Žitný kvások, BIO
![Dopravné](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/3-1.png?662ea4ae)
![Darček pri nákupe nad 32 €](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/1-1.png?662ea523)
![Garancia kvality](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/2_(3).png?662ea586)
![Široký výber](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/4_(4).png?662ea5c7)
Súvisiaci tovar
![bananova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/19180_bananova-mouka-bio.png?662fcadb
)
![hrachova-mouka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13182_hrachova-mouka.jpg?662fcadb
)
Hrachová múka je veľmi dobrým zdrojom vlákniny, sacharidov a antioxidantov. Je vhodná na prípravu hrachovej polievky, zahusťovanie pokrmov a polievok. Možno pridávať do ciest na...
![sojova-mouka-odtucnena-hladka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13632_sojova-mouka-odtucnena-hladka.jpg?662fcadb
)
Sójová múka je zdrojom cenných bielkovín. Sójová múka neobsahuje lepok, v receptoch na prípravu pečiva je preto potrebné používať ju iba ako doplňujúcu múku k múke obsahujúcej...
![sojova-mouka-hladka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13221_sojova-mouka-hladka.jpg?662fcadb
)
Sójová múka je zdrojom cenných bielkovín. Sója má vysoký obsah vitamínov B1, B3, lecitínu, vápnika, horčíka. Sójová múka neobsahuje lepok, v receptoch na prípravu pečiva je...
![celozrnna-spaldova-mouka-hladka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14265-1_celozrnna-spaldova-mouka-hladka-bio.jpg?662fcadb
)
Špalda je celkom zabudnutý druh pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú Okrem múky sa z nej vyrába napríklad...
![jahlova-mouka-hladka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13683_jahlova-mouka-hladka.jpg?662fcadb
)
Prirodzene bezlepková pšenová múka. Pšeno obsahuje pomerne vysoký obsah bielkovín, je celozrnné a navyše je to skvelý zdroj vitamínov a minerálov. Použitie: Používa sa na slané...
![teffova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13911_teffova-mouka-bio.jpg?662fcadb
)
Múka z prirodzene bezlepkovej plodiny obsahujúca mnohé vitamíny a minerálne látky. Teffová múka sa vyrába rozomletím semienok miličky habešskej, ktorým sa hovorí teffové Svoje...
![mandlova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17808-1_mandlova-mouka-bio.jpg?662fcadb
)
Mandľová múka sa vyrába z jemných lúpaných mandlí. Je jednou z najobľúbenejších ingrediencií zdravého či úplne bezlepkového pečenia. Okrem toho si z nej môžete...
![celozrnna-spaldova-mouka-hruba](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14268-1_celozrnna-spaldova-mouka-hruba.jpg?662fcadb
)
Špalda je celkom zabudnutý druh pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú Okrem múky sa z nej vyrába napríklad...
![cernuskova-mouka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/11748_cernuskova-mouka.jpg?662fcadb
)
Černušková múka slúži na okorenenie chleba, pečiva, syrov, strukovín a pod. Neobsahuje lepok a zároveň je vhodná pre všetky druhy redukčných diét ako sú low carb, low fat...
![cizrnova-mouka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13080_cizrnova-mouka.jpg?662fcadb
)
Na výrobu tejto múky sa používa sušený cícer. Od bežnej múky ju na prvý pohľad rozoznáte vďaka nažltlej farbe. Múku využijete na pečenie, varenie alebo zahusťovanie omáčok....
![pohankova-mouka-celozrnna](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16761-1_pohankova-mouka-celozrnna.jpg?662fcadb
)
Pohánková múka celozrnná je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná na pečenie chleba, rožkov,...
![celozrnna-spaldova-mouka-hladka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13071_celozrnna-spaldova-mouka-hladka.jpg?662fcadb
)
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej...
![spaldova-mouka-chlebova-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16851-1_spaldova-mouka-chlebova-bio.png?662fcadb
)
Špaldová múka chlebová od naozajstných majstrov. Špaldová múka chlebová spestrí vaše cestá na chlieb, žemle, bagety, rožky, buchty aj pizze. My ju pre vás melieme v našom...
![spaldova-mouka-polohruba-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16857-1_spaldova-mouka-polohruba-bio.png?662fcadb
)
Biela bio múka na sviatočné pečenie. Na bežné pečenie odporúčame používať PRO-BIO múku chlebovú a celozrnnú, ktoré obsahujú veľa vlákniny. Špaldová múka polohrubá je vhodná na...
![psenicna-mouka-chlebova-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16161-1_psenicna-mouka-chlebova-bio.jpg?662fcadb
)
Chlebová múka pšeničná - skvelý parťák na vaše domáce pečenie. Chlebová múka pšeničná vie dať vášmu pečivu tmavšiu farbu, pevnejšiu štruktúru a hŕbu živín. Nesklame vás pri...
Podrobný popis
Skladovanie: skladujte v suchu pri teplote najviac 22 ° C a relatívnej vlhkosti najviac 70 %.
