnej a Strednej Amerike. Majú príjemne maslovú chuť, múčnu konzistenciu a po uvarení získavajú typicky svetloružovú...

Červená nelúpaná šošovka má sýto červenohnedú farbu, pevnejšiu šupku a po uvarení si udržuje tvar a štruktúru. Chuť je zemitejšia a výraznejšia ako pri lúpanom variante. V...

Bob obyčajný konský, známy aj ako vika, je tradičná strukovina s jemnou chuťou a vysokou sýtivosťou. Skvele sa hodí na prípravu polievok, kaší, nátierok aj ako príloha. Pred...

Biela fazuľa v BIO kvalite majú neutrálnu, ľahko maslovú chuť a po uvarení jemnú, krémovú konzistenciu. Sú skvelé do polievok, šalátov, nátierok, zeleninových zmesí aj...

💚 Informácie k 1.3.2025 💚 Veľmi sa Vám ospravedlňujeme, avšak doterajší popisok sme museli odstrániť. ** Už čoskoro budú nové popisky pri tomto produkte. ** Dôvodom je...

Malá, temná, výrazná. Čierna fazuľa je surovina s charakterom – nehrá sa na vedľajšiu rolu, ale stáva sa hlavnou hviezdou mnohých ikonických jedál naprieč kontinentmi. V tomto...

Fazuľa Adzuki sú drobné, červenohnedé strukoviny s ľahko sladkastou chuťou a jemnou textúrou. V BIO kvalite bez prímesí ponúkajú čistú chuť a možnosť využitia v tradičnej aj...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: cirok je jedna z najstarších obilnín sveta. Dnes sa pestuje vo viac ako 100 krajinách, vrátane Česka, a je cenený pre svoju odolnosť voči suchu - dobre znáša aj extrémne podmienky, kde iné plodiny zlyhávajú.Po zbere sa odstraňuje tvrdá vonkajšia šupka, čím vzniká tzv. lúpaný cirok, ktorý je jemnejší a lepšie stráviteľný.V niektorých krajinách sa využíva aj na výrobu sirupov, piva alebo alkoholu (napr. africké pivo z ciroku).Využíva sa ako príloha, kaša, náplň alebo základ šalátov.
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Varenie a pečenie / Obilniny
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1516 kJ /358 kCal
Tuky: 3,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,7 g
Sacharidy: 70,4 g
- z toho cukry: 2,5 g
Vláknina: 3,5 g
Bielkoviny: 10,4 g
Soľ: 0,4 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
EAN: | 8595582419118 |
Balenie: | 500 g |
Složení: | 100 % čirok loupaný BIO |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Probio |

💚 Informácie k 1.3.2025 💚 Veľmi sa Vám ospravedlňujeme, avšak doterajší popisok sme museli odstrániť. ** Už čoskoro budú nové popisky pri tomto produkte. ** Dôvodom je...

Pšeničné otruby sú nenápadnou, ale mimoriadne užitočnou surovinou, ktorá si znova získava svoje miesto v kuchyni všetkých, ktorí dávajú prednosť prirodzenosti, jednoduchosti a...

💚 Informácie k 1.3.2025 💚 Veľmi sa Vám ospravedlňujeme, avšak doterajší popisok sme museli odstrániť. ** Už čoskoro budú nové popisky pri tomto produkte. ** Dôvodom je...

Proso je lúpané proso, ktoré má drobné žlté zrnká, jemnú, mierne orieškovú chuť a po uvarení príjemne sypkú až krémovú konzistenciu. V kuchyni je veľmi všestranné - hodí sa do...

Objav znova to, čo naši predkovia poznali dávno – bezpluchý jačmeň BIO je jedným z najstarších obilnín, ktoré človek pestoval, a napriek tomu je aj dnes neobyčajne aktuálne. 🌱...

Dvojzrnká je prastará forma pšenice, pestovaná už pred 10 000 rokmi – je predchodcom dnešnej šľachtenej pšenice. V BIO kvalite pochádza z ekologického poľnohospodárstva bez...

Jednozrnka je prastará forma pšenice s drobnejšími, svetlo hnedými zrnami a jemne orieškovou, ľahko sladkastou chuťou. Po uvarení si zachováva príjemne pevnú štruktúru a je...

Celé zrná BIO ovsa v ich prirodzenej podobe – bez plúch, s jemnou orieškovou chuťou a širokým využitím v teplej i studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie: ovos bezpluchý...

Bulgur v medium zrnitosti je všestranná surovina s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Vďaka predvareniu a nahrubo drveným zrnám je jeho príprava rýchla a jednoduchá –...

Stredne hrubá štruktúra s ľahko orieškovou arómou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. Prirodzená kvalita bez prísad. 🌱 Hlavné...

Pšenica jednozrnka v BIO kvalite – tradičná plodina s bohatou históriou, prirodzene bohatá na živiny as výraznou, jemne orieškovou chuťou. 🌱 Hlavné ingrediencie: pšenica...

Tradičná obilninová surovina s prirodzene zemitou chuťou a sýtou štruktúrou. Výborne poslúži ako základ do polievok, rizot, šalátov alebo zapečených jedál. Vďaka jednoduchej...

Bulgur je predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá má svetlo béžovú farbu, sypkú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Vďaka svojej jednoduchej príprave a univerzálnemu...

Lúpaná špalda má svetlo hnedé zrná, ktoré si po uvarení zachovávajú pevnejšiu štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je ideálna ako príloha, do polievok, šalátov, rizôt, fašírok...

Celozrnný kuskus v BIO kvalite s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

Sú drobné, ľahké a majú jemne orieškovú chuť. Skvele sa hodí do kaší, pečenia, na zahusťovanie polievok aj ako bezlepková alternatíva obilnín. 🌱 Hlavné...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Začiatky majú korene už v 90. rokoch, keď sa dvojica priateľov Ing. Martin Hutár a Ing. Ako sami hovoria, „trochu sa im to vymklo z rúk“. V ponuke PROBIO nájdete základné biopotraviny – od obilnín, múk, strukovín, cestovín, mlynských produktov či olejov až po pochutiny, ako sú sušienky, rýchle zmesi, čokolády, vína či káva. V sortimente máme cez 400 bezlepkových produktov. Svoje výrobky dodávame na trh pod značkou PRO-BIO.
Výrobca: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk, Česká republika