Šošovka hnedá BIO
Súvisiaci tovar

Nelúpaná pohánka v bio kvalite má prirodzene zemitú chuť a pevnú štruktúru, vďaka ktorej je vhodná na varenie, pečenie aj klíčenie. Výborne sa hodí ako príloha, do kaší,...

Žito ozimnej BIO je tradičná obilnina s bohatou históriou v európskej kuchyni. Má charakteristickú orieškovú chuť a vysoký obsah vlákniny. Využíva sa predovšetkým pri pečení...

Celé zrná BIO ovsa v ich prirodzenej podobe – bez plúch, s jemnou orieškovou chuťou a širokým využitím v teplej i studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie: ovos bezpluchý...

Dvojzrnká je prastará forma pšenice, pestovaná už pred 10 000 rokmi – je predchodcom dnešnej šľachtenej pšenice. V BIO kvalite pochádza z ekologického poľnohospodárstva bez...

Jemne žltý kuskus z kukuričnej múky v BIO kvalite. Prirodzene neutrálna chuť a rýchla príprava z neho robia skvelú voľbu pre každodenné varenie. 🌱 Hlavné...

BIO pšenica ozimná je výbornou voľbou pre domáce mletie múky, klíčenia alebo ako surovina do varenia. Jej prirodzená chuť a vysoká výživová hodnota ocení každý, kto si potrpí na...

Pohánkové šupky sú prirodzenou surovinou vznikajúcou pri lúpaní pohánky. Skvele sa hodí na prípravu bylinných čajov a odvarov, ktoré využívajú ich špecifické vlastnosti. Sú...

Objavte silu starobylej obilniny s výnimočne plnou chuťou. Ideálna voľba pre každého, kto hľadá nové kulinárske možnosti, alebo sa chce jednoducho vrátiť k pôvodnému obilnému...

Pohánka lámanka je tradičná surovina českej i východoeurópskej kuchyne, ktorá vzniká mechanickým nadrvením pohánkových krúpok. Vďaka svojej jemnejšej štruktúre sa rýchlo varí a...

Lúpaná pohánka vo forme krúpy je jemnejšia ako nelúpaná varianta, ale zachováva si svoju typickú chuť a rýchlu prípravu. Má príjemnú, ľahko orieškovú chuť a mäkkú štruktúru,...

BIO špaldové pukancie sú ľahko opražené zrná špaldy s prirodzene sladkastou chuťou a nadýchanou štruktúrou. Sú vhodné na priamu konzumáciu, do raňajkových zmesí alebo na...

Celozrnný kuskus v BIO kvalite s jemne orieškovou chuťou a sypkou štruktúrou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie:...

BIO kukuričná polenta s jemnou štruktúrou a prirodzenou sladkosťou. Rýchla príprava a univerzálne využitie v teplej aj studenej kuchyni. 🌱 Hlavné ingrediencie: kukurica...

Čirok je bezlepková obilnina pôvodom z Afriky a Ázie, ktorá sa dnes pestuje aj v Európe (vrátane SR). Lúpaný cirok znamená, že mu bola odstránená tvrdá vonkajšia šupka, čo...
Podrobný popis
🌱 Zaujímavosti: v mnohých kultúrach sa šošovka jej na Nový rok ako symbol hojnosti – vďaka svojmu tvaru pripomínajúcemu mince bola považovaná za nositeľa šťastia.
🌱 Viac podobných produktov nájdeš v kategórii: Strukoviny / Obilniny
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / Články
------------------
Pre BIO produkt platí naša BIO certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1272 kJ / 304 kCal
Tuky: 1,60 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,20 g
Sacharidy: 40,60 g
- z toho cukry: 2,00 g
Vláknina: 17,00 g
Bielkoviny: 23,40 g
Soľ: 0,02 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
EAN: | Zvoľte variant |
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100% hnědá čočka bio |
Krajina pôvodu: | Turecko |
Značka: | Les fruits du Paradis |

Červená nelúpaná šošovka má sýto červenohnedú farbu, pevnejšiu šupku a po uvarení si udržuje tvar a štruktúru. Chuť je zemitejšia a výraznejšia ako pri lúpanom variante. V...

