Jačmeň BIO bezpluchý
Súvisiaci tovar

Sójové bôby v bio kvalite sú svetlo žltej strukoviny s pevnou štruktúrou a neutrálnou, ľahko orieškovou chuťou. Využívajú sa v kuchyni mnohými spôsobmi – na varenie, klíčenie,...

Cícer v bio kvalite s veľkosťou zrna 7–8 mm má svetlú farbu, pevnú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je jednou z najpoužívanejších strukovín v kuchyniach celého sveta. Vhodná do...

Tieto veľké biele fazule v BIO kvalite sa vyznačujú hladkým povrchom, maslovou chuťou a sýtou, mäsitou textúrou. Vďaka svojej veľkosti krásne vyniknú v polievkach, šalátoch,...

Zelený variant obľúbenej strukoviny si aj po uvarení zachováva pevný tvar. V BIO kvalite, bez prímesí, ideálny do šalátov, polievok aj hlavných jedál. 🌱 Hlavné...

Fazuľa Adzuki v BIO kvalite sú drobné, červenohnedé fazule s jemnou, ľahko orieškovou a sladkastou chuťou. V ázijskej i európskej kuchyni sa používajú do slaných i sladkých...

BIO hrach žltý polený je tradičná strukovina s jemnou chuťou a širokým využitím v teplej kuchyni. Vďaka lúpaniu a poleniu sa ľahko pripravuje a má hladkú konzistenciu. Je vhodný...

Žltý hrach má svetlú farbu, okrúhly tvar a sýtu, ľahko múčnatú konzistenciu po uvarení. Chuť je prirodzene zemitá a výrazná, vďaka čomu sa hodí do polievok, kaší, pyré, fašírok...

Lúpaná červená šošovka v BIO kvalite je obľúbená pre svoju jemnú chuť, rýchlu prípravu a univerzálne využitie. Skvelá do polievok, kaší aj orientálnej kuchyne. 🌱 Hlavné...

Na prvý pohľad nenápadná, ale v kuchyni absolútne nenahraditeľná. Červená šošovka BIO je surovina, ktorá dokáže premeniť aj to najjednoduchšie jedlo na pokrm plný chuti, vône a...

Červená nelúpaná šošovka má sýto červenohnedú farbu, pevnejšiu šupku a po uvarení si udržuje tvar a štruktúru. Chuť je zemitejšia a výraznejšia ako pri lúpanom variante. V...

Bez šupky, polená as rýchlou dobou varu – ideálna do teplej kuchyne aj pre tých, ktorí bežné strukoviny horšie trávia. BIO kvalita bez kompromisov. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

Bob obyčajný konský, známy aj ako vika, je tradičná strukovina s jemnou chuťou a vysokou sýtivosťou. Skvele sa hodí na prípravu polievok, kaší, nátierok aj ako príloha. Pred...

Žltý polený hrach má svetlo žltú farbu, je lúpaný, polený a vďaka tomu veľmi rýchlo zmäkne. Po uvarení má jemnú, krémovú konzistenciu a zemitú chuť. Výborne sa hodí do polievok,...

Biela fazuľa v BIO kvalite majú neutrálnu, ľahko maslovú chuť a po uvarení jemnú, krémovú konzistenciu. Sú skvelé do polievok, šalátov, nátierok, zeleninových zmesí aj...

Drobná čierna šošovka v bio kvalite známa ako Beluga vyniká jemnou chuťou a výnimočnou pevnosťou po uvarení. Vďaka svojmu elegantnému vzhľadu a zamatovej štruktúre je obľúbená...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: jačmeň sa radí medzi najdlhšie pestované obilniny vôbec – svoje miesto mal už v jedálničku starovekých civilizácií v Mezopotámii a Egypte, kde bol cenený pre svoju dostupnosť a všestranné využitie. V strednej Európe sa stal bežnou súčasťou sedliackych jedálnych lístkov – či už vo forme krúp, placiek, polievok alebo kaší. Bezpluchý variant jačmeňa je prirodzene prispôsobený na jednoduchšie spracovanie bez toho, aby bola potrebná dodatočná chemická alebo mechanická úprava – jednoducho sa varí a využíva naplno.
Ako bezpluchý jačmeň BIO čo najlepšie používať?
- uvar ho ako prílohu – skvele nahradí ryžu, bulgur či kuskus
- do šalátov – v kombinácii s grilovanou zeleninou, bylinkami a semienkami vytvoria sýty, výživný základ
- na sladko – zmiešaný s ovocím, škoricou, orechmi alebo medom ako kaša alebo náplň do koláčov
- do polievok, zapečených jedál a nákypov – dodá plnosť, chuť a prirodzenú textúru
- na mletie – môžeš si z neho doma vyrobiť vlastnú jačmennú múku alebo ho použiť v obilných zmesiach
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Varenie a pečenie / Obilniny
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1420 kJ / 336 kCal
Tuky: 3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 59,6 g
- z toho cukry: 1,2 g
Vláknina: 11,7 g
Bielkoviny: 17,9 g
Soľ: 0 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
EAN: | 8595582429452 |
Balenie: | 500 g |
Složení: | 100% ječmen BIO |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Probio |

