Ghí (Ghee) BIO prepustené maslo - čisté
Súvisiaci tovar

Ľahké a prirodzene bezlepkové vločky z BIO pohánky s jemne orieškovou chuťou. Skvelé do sladkých aj slaných pokrmov na každodenné varenie. 🌱 Hlavné ingrediencie: pohánkové...

Ražné vločky v bio kvalite majú tmavšiu farbu, hrubšiu štruktúru a výraznejšiu, zemitejšiu chuť ako bežné ovsené vločky. Sú ideálne do kaší, domáceho chleba, müsli, placiek,...

Jemné a rýchlo pripravené vločky z BIO ryže. Neutrálna chuť, skvelá stráviteľnosť a široké možnosti použitia v teplej i studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie: ryža...

Jemné ovsené vločky bez lepku v bio kvalite majú svetlú farbu, mäkkú štruktúru a jemne sladkastú, neutrálnu chuť. Vďaka svojej rýchlej príprave sú ideálne do kaší, smoothie,...

Jemné vločky z celých BIO ryžových zŕn s neutrálnou chuťou a rýchlou prípravou. Ideálne na jednoduché varenie, zahustenie aj bezpšeničné recepty. 🌱 Hlavné...

Pšeničné vločky v bio kvalite majú jemne sladkastú, prirodzene obilnú chuť a pevnejšiu štruktúru. Sú vhodné na prípravu kaší, müsli, pečiva, sušienok, lievancov alebo ako prímes...

Jednoduché, prirodzené a napriek tomu tak všestranné – presne také sú BIO ražné vločky, ktoré v sebe spájajú chuť českých polí, tradíciu vidieckej kuchyne aj moderný spôsob...

Celé ovsené vločky majú svetlú farbu, väčšie a ploché zrná a jemne orieškovú, ľahko sladkastú chuť. Vďaka svojej pevnejšej štruktúre sa hodí do raňajkových zmesí, pečených kaší,...

Quinoa vločky sú ľahko stráviteľné a majú jemnú, ľahko orieškovú chuť. Sú ideálnou voľbou pre každodenné raňajky aj rýchle desiaty, pretože sa ľahko pripravujú a dobre kombinujú...

Jemné pohánkové vločky v BIO kvalite sú prirodzene bezlepkovou surovinou, ktorá skvele zapadne do modernej aj tradičnej kuchyne. Majú neutrálnu chuť s ľahkým orieškovým nádychom...

Sójové vločky v bio kvalite majú svetlo béžovú farbu, sypkú štruktúru a prirodzene neutrálnu až jemne orieškovú chuť. Využívajú sa ako prísada do fašírok, nátierok, plniek,...

Ražné vločky majú pevnejšiu štruktúru, tmavšiu farbu a plnšiu, ľahko orieškovú chuť ako bežné ovsené. V BIO kvalite bez prímesí si zachovávajú prirodzený charakter a sú výborným...

Špaldové vločky v bio kvalite majú svetlo béžovú farbu, jemnú štruktúru a prirodzene sladkastú chuť s ľahkým orieškovým podtónom. Sú vhodné do kaší, müsli, sušienok, pečiva,...

Táto vyvážená zmes štyroch druhov cereálnych vločiek ponúka pestrú štruktúru, prirodzenú chuť a príjemne jemnú konzistenciu. Kombinuje ovsené, špaldové, jačmenné a ražné vločky...

Celé ovsené vločky v bio kvalite a bez obsahu lepku vynikajú pevnou štruktúrou a prirodzene jemnou chuťou. Vďaka šetrnému spracovaniu si zachovávajú svoju prirodzenú podobu aj...

Ľahké, výživné a rýchlo pripravené - instantné pohánkové vločky sú ideálnou voľbou pre každodenné raňajky aj varenie bez lepku. Skvele poslúži ako základ kaší, nákypov alebo...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: ghí (ghee) pochádza z Indie, kde sa používa už tisíce rokov nielen v kuchyni, ale aj v tradičnej ajurvédskej medicíne. Je to skutočne dôležitá súčasť indickej kultúry a stravy. Vyrába sa z masla, ktoré sa pomaly zahrieva, kým sa z neho neodparí voda a neoddelia sa mliečne bielkoviny. Vďaka tomu obsahuje minimálne laktózu a kazeín, čo ho robí vhodným aj pre osoby s intoleranciou. Má vysoký bod zafajčenia (okolo 250 ° C), takže je ideálny na vyprážanie. Ghee má jemne orieškovú chuť a dlhú trvanlivosť – pri správnom skladovaní aj mimo chladničky. V ajurvéde je považované za "elixír života". V kuchyni je skvelou náhradou klasického masla alebo oleja. Dá sa použiť pri smažení, varení polievok, chutných omáčok, dochucovaní a omastení kaší, knedlí či zemiakov. Je to báječný spoločník do kuchyne aj pri pečení.
🌱 Skladovanie: skladovať pri teplote do 25 stupňov, po otvorení spotrebujte do troch mesiacov.
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Varenie a pečenie / Ghí, prepustené maslo
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 3677 kJ/878 kcal
Tuky: 99,40 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 70 g
Sacharidy: < 0,01 g
- z toho cukry: < 0,01 g
Bielkoviny: 0,1 g
Soľ: < 0,01 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Ghí, přepuštěné máslo |
---|---|
EAN: | Zvoľte variant |
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 99 % bezvodý máselný tuk BIO |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Ghee, České Ghíčko |

