Jačmeň BIO bezpluchý
Súvisiaci tovar

Drobná čierna šošovka v bio kvalite známa ako Beluga vyniká jemnou chuťou a výnimočnou pevnosťou po uvarení. Vďaka svojmu elegantnému vzhľadu a zamatovej štruktúre je obľúbená...

BIO žltý hrášok celý je tradičná strukovina s jemnou chuťou, vhodná na prípravu klasických aj moderných jedál. Vďaka svojej celistvosti si zachováva pevnejšiu štruktúru a lepšie...

Cícer veľkosti 7–8 mm v BIO kvalite je starostlivo triedená strukovina, ktorá zaujme svojou jemne orieškovou chuťou, krémovou konzistenciou a vysokou univerzálnosťou v kuchyni....

Žltý hrach má svetlú farbu, okrúhly tvar a sýtu, ľahko múčnatú konzistenciu po uvarení. Chuť je prirodzene zemitá a výrazná, vďaka čomu sa hodí do polievok, kaší, pyré, fašírok...

Fazuľa mungo sú zelené semienka s hladkým povrchom a jemnou, ľahko orieškovou chuťou, ktoré otvárajú široké možnosti použitia – od tradičných pokrmov až po modernú kuchyňu...

Tieto veľké biele fazule v BIO kvalite sa vyznačujú hladkým povrchom, maslovou chuťou a sýtou, mäsitou textúrou. Vďaka svojej veľkosti krásne vyniknú v polievkach, šalátoch,...

Červená nelúpaná šošovka má sýto červenohnedú farbu, pevnejšiu šupku a po uvarení si udržuje tvar a štruktúru. Chuť je zemitejšia a výraznejšia ako pri lúpanom variante. V...

Mungo fazuľa v BIO kvalite sú výbornou voľbou pre každého, kto hľadá prirodzene výživný a zároveň ľahko spracovateľný základ do kuchyne. Vďaka svojej jemnej chuti, krémovej...

Bez šupky, polená as rýchlou dobou varu – ideálna do teplej kuchyne aj pre tých, ktorí bežné strukoviny horšie trávia. BIO kvalita bez kompromisov. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

BIO hrach žltý polený je tradičná strukovina s jemnou chuťou a širokým využitím v teplej kuchyni. Vďaka lúpaniu a poleniu sa ľahko pripravuje a má hladkú konzistenciu. Je vhodný...

Zelený variant obľúbenej strukoviny si aj po uvarení zachováva pevný tvar. V BIO kvalite, bez prímesí, ideálny do šalátov, polievok aj hlavných jedál. 🌱 Hlavné...

Biela fazuľa v BIO kvalite majú neutrálnu, ľahko maslovú chuť a po uvarení jemnú, krémovú konzistenciu. Sú skvelé do polievok, šalátov, nátierok, zeleninových zmesí aj...

Čierna fazuľa nie je len obyčajná strukovina – je to základná surovina, ktorá nesie bohatú chuť, históriu a kultúrny odkaz. Vo svojej čistej BIO kvalite a 100% zložení je táto...

Fazuľa Adzuki v BIO kvalite sú drobné, červenohnedé fazule s jemnou, ľahko orieškovou a sladkastou chuťou. V ázijskej i európskej kuchyni sa používajú do slaných i sladkých...

Lúpaná červená šošovka v BIO kvalite je obľúbená pre svoju jemnú chuť, rýchlu prípravu a univerzálne využitie. Skvelá do polievok, kaší aj orientálnej kuchyne. 🌱 Hlavné...

Žltý polený hrach má svetlo žltú farbu, je lúpaný, polený a vďaka tomu veľmi rýchlo zmäkne. Po uvarení má jemnú, krémovú konzistenciu a zemitú chuť. Výborne sa hodí do polievok,...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: jačmeň sa radí medzi najdlhšie pestované obilniny vôbec – svoje miesto mal už v jedálničku starovekých civilizácií v Mezopotámii a Egypte, kde bol cenený pre svoju dostupnosť a všestranné využitie. V strednej Európe sa stal bežnou súčasťou sedliackych jedálnych lístkov – či už vo forme krúp, placiek, polievok alebo kaší. Bezpluchý variant jačmeňa je prirodzene prispôsobený na jednoduchšie spracovanie bez toho, aby bola potrebná dodatočná chemická alebo mechanická úprava – jednoducho sa varí a využíva naplno.
Ako bezpluchý jačmeň BIO čo najlepšie používať?
- uvar ho ako prílohu – skvele nahradí ryžu, bulgur či kuskus
- do šalátov – v kombinácii s grilovanou zeleninou, bylinkami a semienkami vytvoria sýty, výživný základ
- na sladko – zmiešaný s ovocím, škoricou, orechmi alebo medom ako kaša alebo náplň do koláčov
- do polievok, zapečených jedál a nákypov – dodá plnosť, chuť a prirodzenú textúru
- na mletie – môžeš si z neho doma vyrobiť vlastnú jačmennú múku alebo ho použiť v obilných zmesiach
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Varenie a pečenie / Obilniny
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1420 kJ / 336 kCal
Tuky: 3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 59,6 g
- z toho cukry: 1,2 g
Vláknina: 11,7 g
Bielkoviny: 17,9 g
Soľ: 0 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
EAN: | 8595582429452 |
Balenie: | 500 g |
Složení: | 100% ječmen BIO |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Probio |

