Bílá a jasmínová rýže
- biela a jazmínová ryža tvorí univerzálnu prílohu do každodenného Varenia ázijských i európskych pokrmov, hodí sa do sladkého Pečenia dezertov a pudingov a funguje ako základ krémových Kaší na mlieku. Produkty s jemnou chuťou a nadýchanou textúrou po uvarení s charakteristickou vôňou kvetov. TIP od MámeChuť: Jazmínová ryža BIO - MámeChuť.
Radenie produktov
Výpis produktov
Ovládacie prvky výpisu
Biela a jazmínová ryža patrí medzi najobľúbenejšie druhy ryže na svete vďaka svojej jemnej chuti, snehobielej farbe a ľahkej nadýchanej textúre po uvarení. Sortiment zahŕňa produkty s rôznou dĺžkou zrna od krátkeho po dlhé s odlišnými vlastnosťami pre špecifické spôsoby prípravy od ázijských pokrmov po európske dezerty. Biela ryža má neutrálnu chuť a funguje ako ideálne plátno na vstrebávanie okolitých chutí z omáčok, korenia a zeleniny. Rýchlo sa varí bez nutnosti namáčania a vytvára ľahkú nadýchanú konzistenciu s oddelenými zrnkami. Hodí sa ako príloha k wok pokrmom, do rizôt, na prípravu ryžových šalátov alebo sladkých pudingov s mliekom a škoricou. Jazmínová ryža prináša charakteristickú kvetinovú vôňu pripomínajúcu jazmín, ktorá sa uvoľňuje pri varení a prevonia celú kuchyňu. Má ľahko lepkavejšiu konzistenciu ako klasická biela ryža a jemne sladkastú chuť ideálna pre thajské a vietnamské pokrmy. Po uvarení vytvára mäkké zrná, ktoré držia pohromade, ale nie sú prehnane lepkavé.