BIO hrach žltý polený je tradičná strukovina s jemnou chuťou a širokým využitím v teplej kuchyni. Vďaka lúpaniu a poleniu sa ľahko pripravuje a má hladkú konzistenciu. Je vhodný...

Biela fazuľa v BIO kvalite majú neutrálnu, ľahko maslovú chuť a po uvarení jemnú, krémovú konzistenciu. Sú skvelé do polievok, šalátov, nátierok, zeleninových zmesí aj...

Drobná čierna šošovka v bio kvalite známa ako Beluga vyniká jemnou chuťou a výnimočnou pevnosťou po uvarení. Vďaka svojmu elegantnému vzhľadu a zamatovej štruktúre je obľúbená...

Fazuľa pinto patrí medzi najrozšírenejšie druhy fazule v Severnej a Strednej Amerike. Majú príjemne maslovú chuť, múčnu konzistenciu a po uvarení získavajú typicky svetloružovú...

Sójové bôby v bio kvalite sú svetlo žltej strukoviny s pevnou štruktúrou a neutrálnou, ľahko orieškovou chuťou. Využívajú sa v kuchyni mnohými spôsobmi – na varenie, klíčenie,...

Červená fazuľa Kidney v BIO kvalite - sú sýto červené, jemne sladkasté, pevné a pritom dokonale poddajné. Vo chvíli, keď ich premiešate s cesnakom, cibuľou a štipkou...

Žltý hrach má svetlú farbu, okrúhly tvar a sýtu, ľahko múčnatú konzistenciu po uvarení. Chuť je prirodzene zemitá a výrazná, vďaka čomu sa hodí do polievok, kaší, pyré, fašírok...

Bob obyčajný konský, známy aj ako vika, je tradičná strukovina s jemnou chuťou a vysokou sýtivosťou. Skvele sa hodí na prípravu polievok, kaší, nátierok aj ako príloha. Pred...

Zelený variant obľúbenej strukoviny si aj po uvarení zachováva pevný tvar. V BIO kvalite, bez prímesí, ideálny do šalátov, polievok aj hlavných jedál. 🌱 Hlavné...

Fazuľa Adzuki v BIO kvalite sú drobné, červenohnedé fazule s jemnou, ľahko orieškovou a sladkastou chuťou. V ázijskej i európskej kuchyni sa používajú do slaných i sladkých...

Lúpaná červená šošovka v BIO kvalite je obľúbená pre svoju jemnú chuť, rýchlu prípravu a univerzálne využitie. Skvelá do polievok, kaší aj orientálnej kuchyne. 🌱 Hlavné...

Na prvý pohľad nenápadná, ale v kuchyni absolútne nenahraditeľná. Červená šošovka BIO je surovina, ktorá dokáže premeniť aj to najjednoduchšie jedlo na pokrm plný chuti, vône a...

Žltý polený hrach má svetlo žltú farbu, je lúpaný, polený a vďaka tomu veľmi rýchlo zmäkne. Po uvarení má jemnú, krémovú konzistenciu a zemitú chuť. Výborne sa hodí do polievok,...

Cícer v bio kvalite s veľkosťou zrna 7–8 mm má svetlú farbu, pevnú štruktúru a jemne orieškovú chuť. Je jednou z najpoužívanejších strukovín v kuchyniach celého sveta. Vhodná do...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Francúzska spoločnosť špecializujúca sa na výrobu a predaj prírodných potravinových surovín, najmä sušeného ovocia, práškov a sirupov. Ich produkty sú obľúbené pre svoju kvalitu a širokú škálu použitia v potravinárskom priemysle.
Výrobca: Les Fruits du Paradis, 21 Rue des Écoliers, 97490 Saint-Denis, Réunion, Francie