Pšeno, BIO
Súvisiaci tovar
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...
Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Existuje množstvo druhov fazule líšiacich sa tvarom, farbou a chuťou. Fazule pinto sú stredne veľké strakaté fazuľa pikantnej chuti a múčnej konzistencie. Fazule je možné pridať...
Má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Vyznačuje sa výborným nutričným zložením - obsahuje vlákninu a má nízky obsah tukov. Skvele sa hodí do šalátov,...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Klasické obrie biele fazuľky Jumbo prvotriednej kvality, s tradičnou silnou aromatickou chuťou, ktorá sa konzistentne rozplynie na jazyku, predstavujú obľúbenú fazuľovú...
Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Čo klíči, to rastie!Čo rastie, to potrebuje silu a mnoho živín. Práve tie sily sú aktivované namáčaním zelených fazuliek, ktoré Vás v jednej hŕstke denne zasýtia a tým sa...
Široko pestovaný hrach polný v našom regióne pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody a pestuje sa lokálne vo žltej a zelenej variante. Medzi nimi nie je výrazný chuťový...
Biele fazuľky majú jemnú chuť a predstavujú tak veľmi univerzálnu strukovinu. Skvele sa hodia do šalátov, polievok, omáčok aj ako výživná príloha. Obsahujú veľké množstvo...
Podrobný popis
Záruka - na obale. Nasledujúca garancia mesiacov neplatí. Pracujeme na oprave.: min 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 °C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Tipy a recepty:
- polievky
- sladké pečenie
- kaša - pšeno môže rozšíriť vaše raňajkové kaše o ďalší typ obilniny
- prílohy - pšenovú kašu môžete použiť ako prílohu napríklad ku grilovanej zelenine
- rizoto - nahraďte klasickú ryžu v rizote pšenom
- placky - z vareného pšena, kociek zeleniny, cesnaku, byliniek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placky
- plnky - uvarené pšeno zmiešajte napríklad s restovanou cibuľkou, syrom a bylinkami, naplňte zmesou papriky a zapečte ich
- slané koláče - pšeno môže byť aj základom pre pšenový Quiche alebo nákyp
- knedle - pre celiatikov z pšena pripravíte pšenové knedle ako chutnú alternatívu tých klasických
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 3 kg |
Balenie: | 3 kg |
Krajina pôvodu: | Polsko |
Značka: | BioHarmonie |
Bulgur, s históriou dlhou 4 tisíc rokov, je výsledkom jednej z prvých potravinárskych technológií. Jeho výroba zahŕňa čistenie zrna, párovanie, sušenie, hrubé drvenie a...
Špalda je pradávna predchodkyňa pšenice, jedna z najstarších obilnín na svete. Je výnimočná svojim zložením a zaujímavou orechovou chuťou. Podobne ako ostatné obilniny ju môžete...
Dvojzrnka - superpotravina našich predkov. Zostala rovnaká, svoja, pôvodná a zachovala si hŕbu živín. Objavili sme pre vás zabudnutú obilninu v jej prostej a prirodzenej podobe....
Raž ozimná je svojím zložením podobná pšenici. Konzumácia raže priaznivo pôsobí na pružnosť artérií a krvný obeh. Je bohatá na fosfor, horčík, železo, zinok, selén a iné...
Červená pšenica je jeden z pôvodných druhov obilnín. Jej červená, až hnedastá farba je spôsobená prirodzeným obsahom flavonoidov (katechínu a tanínu) a antokyanov. Antokyan je...
Ovos, obilie nesmierne bohaté na živiny, má svoje korene v Malej Ázii, kde bola prvýkrát pestovaná pluchatá odroda ovsa. Bezpluchý ovos vznikol ako spontánna mutácia v Číne a...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Čirok je cenený pre svoje výborné výživové vlastnosti ako je vysoký obsah bielkovín, vlákniny, nízky glykemický index, obsah minerálnych látok a vitamínov skupiny B. Ďalším...
Pohánka lámanka je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná do hotových polievok, vývarov ako príloha,...
Pšeničné otruby – podobajú sa konzistenciou nahrubo zomletej krupici. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú...
Kukuričná instantná polenta je bezlepkový výrobok, ktorý sa pripravuje z kukuričnej múky pomocou pary pri teplote do 120 °C. Jej veľkou výhodou je rýchla príprava, stačí iba 3...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Quinoa červená bio je prastará obilnina pôvodom z Južnej Ameriky, kde bola po stáročia základnou potravinou domorodých obyvateľov, najmä Inkov. Quinoa, hoci je často radená...
Pohánková krúpa je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná na prípravu polievok, ako príloha, do...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Pohánkové krúpy zvoľte vtedy, keď chcete mať konzistenciu oddelených zrniek, napríklad pri príprave prílohy alebo ak chcete jedlu dodať štruktúru. Pohánka je prirodzene...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
BioHarmonie je česká značka, ktorá sa špecializuje na výrobu bio potravín vrátane strukovín, múk, ovsu, ryže a vločiek. Značka kladie dôraz na kvalitu, ekológiu a zdravie. Produkty sú certifikované ako bio, čo znamená, že sú pestované bez použitia syntetických pesticídov, herbicídov a geneticky modifikovaných organizmov. To zaisťuje vysokú kvalitu a šetrnosť k životnému prostrediu. Neobsahujú pridané látky, konzervanty ani umelé prísady. Značka ponúka širokú škálu produktov.