Návod na použitie: 1kg ražnej celozrnnej múky, 6-10 lyžíc prírodného kvásku, semienka a rascu zmiešame do tuhého cesta. Podľa potreby pridáme vodu alebo múku. Necháme kysnúť celú noc v stabilnej teplote (okolo 20 ° C). Po vykysnutí pečieme vo vymastenej forme prvých 10 min na 220 ° C, potom pri teplote 170 ° C dopekáme asi 30 minút. (Cesto vykysne oveľa menej, než cesto kvasnicové). Do rúry počas pečenia pridajte pekáčik s vodou.
Výživové údaje / 100g:
Energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal
Bielkoviny: 11,2 g
Tuky: 1,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 52 g, z toho cukry: 1 g
Vláknina: 0 g
Soľ: 0,01 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Pečení |
---|---|
Hmotnosť: | 0.03 kg |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Natural Jihlava |
Balení: | 30 g |
![kyprici-prasek-do-perniku-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16425-1_kyprici-prasek-do-perniku-bio.jpg?662fcadb
)
Sypká zmes na prípravu perníkov bez fosfátov a v BIO kvalite. Ešte lepšiu chuť Vašich medovníkov. Vyvážená kombinácia šetrných kypridiel s BIO perníkovým korením. Tento kypriaci...
![sojova-smetana-slehani-cresoy-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14970-1_sojova-smetana-slehani-cresoy-bio.png?662fcadb
)
Táto sójová „smotana“ je ľahko stráviteľnou alternatívou kravského mlieka. Rastlinný krém slúžiaci ako skvelá náhrada smotany. Vyrobené z ekologicky pestovaných surovín....
![hraska-hrachova-smes-vanilka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18504-1_hraska-hrachova-smes-vanilka.jpg?662fcadb
)
Hraška Vanilka je unikátny český výrobok z rýdzo prírodných surovín. Neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá. Táto lahodná hrachová zmes zvyšuje...
![vanilka-bourbon-mleta-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/11733_vanilka-bourbon-mleta-bio.jpg?662fcadb
)
Vanilka odrody Bourbon v BIO kvalite a navyše priamo z Madagaskaru sa radí medzi najluxusnejšie korenia. Využijete ju do krémov, pudingov a na pečenie čajového pečiva. Vanilka...
![tapiokovy-skrob-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17688-1_tapiokovy-skrob-bio.jpg?662fcadb
)
Škrob obsahuje veľké množstvo sacharidov a bielkovín. Je vhodný aj pre celiakov a iných alergikov, pretože je prirodzene bezlepkový a neobsahuje žiadne alergény. Ocenia ho aj...
![hraska-na-zahustovani-bezlepkova](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18321-1_hraska-na-zahustovani-bezlepkova.jpg?662fcadb
)
Hraška vychádza z rodinnej tradície a ide o rýdzo český produkt. Hraška neobsahuje lepok, žiadne konzervanty ani farbivá. Zahustiť s ňou môžete polievky, omáčky, šťavy a ďalšie...
![kukuricny-skrob-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13833_kukuricny-skrob-bio.png?662fcadb
)
Kukuričný škrob v BIO kvalite na prípravu múčnikov a dezertov, k zahusteniu krémov, polievok, náplní, omáčok a polievok. Využijeme ho nielen pri varení, ale aj do múčnikov a...
![kyprici-prasek-do-peciva-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13845_kyprici-prasek-do-peciva-bio.png?662fcadb
)
Kypriaci prášok do pečiva bez obsahu lepku. Pri jeho výrobe boli použité suroviny najvyššej kvality. Od českého výrobcu s dlhoročnou tradíciou. Kypriaci prášok pridávame do...
![kyprici-prasek-vinny-kamen-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/12828_kyprici-prasek-vinny-kamen-bio.jpg?662fcadb
)
Vínny kameň prirodzene vzniká v sude, keď je víno vystavené nižšej teplote. Pri použití dochádza potom k reakcii vinného kameňa s jedlou sódou, vďaka čomu je cesto dokonale...
![psenicna-bilkovina-lepek](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17817-1_psenicna-bilkovina-lepek.jpg?662fcadb
)
Pšeničná bielkovina je v podstate múka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepok. Vhodný na výrobu domáceho seitanu - "pšeničné mäso" . Pšeničná bielkovina sa vyznačuje naozaj veľkým...
![agar-zahustovadlo-z-morske-rasy](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17661-1_agar-zahustovadlo-z-morske-rasy.png?662fcadb
)
Agar sa získava z morskej riasy Tengusa a je tak bohatý na živiny ako ostatné známe riasy. Obsahuje vysoké množstvo vápnika, železa i jódu. Agar je vo forme miniatúrnych...
![kyprici-prasek-z-vinneho-kamene](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18965_kyprici-prasek-z-vinneho-kamene.jpg?662fcadb
)
Vínny kameň prirodzene vzniká v sude, keď je víno vystavené nižšej teplote. Pri použití potom dochádza k reakcii vínneho kameňa s jedlou sódou, vďaka čomu je cesto dokonale...
![horka-cokolada-pecicky-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/12765_horka-cokolada-pecicky-bio.jpg?662fcadb
)
Čokoládové kúsky sú vynikajúce do sušienok, báboviek a korpusov aj na zdobenie torty a dezertov. Po upečení držia tvar a dodajú cestu božskú čokoládovú chuť. Sú jasnou voľbou...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.