Pohánková múka celozrnná - 500 g
Súvisiaci tovar
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Prírodný kypriaci prášok s vínnym kameňom je skvelou alternatívou ku klasickému prášku do pečiva. Ocenia ho všetci, ktorí hľadajú šetrnejší variant bez fosfátov. Vďaka...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Pšeničný lepok, známy tiež ako vitálna pšeničná bielkovina, je funkčná bielkovina z pšenice, ktorá sa používa najmä na zahustenie, zlepšenie štruktúry cesta alebo výrobu...
                                                                                                                                                                                    Jemný biely prášok získaný z koreňa kuzu je tradičná surovina v ázijskej kuchyni. Vhodný na zahusťovanie pokrmov aj ako súčasť domáceho „čistiaceho“ nápoja. 🌱 Hlavné...
                                                                                                                                                                                    Univerzálny pomocník v kuchyni aj domácnosti – jedlá sóda známa aj ako hydrogénuhličitan sodný je biely jemný prášok bez zápachu, ktorý je možné použiť pri pečení, výrobe...
                                                                                                                                                                                    BIO kukuričný škrob je jemný, sypký prášok získaný z ekologicky pestovanej kukurice. Má neutrálnu chuť, hladkú textúru a široké využitie v kuchyni – na zahustenie omáčok,...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Agar je čisto rastlinné zahusťovadlo a želírovací prostriedok, ktorý sa získava z červených morských rias. V kuchyni sa používa podobne ako želatína, ale na rozdiel od nej nie...
                                                                                                                                                                                    Praktická rastlinná zmes určená na zahusťovanie polievok, omáčok a zeleninových zmesí. Je prirodzene bezlepková, ľahko sa rozpúšťa a nezanáša pokrmom cudziu chuť. Vhodná na...
                                                                                                                                                                                    Tento BIO kypriaci prášok je šetrnou a čistou alternatívou bežných kypridiel. Je bez fosfátov a bez lepku, takže je vhodný aj pre citlivejších stravníkov. V ceste spoľahlivo...
                                                                                                                                                                                    Jemný prášok bez chuti a vône, ideálny ako zahusťovadlo a spojivo. Vyrába sa z hľúz manioku av kuchyni má široké a praktické využitie. 🌱 Hlavné ingrediencie: tapiokový škrob...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Pektín je prírodné práškové zahusťovadlo, ktoré pochádza z citrusových plodov. Je ideálny na výrobu domácich marmelád, džemov, želé alebo sirupov bez použitia živočíšnej...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Instantné zemiakové vločky uľahčia prípravu zemiakovej kaše, knedlí aj ciest. Stačí ich zaliať horúcou vodou a použiť ako základnú surovinu do jedál. Skvelé riešenie na rýchle...
                                                                                                                                                                                    BIO kypriaci prášok do perníka je špeciálne namiešaný na kysnutie hutnejších ciest, typických pre perníky a korenené múčniky. Je bez fosfátov a bez lepku, a napriek tomu...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Sladký variant rastlinnej zmesi určenej na pečenie, varenie a zahusťovanie. Vyznačuje sa jemnou chuťou po vanilke a prirodzenou štruktúrou vďaka obsahu hrachu a obilnín. Vhodná...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Agar je prírodný želírujúci prostriedok získavaný z morských rias. Používa sa ako rastlinná alternatíva želatíny do dezertov, marmelád a aspikov. Je bez chuti a vône, čo ho robí...
                                                                                                                                                                                    BIO ražný kvások je sušený, fermentovaný základ z celozrnnej ražnej múky, ktorý sa ľahko aktivuje vodou a múkou. Má typicky kyselkavú vôňu, tmavšiu farbu a je ideálny na...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: pohánka sa v Európe pestuje už po stáročia, ale jej využitie ako celozrnnej múky sa opäť dostáva do popredia vďaka súčasnému záujmu o prirodzené a výživné suroviny.
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Múky / Varenie a pečenie
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1460 kJ /348 k Cal
Tuky: 4,2 g
Sušina: 87,4 g
Sacharidy: 56,3 g
Vláknina: 7,4 g
Bielkoviny: 17,2 g
Dodatočné parametre
| Kategória: | Mouky | 
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg | 
| EAN: | 8594043010352 | 
| Balenie: | 500 g | 
| Složení: | pohanka | 
| Krajina pôvodu: | Česká republika | 
| Značka: | Šmajstrla | 
| Složení: | pohanková mouka | 
                                                                                                                                                                                    Klasika slovenskej kuchyne v čistej BIO podobe.Ak by česká kuchyňa mala mať svoju najuniverzálnejšiu hrdinku, bola by to práve polohrubá múka. A v tomto prípade prichádza vo...
