Margot rezy s banánom
Čo budeme potrebovať?
(velký plech, cca. 40x40cm)
Piškótový korpus:
• 200g hladkej špaldovej múky*
• 150g sladidla podľa chuti* (trstinový cukor, xylitol - použili sme kokosový cukor)
• 5 stredných vajec
• 20g praženého kakaového prášku, bio*
• 5 lyžíc horúcej vody
• 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku, bio*
• štipka soli*
Krém:
• 200ml smotany na šľahanie 30%
• 250g tvaroh polotučný
Na dokončenie:
• 3 stredné banány/alebo iné ovocie podľa chuti
• 1 tyčinka Margot
* = preklik na produkt
Ako budeme postupovať?
● Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru rozpálime na 160 stupňov.
● Žĺtky oddelíme od bielkov, k bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme sladidlo a šľaháme do hustého svetlého krému. Do žĺtkovej zmesi postupne po lyžiciach zašľaháme 5 lyžíc horúcej vody.
● V druhej miske si zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a opäť postupne zašľaháme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne vmiešame stierkou sneh z bielkov.
● Cesto dáme na plech a pečieme cca 12-15 minút - skúsime špajdľou, či nelepí. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie a rozrežeme plát na pol.
● Na spodný plát nanesieme 3 lyžice krému - ktorý sme pripravili z ušľahanej smotany a tvarohu. Potom navrstvíme prepolené banány, dáme 3 lyžice krému a priklopíme vrchným korpusom.
● Na vrchný korpus natrieme zvyšok krému a posypeme strúhanou margotkou.
● Necháme odležať ideálne cez noc a krájame na kocky alebo trojuholníčky.