Chrumkavé šošovicové placky
😋 Červená šošovica je skvelým zdrojom rastlinných bielkovín a vlákniny, čo ju robí ideálnou pre udržanie zdravej výživy. Okrem toho je bohatá na železo, vitamíny a minerály, ktoré podporujú celkové zdravie a energiu. Namiesto klasických zemiakových placiek vyskúšaj tieto bezlepkové z červenej šošovice. 🥙
Na našich sociálnych sieťach nájdeš aj video recept.
Video recept nájdeš: TU
Čo budeme potrebovať? (na 11 ks)
- 100 g červenej šošovice
- 200 ml vody 💧
- 20 g slnečnicových semienok 🌻
- Rasca podľa chuti
- Soľ podľa chuti
- 3 PL sušeného droždia
- Olej na vyprážanie
- Šošovicu si najskôr opláchneme a necháme 1 hodinu namočenú vo vode.
- Potom šošovicu aj s vodou rozmixujeme, až vznikne hladká zmes.
- Do zmesi pridáme slnečnicové semienka, rascu, droždie a soľ.
- Na rozohriatu panvicu pridáme kvapku oleja a malé množstvo cesta, aby placky boli chrumkavé.
- Opečieme z oboch strán a podávame s obľúbenou omáčkou. My sme si placky vychutnali s bielym jogurtom.
Dobrú chuť! 💚