Tekvicová polievka s červenou šošovicou
Pripravte si túto farebnú jesennú polievku, ktorá zahreje a pohladí na duši, a okrem toho, je rýchla a jednoduchá.
Čo budeme potrebovať?
(4 porcie)
• 1 ks menšej tekvice (hokkaido)
• 120 g červenej šošovice
• 30 ml tekvicového oleja
• 1 ks cibule
• 3 strúčiky cesnaku
• 1 PL kari korenia
•1 ks čerstvého zázvoru (cca 3 cm)
• na dochutenie (soľ, čierne mleté korenie, chilli)
• tekvicové semienka
Ako budeme postupovať?
● Tekvicu vydlabeme, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky.
● Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou.
● Na oleji osmažíme na drobno nasekanú cibuľu a neskôr pridáme pretlačený cesnak, zázvor, karí a chvíľu restujeme.
● Potom do hrnca vložíme tekvicu a červenú šošovicu, zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom, prikryjeme a varíme na miernom ohni 30 minút.
● Keď sú tekvica a šošovica rozvarené, rozmixujeme polievku ponorným mixérom na krém, ešte minútu povaríme a dochutíme, soľou, čiernym mletým korením a podľa chuti pridáme aj chilli. V tanieri dozdobíme tekvicovými semienkami a môžeme podávať.
Dobrú chuť!