Dvojzrnká je prastará forma pšenice, pestovaná už pred 10 000 rokmi – je predchodcom dnešnej šľachtenej pšenice. V BIO kvalite pochádza z ekologického poľnohospodárstva bez...

V jednoduchosti sa skrýva krása – av prípade špaldových otrúb BIO aj prirodzená chuť, poctivosť a hlboký vzťah k pôde. Tieto otruby vznikajú pri mletí celého zrna špaldy, a...

Nelúpaná pohánka v bio kvalite má prirodzene zemitú chuť a pevnú štruktúru, vďaka ktorej je vhodná na varenie, pečenie aj klíčenie. Výborne sa hodí ako príloha, do kaší,...

BIO kukurica s vysokou pukavosťou, ktorá sa po zahriatí mení na nadýchané chrumkavé kúsky. Skvelá voľba pre domácu výrobu popcornu bez pridaných látok. 🌱 Hlavné...

Celozrnný kuskus v BIO kvalite sa vyrába z tvrdozrnnej pšenice a tvoria ho drobné naparené a usušené guličky, ktoré sa pripravujú v priebehu niekoľkých minút. Má plnšiu chuť ako...

Lúpaná špalda má svetlo hnedé zrná, ktoré si po uvarení zachovávajú pevnejšiu štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je ideálna ako príloha, do polievok, šalátov, rizôt, fašírok...

Bulgur je predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá má svetlo béžovú farbu, sypkú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Vďaka svojej jednoduchej príprave a univerzálnemu...

Lámanka z pohánky v BIO kvalite je ľahko stráviteľná a rýchlo pripravená surovina vhodná do sladkých aj slaných pokrmov. Jej neutrálna chuť sa ľahko kombinuje s rôznymi...

BIO pšenica ozimná je výbornou voľbou pre domáce mletie múky, klíčenia alebo ako surovina do varenia. Jej prirodzená chuť a vysoká výživová hodnota ocení každý, kto si potrpí na...

Pufovaný amarant je ľahký a nadýchaný výrobok, ktorý vzniká šetrným zahriatím zŕn amarantu. Má jemne orieškovú chuť a chrumkavú konzistenciu. Využijete ho do jogurtu, kaší,...

Pšenica jednozrnka v BIO kvalite – tradičná plodina s bohatou históriou, prirodzene bohatá na živiny as výraznou, jemne orieškovou chuťou. 🌱 Hlavné ingrediencie: pšenica...

Pohánka lámanka je tradičná surovina českej i východoeurópskej kuchyne, ktorá vzniká mechanickým nadrvením pohánkových krúpok. Vďaka svojej jemnejšej štruktúre sa rýchlo varí a...

Bulgur v medium zrnitosti je všestranná surovina s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Vďaka predvareniu a nahrubo drveným zrnám je jeho príprava rýchla a jednoduchá –...

Tento čistý, prírodný produkt zo 100% lúpaného jačmeňa v BIO kvalite je ako stvorený pre tých, ktorí hľadajú cestu späť k poctivým surovinám, aké poznali už naše babičky. 🌱...

Jáhly v BIO kvalite sú tradičnou a zároveň znovuobjavovanou surovinou, ktorá nachádza stále širšie uplatnenie v zdravej aj bežnej kuchyni. Jedná sa o lúpané proso, teda drobné...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Začiatky majú korene už v 90. rokoch, keď sa dvojica priateľov Ing. Martin Hutár a Ing. Ako sami hovoria, „trochu sa im to vymklo z rúk“. V ponuke PROBIO nájdete základné biopotraviny – od obilnín, múk, strukovín, cestovín, mlynských produktov či olejov až po pochutiny, ako sú sušienky, rýchle zmesi, čokolády, vína či káva. V sortimente máme cez 400 bezlepkových produktov. Svoje výrobky dodávame na trh pod značkou PRO-BIO.
Výrobca: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk, Česká republika