Pohánka lámanka - 400 g
Súvisiaci tovar

BIO žltý hrášok celý je tradičná strukovina s jemnou chuťou, vhodná na prípravu klasických aj moderných jedál. Vďaka svojej celistvosti si zachováva pevnejšiu štruktúru a lepšie...

Fazuľa Adzuki sú drobné, červenohnedé strukoviny s ľahko sladkastou chuťou a jemnou textúrou. V BIO kvalite bez prímesí ponúkajú čistú chuť a možnosť využitia v tradičnej aj...

Fazuľa pinto patrí medzi najrozšírenejšie druhy fazule v Severnej a Strednej Amerike. Majú príjemne maslovú chuť, múčnu konzistenciu a po uvarení získavajú typicky svetloružovú...

Fazuľa mungo sú zelené semienka s hladkým povrchom a jemnou, ľahko orieškovou chuťou, ktoré otvárajú široké možnosti použitia – od tradičných pokrmov až po modernú kuchyňu...

Na prvý pohľad nenápadná, ale v kuchyni absolútne nenahraditeľná. Červená šošovka BIO je surovina, ktorá dokáže premeniť aj to najjednoduchšie jedlo na pokrm plný chuti, vône a...

Tieto veľké biele fazule v BIO kvalite sa vyznačujú hladkým povrchom, maslovou chuťou a sýtou, mäsitou textúrou. Vďaka svojej veľkosti krásne vyniknú v polievkach, šalátoch,...

Tradičný základ do polievok, šalátov aj hlavných jedál. V BIO kvalite, s prirodzenou chuťou a pevnou štruktúrou, ktorá sa nerozvarí - ideálna pre všestranné varenie. 🌱 Hlavné...

Drobná čierna šošovka v bio kvalite známa ako Beluga vyniká jemnou chuťou a výnimočnou pevnosťou po uvarení. Vďaka svojmu elegantnému vzhľadu a zamatovej štruktúre je obľúbená...

Cícer veľkosti 7–8 mm v BIO kvalite je starostlivo triedená strukovina, ktorá zaujme svojou jemne orieškovou chuťou, krémovou konzistenciou a vysokou univerzálnosťou v kuchyni....

Zelený variant obľúbenej strukoviny si aj po uvarení zachováva pevný tvar. V BIO kvalite, bez prímesí, ideálny do šalátov, polievok aj hlavných jedál. 🌱 Hlavné...

Lúpaná červená šošovka v BIO kvalite je obľúbená pre svoju jemnú chuť, rýchlu prípravu a univerzálne využitie. Skvelá do polievok, kaší aj orientálnej kuchyne. 🌱 Hlavné...

Cícer v bio kvalite s veľkosťou zrna 7–8 mm má svetlú farbu, pevnú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je jednou z najpoužívanejších strukovín v kuchyniach celého sveta. Vhodná do...

Biele fazule v BIO kvalite sú poctivá surovina, ktorá by nemala chýbať v žiadnej špajze. Sú neutrálne chuti, krémové konzistencie a výborne vstrebávajú chute byliniek, zeleniny...

Bez šupky, polená as rýchlou dobou varu – ideálna do teplej kuchyne aj pre tých, ktorí bežné strukoviny horšie trávia. BIO kvalita bez kompromisov. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

Mungo fazuľa v BIO kvalite sú výbornou voľbou pre každého, kto hľadá prirodzene výživný a zároveň ľahko spracovateľný základ do kuchyne. Vďaka svojej jemnej chuti, krémovej...

Červená fazuľa Kidney v BIO kvalite - sú sýto červené, jemne sladkasté, pevné a pritom dokonale poddajné. Vo chvíli, keď ich premiešate s cesnakom, cibuľou a štipkou...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: pohánková lámanka je obľúbenou surovinou pri príprave fermentovaných pokrmov, ako je domáci tempeh alebo pohánkový chlieb. Jej jemná štruktúra podporuje kvasenie a dobre viaže vlhkosť, čo z nej robí ideálny základ pre prirodzene bezlepkové kvasené recepty.
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Varenie a pečenie / Obilniny
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1490 kJ /355 k Cal
Tuky: 2,8 g
Sušina: 87,3 g
Sacharidy: 68 g
Vláknina: 2,7 g
Bielkoviny: 12,2 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.4 kg |
EAN: | 8594043010055 |
Balenie: | 400 g |
Složení: | pohanka |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Šmajstrla |

Bulgur v medium zrnitosti je všestranná surovina s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Vďaka predvareniu a nahrubo drveným zrnám je jeho príprava rýchla a jednoduchá –...

