Pohánkové šupky - 200 g
Súvisiaci tovar

Fazuľa mungo sú zelené semienka s hladkým povrchom a jemnou, ľahko orieškovou chuťou, ktoré otvárajú široké možnosti použitia – od tradičných pokrmov až po modernú kuchyňu...

Mungo fazuľa v BIO kvalite sú výbornou voľbou pre každého, kto hľadá prirodzene výživný a zároveň ľahko spracovateľný základ do kuchyne. Vďaka svojej jemnej chuti, krémovej...

Žltý hrach má svetlú farbu, okrúhly tvar a sýtu, ľahko múčnatú konzistenciu po uvarení. Chuť je prirodzene zemitá a výrazná, vďaka čomu sa hodí do polievok, kaší, pyré, fašírok...

Bez šupky, polená as rýchlou dobou varu – ideálna do teplej kuchyne aj pre tých, ktorí bežné strukoviny horšie trávia. BIO kvalita bez kompromisov. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

Červená nelúpaná šošovka má sýto červenohnedú farbu, pevnejšiu šupku a po uvarení si udržuje tvar a štruktúru. Chuť je zemitejšia a výraznejšia ako pri lúpanom variante. V...

BIO hrach žltý polený je tradičná strukovina s jemnou chuťou a širokým využitím v teplej kuchyni. Vďaka lúpaniu a poleniu sa ľahko pripravuje a má hladkú konzistenciu. Je vhodný...

Biela fazuľa v BIO kvalite majú neutrálnu, ľahko maslovú chuť a po uvarení jemnú, krémovú konzistenciu. Sú skvelé do polievok, šalátov, nátierok, zeleninových zmesí aj...

Cícer veľkosti 7–8 mm v BIO kvalite je starostlivo triedená strukovina, ktorá zaujme svojou jemne orieškovou chuťou, krémovou konzistenciou a vysokou univerzálnosťou v kuchyni....

Tradičný základ do polievok, šalátov aj hlavných jedál. V BIO kvalite, s prirodzenou chuťou a pevnou štruktúrou, ktorá sa nerozvarí - ideálna pre všestranné varenie. 🌱 Hlavné...

Lúpaná červená šošovka v BIO kvalite je obľúbená pre svoju jemnú chuť, rýchlu prípravu a univerzálne využitie. Skvelá do polievok, kaší aj orientálnej kuchyne. 🌱 Hlavné...

Fazuľa pinto patrí medzi najrozšírenejšie druhy fazule v Severnej a Strednej Amerike. Majú príjemne maslovú chuť, múčnu konzistenciu a po uvarení získavajú typicky svetloružovú...

Čierna fazuľa nie je len obyčajná strukovina – je to základná surovina, ktorá nesie bohatú chuť, históriu a kultúrny odkaz. Vo svojej čistej BIO kvalite a 100% zložení je táto...

Sójové bôby v bio kvalite sú svetlo žltej strukoviny s pevnou štruktúrou a neutrálnou, ľahko orieškovou chuťou. Využívajú sa v kuchyni mnohými spôsobmi – na varenie, klíčenie,...

Veľké, sýto sfarbené semená s jemne zemitou chuťou. Tradičná strukovina vhodná na varenie, pečenie aj mletie – čistá a prirodzená surovina bez prímesí. 🌱 Hlavné...

Cícer v bio kvalite s veľkosťou zrna 7–8 mm má svetlú farbu, pevnú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je jednou z najpoužívanejších strukovín v kuchyniach celého sveta. Vhodná do...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: pohánkové šupky sa po generácie využívali nielen v ľudovom liečiteľstve, ale aj ako prírodný izolačný a výplňový materiál vďaka svojej ľahkosti a priedušnosti.
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Obilniny / Varenie a pečenie
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 355 kJ /1490 k Cal
Tuky: 4,61 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,00 g
Sacharidy: 0,05 g
- z toho cukry: 0,00 g
Vláknina: g
Bielkoviny: 3,48 g
Soľ: 0,01 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
EAN: | 8594043010031 |
Balenie: | 200 g |
Složení: | pohankové slupky |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Šmajstrla |

Pohánka krúpa je tradičná a prirodzene bezlepková potravina, vhodná ako príloha, základ šalátov, polievok alebo kaší. Rýchlo sa pripravuje a má výraznú, ľahko orieškovú chuť. 🌱...

