Mandle a lískové ořechy
- mandle a lieskové orechy sa skvele melú na bezlepkové Múky do pečenia, luxusne kombinujú s kvalitnou čokoládou v kategórii Orechy v čokoláde a dokonale ladia so sladkým Sušeným ovocím do energy mixov. Produkty od celých po sekané s charakteristickou chuťou a chrumkavou textúrou pre kuchyňu aj maškrtenie. TIP od MámeChuť: Mandle BIO & RAW natural - MámeChuť.
Radenie produktov
Výpis produktov
Ovládacie prvky výpisu
Mandle a lieskové orechy patria medzi najobľúbenejšie európske orechy s bohatou tradíciou v stredomorskej i stredoeurópskej kuchyni, kde sa používajú po stáročia do pečenia, cukrárstva aj ako samostatná pochúťka. Sortiment zahŕňa produkty v rôznych úpravách od celých so šupkou cez blanšírované až po sekané a mleté formy.Mandle majú charakteristickú pretiahnutú formu a jemne sladkú chuť s ľahkými horkými tónmi v šupke. Blanšírované mandle bez šupky sú svetlé a univerzálne na pečenie makrónok, lineckých rožkov alebo marcipánu. Plátky sa hodia na posypanie koláčov, celé na pralinky a mleté ako náhrada múky v bezlepkových receptoch s výraznou orechovou chuťou.Lieskové orechy majú okrúhly tvar a intenzívnu orechovú chuť s ľahko sladkými zemitými tónmi. Pražením sa ich aróma ešte umocní a získajú karamelové nuansy ideálne pre nugátové náplne, čokoládové kombinácie alebo prosté maškrtenie. Mleté fungujú v pečení báboviek, sušienok alebo ako posyp na dezerty s charakteristickou chuťou.