Tento extra panenský olivový olej v bio kvalite je lisovaný za studena a vyniká svojou zlatisto zelenou farbou a výraznou, plnou chuťou. Je vhodný ako pre studenú kuchyňu, tak...

BIO olej na vyprážanie je univerzálny rastlinný olej s jemnou chuťou a vysokou tepelnou stabilitou. Vďaka tomu sa skvele hodí na vyprážanie, pečenie i restovanie. Neutrálna chuť...

Tekvicový olej RAW sa získava lisovaním za studena zo semienok olejnatých tekvíc. Najčastejšie ide o tzv. štrbinovú tekvicu (Cucurbita pepo var. styriaca), ktorej semienka...

BIO slnečnicový olej je univerzálny rastlinný olej vhodný na každodenné použitie v teplej kuchyni. Vďaka jemnej chuti a vyššej tepelnej stabilite je ideálny na pečenie,...

Výborný na varenie, pečenie aj do studenej kuchyne, neoxiduje a je stabilný aj pri vysokých teplotách. Jedna surovina, nekonečné možnosti. Smaž, peč, mixuj alebo tvor – kokosový...

Tmavozelený olej s výraznou orieškovou chuťou je tradičnou špecialitou predovšetkým v strednej Európe. Vyrába sa výhradne z tekvicových semienok lisovaných za studena. Je...

Pochutnajte si na extra virgin Kokosovom oleji, ktorý je získaný z tropických ostrovov Filipín. Raw Bio Kokosový olej má maslovú štruktúru a mierne sladkastú chuť. Okrem bohatej...

Tento aromatický rastlinný olej s ľahko orieškovou chuťou dodá vašim pokrmom výraz a exotický nádych. Vyrába sa lisovaním za studena z kvalitných sezamových semienok a je vhodný...

Tento extra panenský olivový olej je získavaný priamym lisovaním olív za studena, čo mu prepožičiava intenzívnu chuť, zlatisto zelenú farbu a charakteristickú arómu. Skvele sa...

Konopný olej sa získava lisovaním za studena zo semien technického konope (Cannabis sativa L.), ktoré neobsahuje psychoaktívne látky ako THC. RAW kvalita znamená, že pri výrobe...

Univerzálny slnečnicový olej v BIO kvalite je ideálnou voľbou pre každodenné varenie, pečenie aj vyprážanie. Vďaka neutrálnej chuti neprebíjajú ostatné ingrediencie. Hodí sa ako...

Za studena lisovaný sezamový olej v bio kvalite je jemný rastlinný olej s typickou, ľahko orieškovou chuťou a zlatistým odtieňom. Vyrába sa bez použitia vysokých teplôt, takže...

Jemný, aromatický a pritom výrazne charakteristický – extra panenský olivový olej BIO je symbolom stredomorskej kuchyne a kulinárskeho remesla, ktoré si zakladá na jednoduchosti...

Predstavujeme vám pestrecový olej, ktorý nie je len ďalším kuchynským doplnkom, ale výsledkom hlbokého rešpektu k prírode, tradícii a remeslu. Lisovaný za studena z českého...

Tento čistý rastlinný olej vyniká jemnou chuťou a všestranným využitím v teplej aj studenej kuchyni. Vyrába sa šetrným spôsobom z dužiny avokáda a zachováva si tak svoju...

BIO panenský kokosový olej je všestranný pomocník do kuchyne aj domácnosti. Má jemnú kokosovú vôňu a chuť, skvele sa hodí na varenie, pečenie aj vyprážanie. Možno ho využiť aj v...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Ghee varí, prepúšťa a zdokonaľujú viac ako 10 rokov. A stále nám to dáva zmysel! Keď totiž spojíte kvalitné suroviny a starostlivú výrobu (roboti to s nami nemajú jednoduché), potom vznikne Ghee, ktoré vám prevonia kuchyňu a pohladí na duši. A také má, podľa nás, jedlo byť.
Výrobca: České ghíčko s.r.o., Průmyslová 168, 566 01 Vysoké Mýto, Česká republika