Fonio je drobunká bezlepková obilnina s jemnou, ľahko orieškovou chuťou a neutrálnou arómou. V BIO kvalite bez prímesí si zachováva svoju prirodzenú jednoduchosť a vďaka svojej...

Objav znova to, čo naši predkovia poznali dávno – bezpluchý jačmeň BIO je jedným z najstarších obilnín, ktoré človek pestoval, a napriek tomu je aj dnes neobyčajne aktuálne. 🌱...

Celozrnný kuskus v BIO kvalite s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

Jemne mletá a napriek tomu plná poctivého obilného charakteru – práve taká je táto krupica, ktorá v sebe spája tradíciu, jednoduchosť a všestrannosť. Vďaka celozrnnému...

Jáhly v BIO kvalite sú tradičnou a zároveň znovuobjavovanou surovinou, ktorá nachádza stále širšie uplatnenie v zdravej aj bežnej kuchyni. Jedná sa o lúpané proso, teda drobné...

Biela quinoa v bio kvalite je jemná, ľahká a ľahko stráviteľná surovina s univerzálnym využitím. Má neutrálnu chuť a po uvarení príjemne nadýchanú štruktúru, vďaka ktorej sa...

Stredne hrubá štruktúra s ľahko orieškovou arómou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. Prirodzená kvalita bez prísad. 🌱 Hlavné...

Celé zrná BIO ovsa v ich prirodzenej podobe – bez plúch, s jemnou orieškovou chuťou a širokým využitím v teplej i studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie: ovos bezpluchý...

Červená quinoa v bio kvalite zaujme svojou sypkou štruktúrou, ľahko chrumkavou konzistenciou a jemne orieškovou chuťou. Vďaka svojej sýto červenej farbe pôsobí na tanieri...

Čirok je bezlepková obilnina pôvodom z Afriky a Ázie, ktorá sa dnes pestuje aj v Európe (vrátane SR). Lúpaný cirok znamená, že mu bola odstránená tvrdá vonkajšia šupka, čo...

Lúpaná pohánka vo forme krúpy je jemnejšia ako nelúpaná varianta, ale zachováva si svoju typickú chuť a rýchlu prípravu. Má príjemnú, ľahko orieškovú chuť a mäkkú štruktúru,...

Lúpaná špalda má svetlo hnedé zrná, ktoré si po uvarení zachovávajú pevnejšiu štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je ideálna ako príloha, do polievok, šalátov, rizôt, fašírok...

Bulgur je predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá má svetlo béžovú farbu, sypkú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Vďaka svojej jednoduchej príprave a univerzálnemu...

Jednozrnka je prastará forma pšenice s drobnejšími, svetlo hnedými zrnami a jemne orieškovou, ľahko sladkastou chuťou. Po uvarení si zachováva príjemne pevnú štruktúru a je...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný rodinný podnik s históriou siahajúcou až do roku 1861. Nachádza sa vo Frenštáte pod Radhoštěm a špecializuje sa výhradne na spracovanie pohánky. Vďaka mechanickému lúpaniu pomocou mlynských kameňov si produkty zachovávajú vysokú nutričnú hodnotu a sú prirodzene bezlepkové, čo ocenia najmä celiáciu a ľudia s intoleranciou na lepok. Súčasným majiteľom je Pavel Šmajstrla, predstaviteľ piatej generácie mlynárov v rodine. Mlyn ponúka široký sortiment výrobkov, vrátane pohánkovej múky, krupice, lámanky, krúpy, cestovín, kaší a pohánkových šupiek. Produkty sú dostupné v maloobchodnom i gastro balení a je možné ich zakúpiť priamo v mlyne alebo prostredníctvom e-shopu. Mlyn tiež organizuje exkurzie pre verejnosť, ktoré je nutné vopred rezervovať.
Výrobca: Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika