Pohanka a sója
- pohánka a sója ponúkajú versatilné ingrediencie pre každodenné Varenie svetových pokrmov, vynikajú prekorenené aromatickým Korením a skvele sa kombinujú s chrumkavými Vločkami do ranných kaší. Produkty rôznych foriem od celých zŕn po spracované varianty pre ázijskú kuchyňu, bezlepkové recepty aj rýchle prípravy. TIP od MámeChuť: Sójové bôby BIO.
Najpredávanejšie
Radenie produktov
Výpis produktov
Pohánka lámanka je tradičná surovina českej i východoeurópskej kuchyne, ktorá vzniká mechanickým nadrvením pohánkových krúpok. Vďaka svojej jemnejšej štruktúre sa rýchlo varí a...
Lúpaná pohánka vo forme krúpy je jemnejšia ako nelúpaná varianta, ale zachováva si svoju typickú chuť a rýchlu prípravu. Má príjemnú, ľahko orieškovú chuť a mäkkú štruktúru,...
Nelúpaná pohánka v bio kvalite má prirodzene zemitú chuť a pevnú štruktúru, vďaka ktorej je vhodná na varenie, pečenie aj klíčenie. Výborne sa hodí ako príloha, do kaší,...
Pohánka krúpa je tradičná a prirodzene bezlepková potravina, vhodná ako príloha, základ šalátov, polievok alebo kaší. Rýchlo sa pripravuje a má výraznú, ľahko orieškovú chuť. 🌱...
Ovládacie prvky výpisu
Pohánka a sója predstavujú dve výnimočné plodiny s bohatou tradíciou v ázijskej i európskej kuchyni, ktoré ponúkajú zaujímavé chuťové profily a široké možnosti kulinárskeho využitia od tradičných receptúr po moderné experimenty. Pohánka má charakteristickú zelenkavú až hnedú farbu a výraznú orechovú chuť s ľahko horkými tónmi, ktoré sa krásne rozvinú pri pražení na sucho alebo restovaní na masle s cibuľkou. Celé zrná sa hodia ako príloha podobne ako ryža, múka funguje v bezlepkových palacinkách a rezance soba sú klasikou japonskej kuchyne s typickou tmavou farbou. Sója prichádza v mnohých podobách od celých bôbov cez tofu, tempeh až po mlieko a omáčky. Čerstvé bôby edamame sú obľúbenou desiatou, fermentované produkty ako miso pasta dodávajú pokrmom hĺbku umami chuti a sójové mäso nahrádza klasické v rastlinných receptúrach. Každá forma vyžaduje iný prístup a ocenia špecifické dochutenie.