EXKLUZÍVNA ZĽAVA 40 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob. NOVINKA: pripravujeme pre vás úplne nový e-shop.

Margot rezy s banánom

Čo budeme potrebovať?
(
velký plech, cca. 40x40cm)

Piškótový korpus:

200g hladkej špaldovej múky*
150g sladidla podľa chuti* (trstinový cukor, xylitol - použili sme kokosový cukor)
• 5 stredných vajec
20g praženého kakaového prášku, bio*
• 5 lyžíc horúcej vody
• 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku, bio*
• štipka soli*

Krém:

• 200ml smotany na šľahanie 30%
• 250g tvaroh polotučný

Na dokončenie: 

• 3 stredné banány/alebo iné ovocie podľa chuti
• 1 tyčinka Margot

* = preklik na produkt

margot rez s bananem_550x450

final_230x230
Ako budeme postupovať?

● Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru rozpálime na 160 stupňov.

● Žĺtky oddelíme od bielkov, k bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme sladidlo a šľaháme do hustého svetlého krému. Do žĺtkovej zmesi postupne po lyžiciach zašľaháme 5 lyžíc horúcej vody.

● V druhej miske si zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a opäť postupne zašľaháme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne vmiešame stierkou sneh z bielkov.

● Cesto dáme na plech a pečieme cca 12-15 minút - skúsime špajdľou, či nelepí. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie a rozrežeme plát na pol.

● Na spodný plát nanesieme 3 lyžice krému - ktorý sme pripravili z ušľahanej smotany a tvarohu. Potom navrstvíme prepolené banány, dáme 3 lyžice krému a priklopíme vrchným korpusom.

● Na vrchný korpus natrieme zvyšok krému a posypeme strúhanou margotkou.

● Necháme odležať ideálne cez noc a krájame na kocky alebo trojuholníčky.