Kuzu, koreňový škrob, BIO
Súvisiaci tovar
Ľanová múka je bezlepková. Semienka sú spracované vysokou teplotou pri procese extrudácie. Výrobok je mletý na patričnú hrubosť a preto je ľanová múka lepšie stráviteľná....
Ovsená múka zbavená lepku. Obsahuje fosfor, železo a vitamín B1. Nájdeme v nej dvakrát viac tzv. zdravého tuku ako v pšenici a viac ľahko nastaviteľných proteínov a sacharidov,...
Sójová múka je zdrojom cenných bielkovín. Sójová múka neobsahuje lepok, v receptoch na prípravu pečiva je preto potrebné používať ju iba ako doplňujúcu múku k múke obsahujúcej...
Mandľová múka sa vyrába z jemných lúpaných mandlí. Je jednou z najobľúbenejších ingrediencií zdravého či úplne bezlepkového pečenia. Okrem toho si z nej môžete...
Bezlepková múka Nomix je určená na každodenné použitie v kuchyni. Bola vyvinutá tak, aby sa svojimi vlastnosťami čo najviac podobala múke pšeničnej. Pre svoju univerzálnosť ju...
Konopná múka má hneď niekoľko predností. Medzi hlavné patrí skvelá správa pre celiatikov – je prirodzene bezlepková. Naša konopná múka navyše spĺňa prísne kritériá BIO kvality,...
Pestrec je veľmi silný antioxidant podporujúci ľudskú imunitu. Čistí pečeň, regeneruje pečeňový parenchým (bunkové pletivo), podporuje tvorbu a distribúciu žlče a tiež priaznivo...
Ovsená múka je skvelou voľbou, ak vyžadujete bezlepkovú múku a zároveň chcete produkt s kvalitnými výživovými hodnotami. Ovsená múka sa vyznačuje vysokým obsahom bielkovín....
Hrachová múka je veľmi dobrým zdrojom vlákniny, sacharidov a antioxidantov. Je vhodná na prípravu hrachovej polievky, zahusťovanie pokrmov a polievok. Možno pridávať do ciest na...
Čiroková múka má celkom neutrálnu chuť, ľahko sladkastú a mierne orieškovú, nie ale tak silno ako napríklad múka pohánková. Nebojte sa s čirokovou múkou experimentovať. Môžete s...
Ovos je na živiny najbohatšie obilie. Obsahuje fosfor, železo a vitamín B1. Nájdeme v ňom dvakrát viac tzv. Zdravého tuku ako v pšenici a viac ľahko stráviteľných proteínov a...
Chlebová múka osahuje časť obalu zrna a klíčka. Na chlebové múky vyberáme zrna s najlepšou pekárskou kvalitou. Pri mletí zachovávame časť obalu zrna a klíčka a preto...
Prirodzene bezlepková pšenová múka. Pšeno obsahuje pomerne vysoký obsah bielkovín, je celozrnné a navyše je to skvelý zdroj vitamínov a minerálov. Použitie: Používa sa na slané...
Manioková mouka se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod jmény cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhá tisíciletí a to zejména v tropických...
Sójová múka je zdrojom cenných bielkovín. Sója má vysoký obsah vitamínov B1, B3, lecitínu, vápnika, horčíka. Sójová múka neobsahuje lepok, v receptoch na prípravu pečiva je...
Gaštanová múka je mlynský výrobok z gaštanu jedlého. V akomkoľvek recepte môžete nahradiť až 25 % bežnej múky. Vedeli ste, že jedlé gaštany sú bohaté na vitamín C? Gaštanová...
Podrobný popis
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Návod na prípravu: Na jednu šálku tekutiny rozdrvte asi 1–2 lyžičky kuzu, rozpustite v studenej vode a potom pridajte do polievok, omáčok, pudingov a za stáleho a pomalého miešania varte na miernom plameni kým nespriehľadní.
Môžeme z neho tiež pripraviť liečivý nápoj: dospelý - 1 lyžicu rozmiešame v hrnčeku studenej vody. Po rozmiešaní dáme cca 1 lyžičku umepasty, privedieme do varu a ochutíme cca 2 kvapky sójovej omáčky. Po dosiahnutí varu vypneme. Podávame vlažné 2x - 3x denne, vždy mimo jedla (pol hodiny pred alebo hodinu po jedle). Deti ho môžu tiež, ale v polovičnej dávke.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota 1454 kJ / 342 kcal
tuky 0,2 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
sacharidy 84,7 g, z toho cukry 0 g
bielkoviny 0,3 g
soľ: 0,05 g
Čokoládové kúsky sú vynikajúce do sušienok, báboviek a korpusov aj na zdobenie torty a dezertov. Po upečení držia tvar a dodajú cestu božskú čokoládovú chuť. Sú jasnou voľbou...
Kypriaci prášok do pečiva bez obsahu lepku. Pri jeho výrobe boli použité suroviny najvyššej kvality. Od českého výrobcu s dlhoročnou tradíciou. Kypriaci prášok pridávame do...
Vínny kameň prirodzene vzniká v sude, keď je víno vystavené nižšej teplote. Pri použití dochádza potom k reakcii vinného kameňa s jedlou sódou, vďaka čomu je cesto dokonale...
Agar sa získava z morskej riasy Tengusa a je tak bohatý na živiny ako ostatné známe riasy. Obsahuje vysoké množstvo vápnika, železa i jódu. Agar je vo forme miniatúrnych...
Škrob obsahuje veľké množstvo sacharidov a bielkovín. Je vhodný aj pre celiakov a iných alergikov, pretože je prirodzene bezlepkový a neobsahuje žiadne alergény. Ocenia ho aj...
Ak si radi pečiete vlastný chlieb, určite musíte vyskúšať BIO ražný kvások. Hlavnou výhodou je výborná chuť, ktorú vďaka tomuto kvásku bude Váš chlieb mať a tiež, že kvások...
Vínny kameň prirodzene vzniká v sude, keď je víno vystavené nižšej teplote. Pri použití potom dochádza k reakcii vínneho kameňa s jedlou sódou, vďaka čomu je cesto dokonale...
Vanilka odrody Bourbon v BIO kvalite a navyše priamo z Madagaskaru sa radí medzi najluxusnejšie korenia. Využijete ju do krémov, pudingov a na pečenie čajového pečiva. Vanilka...
Táto jemne mletá jedlá sóda je vhodná na potravinárske účely a pri výrobe neboli použité zlúčeniny hliníka. Používame ju na kyprenie niektorých ciest. V kyslom prostredí sa...
Pšeničná bielkovina je v podstate múka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepok. Vhodný na výrobu domáceho seitanu - "pšeničné mäso" . Pšeničná bielkovina sa vyznačuje naozaj veľkým...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Sunfood je značkou, ktorá sa zameriava na výrobu prírodných a výživných potravín s dôrazom na tradičné recepty a kvalitné ingrediencie. Je známa svoju ponuku produktov, ktoré prinášajú autentickú chuť a zdravotné výhody. Sunfood pochádza zo Spojených štátov a ich produkty sú vyrábané s ohľadom na najvyššie štandardy kvality a prírodného pôvodu surovín. Miso a jačmenný slad poskytujú probiotiká, vitamíny a minerály, ktoré podporujú zdravie a vyváženú stravu.