* IMUNITA *. Máme pre vás pripravenú kategóriu plnú imunity a vitamínov na jeseň a zimu. Mrknite na kategóriu “IMUNITA”. Nájdete ju v TOP výbere.

Pečené jablká s ovsenou posýpkou a orechmi

Tieto pečené jablká sú perfektnou pochúťkou, ktorá kombinuje sladkosť ovocia s chrumkavou ovsenou posýpkou. Recept je jednoduchý a rýchly, ideálny na prípravu po dlhom dni. A navyše, je to zdravá voľba, ktorá poteší všetkých milovníkov ovocia a orechov.

Na našich sociálnych sieťach nájdeš aj video recept.

- video recept nájdeš: TU

Čo budeme potrebovať? (na 2 porcie)

Môžeš nakúpiť: TU

 obrázky do článku avokádo (550 x 450 px) (1)


👩🏻‍🍳 Ako budeme postupovať?

  • Predhrejeme rúru na 170°C.

  • Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a prekrojíme na polovicu. Položíme ich rezom dole na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • V miske si zmiešame ovsené vločky, nasekané vlašské orechy a škoricu. Všetko spolu prelejeme roztopeným maslom a dobre premiešame.

  • Takto pripravenou zmesou rovnomerne posypeme jablká a následne ich prelejeme tekutým medom.

  • Plech vložíme do rúry a pečieme približne 20 až 25 minút, kým jablká nezmäknú a povrch sa pekne nezapečie.

  • Pečené jablká môžeme podávať s lyžicou gréckeho jogurtu alebo s kopčekom zmrzliny.

Dobrú chuť 🍎