Pseudoobiloviny a pukance
- pseudoobilniny a pukance obohacujú každodenné Varenie bezlepkových príloh, kombinujú sa skvele s klasickými Obilninami do nutričných mixov a hodia sa ako zdravé Maškrtenie kedykoľvek počas dňa. Produkty od celých zŕn po nafúknuté varianty s orechovou chuťou a chrumkavou textúrou pre rozmanitú stravu. TIP od MámeChuť: Fonio (rosička útla) BIO - MámeChuť.
Najpredávanejšie
Radenie produktov
Výpis produktov
Pohánka lámanka je tradičná surovina českej i východoeurópskej kuchyne, ktorá vzniká mechanickým nadrvením pohánkových krúpok. Vďaka svojej jemnejšej štruktúre sa rýchlo varí a...
Sladké pšeničné pukance sú ideálnou voľbou pre rýchle raňajky alebo zdravé maškrtenie. Sú jemne sladené medom, trstinovým cukrom a glukózovým sirupom, takže majú príjemnú...
Lúpaná pohánka vo forme krúpy je jemnejšia ako nelúpaná varianta, ale zachováva si svoju typickú chuť a rýchlu prípravu. Má príjemnú, ľahko orieškovú chuť a mäkkú štruktúru,...
Nelúpaná pohánka v bio kvalite má prirodzene zemitú chuť a pevnú štruktúru, vďaka ktorej je vhodná na varenie, pečenie aj klíčenie. Výborne sa hodí ako príloha, do kaší,...
Pohánka krúpa je tradičná a prirodzene bezlepková potravina, vhodná ako príloha, základ šalátov, polievok alebo kaší. Rýchlo sa pripravuje a má výraznú, ľahko orieškovú chuť. 🌱...
Ovládacie prvky výpisu
Pseudoobilniny a pukance predstavujú skupinu plodín, ktoré sa chovajú podobne ako klasické obilniny, ale botanicky do nich nepatria a prirodzene neobsahujú lepok. Sortiment zahŕňa produkty od celých zŕn cez vločky až po nafúknuté pukance s chrumkavou textúrou pre širokú škálu kulinárskeho využitia od varenia cez pečenie až po maškrtenie. Celé zrná majú charakteristickú guľatú formu a jemnú chuť s orechovými tónmi, ktorá sa krásne rozvinie pri pražení alebo varení s korením. Hodí sa ako príloha podobne ako ryža, do šalátov s grilovanou zeleninou, na prípravu kaší s mliekom alebo ako základ pre vegetariánske misky s pečenou zeleninou. Vyžadujú varenie v tekutine na zmäknutie a získanie príjemnej žuvavej textúry. Pukance vznikajú tepelným spracovaním celých zŕn pod tlakom, ktoré nafukuje vnútornú štruktúru a vytvára ľahké chrumkavé kúsky pripomínajúce popcorn. Hodí sa ako zdravá alternatíva k chipom, do ranných müsli pre extra chrumkavosť, na posypanie smoothie bowl alebo jednoducho len ako desiata s hrozienkami. Niektoré varianty prichádzajú ochutené soľou, medom alebo čokoládou.