Lúpaná špalda má svetlo hnedé zrná, ktoré si po uvarení zachovávajú pevnejšiu štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je ideálna ako príloha, do polievok, šalátov, rizôt, fašírok...

Tento celozrnný kuskus v bio kvalite je praktickou a výživnou prílohou s jemnou štruktúrou a neutrálnou chuťou. Je pripravený behom pár minút a hodí sa ako na rýchle večere, tak...

BIO pšenica ozimná je výbornou voľbou pre domáce mletie múky, klíčenia alebo ako surovina do varenia. Jej prirodzená chuť a vysoká výživová hodnota ocení každý, kto si potrpí na...

Čirok je bezlepková obilnina pôvodom z Afriky a Ázie, ktorá sa dnes pestuje aj v Európe (vrátane SR). Lúpaný cirok znamená, že mu bola odstránená tvrdá vonkajšia šupka, čo...

Celozrnný kuskus zo semoliny je univerzálna, rýchla a veľmi obľúbená príloha s bohatou históriou i chuťou. Ocení ho každý, kto hľadá prirodzenú cestu ku kvalitnému jedlu bez...

Bulgur v medium zrnitosti je všestranná surovina s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Vďaka predvareniu a nahrubo drveným zrnám je jeho príprava rýchla a jednoduchá –...

Žito ozimnej BIO je tradičná obilnina s bohatou históriou v európskej kuchyni. Má charakteristickú orieškovú chuť a vysoký obsah vlákniny. Využíva sa predovšetkým pri pečení...

Objav znova to, čo naši predkovia poznali dávno – bezpluchý jačmeň BIO je jedným z najstarších obilnín, ktoré človek pestoval, a napriek tomu je aj dnes neobyčajne aktuálne. 🌱...

Jáhly v BIO kvalite sú tradičnou a zároveň znovuobjavovanou surovinou, ktorá nachádza stále širšie uplatnenie v zdravej aj bežnej kuchyni. Jedná sa o lúpané proso, teda drobné...

Tradičná obilninová surovina s prirodzene zemitou chuťou a sýtou štruktúrou. Výborne poslúži ako základ do polievok, rizot, šalátov alebo zapečených jedál. Vďaka jednoduchej...

Objavte silu starobylej obilniny s výnimočne plnou chuťou. Ideálna voľba pre každého, kto hľadá nové kulinárske možnosti, alebo sa chce jednoducho vrátiť k pôvodnému obilnému...

Celé zrná BIO ovsa v ich prirodzenej podobe – bez plúch, s jemnou orieškovou chuťou a širokým využitím v teplej i studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie: ovos bezpluchý...

Sú drobné, ľahké a majú jemne orieškovú chuť. Skvele sa hodí do kaší, pečenia, na zahusťovanie polievok aj ako bezlepková alternatíva obilnín. 🌱 Hlavné...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný rodinný podnik s históriou siahajúcou až do roku 1861. Nachádza sa vo Frenštáte pod Radhoštěm a špecializuje sa výhradne na spracovanie pohánky. Vďaka mechanickému lúpaniu pomocou mlynských kameňov si produkty zachovávajú vysokú nutričnú hodnotu a sú prirodzene bezlepkové, čo ocenia najmä celiáciu a ľudia s intoleranciou na lepok. Súčasným majiteľom je Pavel Šmajstrla, predstaviteľ piatej generácie mlynárov v rodine. Mlyn ponúka široký sortiment výrobkov, vrátane pohánkovej múky, krupice, lámanky, krúpy, cestovín, kaší a pohánkových šupiek. Produkty sú dostupné v maloobchodnom i gastro balení a je možné ich zakúpiť priamo v mlyne alebo prostredníctvom e-shopu. Mlyn tiež organizuje exkurzie pre verejnosť, ktoré je nutné vopred rezervovať.
Výrobca: Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika