Žito - Raž, BIO
Súvisiaci tovar
Má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Vyznačuje sa výborným nutričným zložením - obsahuje vlákninu a má nízky obsah tukov. Skvele sa hodí do šalátov,...
Hrach je jedna z najvýznamnejších a najrozšírenejších strukovín v našej oblasti. Česko má bohatú históriu spojenú priamo s touto plodinou. Ľudia tradične pripravovali hrach...
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Existuje množstvo druhov fazule líšiacich sa tvarom, farbou a chuťou. Fazule pinto sú stredne veľké strakaté fazuľa pikantnej chuti a múčnej konzistencie. Fazule je možné pridať...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...
Čo klíči, to rastie!Čo rastie, to potrebuje silu a mnoho živín. Práve tie sily sú aktivované namáčaním zelených fazuliek, ktoré Vás v jednej hŕstke denne zasýtia a tým sa...
Cícer je veľmi výživná strukovina, príbuzná hrachu. Často nazývaná ako rímsky hrach. Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu. Bacuľaté semená...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....
Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...
Biele fazuľky majú jemnú chuť a predstavujú tak veľmi univerzálnu strukovinu. Skvele sa hodia do šalátov, polievok, omáčok aj ako výživná príloha. Obsahujú veľké množstvo...
Široko pestovaný hrach polný v našom regióne pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody a pestuje sa lokálne vo žltej a zelenej variante. Medzi nimi nie je výrazný chuťový...
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia EÚ
Záruka - na obale. Nasledujúca garancia mesiacov neplatí. Pracujeme na oprave.: min 12 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max, 65 % vlhkosť vzduchu)
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1348/323
TUKY [g]: 1,7, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,3
SACHARIDY [g]: 60,7, z toho CUKRY [g]: 0,9
VLÁKNINA [g]: 13,2
BIELKOVINY [g]: 9,5
SOĽ [g]: 0,01
SODÍK [mg]: 4
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % žito BIO |
Krajina pôvodu: | Polsko |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Ovos, obilie nesmierne bohaté na živiny, má svoje korene v Malej Ázii, kde bola prvýkrát pestovaná pluchatá odroda ovsa. Bezpluchý ovos vznikol ako spontánna mutácia v Číne a...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Dvojzrnka - superpotravina našich predkov. Zostala rovnaká, svoja, pôvodná a zachovala si hŕbu živín. Objavili sme pre vás zabudnutú obilninu v jej prostej a prirodzenej podobe....
Jačmeň je menej známa obilnina so skvelými výživovými vlastnosťami - má vysoký obsah vlákniny (veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, tzv. betaglukány), čím pôsobí blahodárne...
Amarant.Semienka amarantu sú nutrične nesmierne cenné najmä pre svoj obsah bielkovín. Rastlinné zdroje totiž obvykle neobsahujú bielkoviny, v ktorých je zastúpené kompletné...
Pšeničné otruby – podobajú sa konzistenciou nahrubo zomletej krupici. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Jačmenné krúpy - základ tradičnej slovanskej kuchyne. Jačmenné krúpy sú opäť trendy. Naši predkovia ich mali na stole veľmi často a vedeli prečo. Jačmenné krúpy vás prekvapia...
Pufovaná quinoa sa vyrába zo zrniek quinoy, z plodiny, o ktorej sa vďaka vysokým výživovým vlastnostiam hovorí ako o potravine tretieho tisícročia. Pufovaná quinoa je veľmi...
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému. Väčšie výhodné...
Pohánková krúpa je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná na prípravu polievok, ako príloha, do...
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému. Väčšie výhodné...
Kukuričná instantná polenta je bezlepkový výrobok, ktorý sa pripravuje z kukuričnej múky pomocou pary pri teplote do 120 °C. Jej veľkou výhodou je rýchla príprava, stačí iba 3...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Špalda je pradávna predchodkyňa pšenice, jedna z najstarších obilnín na svete. Je výnimočná svojim zložením a zaujímavou orechovou chuťou. Podobne ako ostatné obilniny ju môžete...
Jačmenné krúpy - základ tradičnej slovanskej kuchyne. Jačmenné krúpy sú opäť trendy. Naši predkovia ich mali na stole veľmi často a vedeli prečo. Jačmenné krúpy vás prekvapia...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.