                                                                                                                                                                                    Kokosová múka v BIO kvalite je jemne mletý prášok získaný z dužiny kokosových orechov. Má snehobielu farbu, ľahko sladkú chuť a výraznú kokosovú arómu. Vďaka svojej sypkej...
                                                                                                                                                                                    Čiroková hladká múka v bio kvalite je prirodzene bezlepková a má jemnú štruktúru s neutrálnou chuťou. Výborne sa hodí na pečenie slaného i sladkého pečiva, na zahusťovanie...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Pohánková múka je univerzálna prísada do bezlepkového pečenia, varenia i zahusťovania. Má jemnú štruktúru a výraznejšiu, ľahko orieškovú chuť, ktorá obohatí ako sladké, tak...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Čiroková múka sa melie z celého zrna ciroku – tradičnej obilniny, ktorá je prirodzene bezlepková a má jemne sladkastú, neutrálnu chuť. Hladký variant má jemnú štruktúru a dobre...
                                                                                                                                                                                    Ľahká a sypká štruktúra s jemne sladkastou orieškovou arómou. Skvelá voľba do pečenia, dezertov aj ako bezlepková alternatíva klasickej múky. 🌱 Hlavné ingrediencie: mandle...
                                                                                                                                                                                    Celozrnná špaldová múka jemne mletá je ideálnou surovinou pre všetkých, ktorí hľadajú rovnováhu medzi výživnosťou a skvelou chuťou. Vďaka jemnému mletiu je výsledná textúra...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Bezlepková ovsená múka má prirodzene svetlú farbu, ľahko sladkastú chuť a jemne múčnu štruktúru. Je obľúbenou alternatívou ku klasickej pšeničnej múke, najmä v sladkom pečení....
                                                                                                                                                                                    Mandľová múka vzniká mletím lúpaných mandlí a vyniká svojou jemnou textúrou, svetlou farbou a prírodnou, ľahko sladkastou chuťou. V BIO kvalite bez prísad a zbytočného...
                                                                                                                                                                                    Jemne mletá pohánková múka hladká je univerzálna surovina, ktorá sa hodí pre sladké aj slané recepty. Vďaka svojej jemnej konzistencii sa ľahko zapracováva do cesta a pomôže vám...
                                                                                                                                                                                    Ryžová múka hladká BIO je prirodzene bezlepková alternatíva klasickej pšeničnej múky. Má jemnú štruktúru, neutrálnu chuť a široké využitie v kuchyni. Skvele sa hodí ako na...
                                                                                                                                                                                    V každom bochníku domáceho chleba sa skrýva príbeh - a ražná múka chlebová BIO je jeho silným, poctivým základom. 🌱 Hlavné ingrediencie: ražná múka chlebová - z ekologicky...
                                                                                                                                                                                    Je jemný prášok s neutrálnou chuťou a vysokou nutričnou hodnotou. Hodí sa na pečenie, zahusťovanie aj ako súčasť bezlepkovej a paleo kuchyne. 🌱 Hlavné ingrediencie: banány -...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Polohrubá kukuričná múka sa vyrába z mletých zŕn kukurice a má sýto žltú farbu, prirodzene sladkastú chuť a hrubšiu, ľahko zrnitú štruktúru. Je prirodzene bezlepková av kuchyni...
                                                                                                                                                                                    BIO jemná celozrnná ražná múka má výraznú chuť, tmavšiu farbu a jemnú štruktúru, ktorá sa skvele hodí na pečenie kváskového chleba, placiek alebo domácich chlebových ciest....
                                                                                                                                                                                    Banánová múka (prášok) zo zrelých banánov prináša jemne ovocnú chuť a prirodzenú sladkosť, vďaka ktorej sa skvele hodí do dezertov aj raňajkových receptov. Je vyrobená iba z...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný rodinný podnik s históriou siahajúcou až do roku 1861. Nachádza sa vo Frenštáte pod Radhoštěm a špecializuje sa výhradne na spracovanie pohánky. Vďaka mechanickému lúpaniu pomocou mlynských kameňov si produkty zachovávajú vysokú nutričnú hodnotu a sú prirodzene bezlepkové, čo ocenia najmä celiáciu a ľudia s intoleranciou na lepok. Súčasným majiteľom je Pavel Šmajstrla, predstaviteľ piatej generácie mlynárov v rodine. Mlyn ponúka široký sortiment výrobkov, vrátane pohánkovej múky, krupice, lámanky, krúpy, cestovín, kaší a pohánkových šupiek. Produkty sú dostupné v maloobchodnom i gastro balení a je možné ich zakúpiť priamo v mlyne alebo prostredníctvom e-shopu. Mlyn tiež organizuje exkurzie pre verejnosť, ktoré je nutné vopred rezervovať.
Výrobca: Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika