Tieto lahodné jablkové cupcakes sú skvelou voľbou na rýchle pohostenie alebo dezert k poobednej káve. Vďaka šťavnatým jablkám
a nadýchanému mascarpone krému si ich zamiluješ po prvom súste.
Na našich sociálnych sieťach nájdeš aj video recept.
- video recept nájdeš: TU
Čo budeme potrebovať? (na 12 ks)
Na cesto:
- 240 g hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 KL jedlej sódy
- 100 g práškového cukru
- 1 KL škorice
- 80 ml oleja
- 2 vajcia 🥚
- 2 PL kyslej smotany
- 2 jablká 🍏
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 100 ml smotany na šľahanie
Môžeš nakúpiť: TU
👩🏻🍳 Ako budeme postupovať?
-
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, jedlou sódou, práškovým cukrom a škoricou.
-
V inej väčšej miske vyšľaháme vajcia s olejom do peny, potom pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame.
-
Sypké suroviny postupne pridávame k vajíčkovej zmesi a jemne vymiešame hladké cesto.
-
Postrúhané jablká jemne vmiešame do cesta. Zmes rozdelíme rovnomerne medzi 12 papierových košíčkov, ktorými sme vystlali plech na muffiny.
-
Cupcakes pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 až 25 minút, kým nebudú zlatisté a upečené.
-
Krém pripravíme postupným rozšľahaním mascarpone s práškovým cukrom. Najskôr ušľaháme mascarpone s cukrom a nakoniec došľaháme krém so studenou smotanou, až kým nebude nadýchaný a krémový.
-
Upečené cupcakes necháme vychladnúť a potom ich ozdobíme mascarpone krémom podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť! 😋