V jednoduchosti sa skrýva krása – av prípade špaldových otrúb BIO aj prirodzená chuť, poctivosť a hlboký vzťah k pôde. Tieto otruby vznikajú pri mletí celého zrna špaldy, a...

Tento čistý, prírodný produkt zo 100% lúpaného jačmeňa v BIO kvalite je ako stvorený pre tých, ktorí hľadajú cestu späť k poctivým surovinám, aké poznali už naše babičky. 🌱...

Fonio je drobunká bezlepková obilnina s jemnou, ľahko orieškovou chuťou a neutrálnou arómou. V BIO kvalite bez prímesí si zachováva svoju prirodzenú jednoduchosť a vďaka svojej...

Jednozrnka je prastará forma pšenice s drobnejšími, svetlo hnedými zrnami a jemne orieškovou, ľahko sladkastou chuťou. Po uvarení si zachováva príjemne pevnú štruktúru a je...

Fonio v bio kvalite je drobná svetlá obilnina s jemnou, nadýchanou štruktúrou a ľahko orieškovou, neutrálnou chuťou. Využíva sa podobne ako kuskus, bulgur alebo ryža – ako...

Pohánka lámanka je tradičná surovina českej i východoeurópskej kuchyne, ktorá vzniká mechanickým nadrvením pohánkových krúpok. Vďaka svojej jemnejšej štruktúre sa rýchlo varí a...

Lámanka z pohánky v BIO kvalite je ľahko stráviteľná a rýchlo pripravená surovina vhodná do sladkých aj slaných pokrmov. Jej neutrálna chuť sa ľahko kombinuje s rôznymi...

Červená quinoa v bio kvalite zaujme svojou sypkou štruktúrou, ľahko chrumkavou konzistenciou a jemne orieškovou chuťou. Vďaka svojej sýto červenej farbe pôsobí na tanieri...

Čirok je bezlepková obilnina pôvodom z Afriky a Ázie, ktorá sa dnes pestuje aj v Európe (vrátane SR). Lúpaný cirok znamená, že mu bola odstránená tvrdá vonkajšia šupka, čo...

Objavte silu starobylej obilniny s výnimočne plnou chuťou. Ideálna voľba pre každého, kto hľadá nové kulinárske možnosti, alebo sa chce jednoducho vrátiť k pôvodnému obilnému...

Celozrnný kuskus v BIO kvalite s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

BIO pšenica ozimná je výbornou voľbou pre domáce mletie múky, klíčenia alebo ako surovina do varenia. Jej prirodzená chuť a vysoká výživová hodnota ocení každý, kto si potrpí na...

BIO špaldové pukancie sú ľahko opražené zrná špaldy s prirodzene sladkastou chuťou a nadýchanou štruktúrou. Sú vhodné na priamu konzumáciu, do raňajkových zmesí alebo na...

Stredne hrubá štruktúra s ľahko orieškovou arómou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. Prirodzená kvalita bez prísad. 🌱 Hlavné...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Začiatky majú korene už v 90. rokoch, keď sa dvojica priateľov Ing. Martin Hutár a Ing. Ako sami hovoria, „trochu sa im to vymklo z rúk“. V ponuke PROBIO nájdete základné biopotraviny – od obilnín, múk, strukovín, cestovín, mlynských produktov či olejov až po pochutiny, ako sú sušienky, rýchle zmesi, čokolády, vína či káva. V sortimente máme cez 400 bezlepkových produktov. Svoje výrobky dodávame na trh pod značkou PRO-BIO.
Výrobca: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk, Česká republika