Ghí, oleje a octy (hlavní podkat.)
- stačí pár kvapiek oleja a decentný dotyk octu a aj jednoduché jedlo získa noblesný charakter. Harmónia chutí, elegancie a štipka šmrncu premení varenie na radostnú hru, ktorú si vychutnáte do posledného sústa.
Najpredávanejšie
Výpis produktov
Tento čistý rastlinný olej vyniká jemnou chuťou a všestranným využitím v teplej aj studenej kuchyni. Vyrába sa šetrným spôsobom z dužiny avokáda a zachováva si tak svoju...
Jablkový ocot BIO je prírodný ocot s jemnou ovocnou chuťou a charakteristickou kyslou príchuťou, ktorá oživí tvoje šaláty, omáčky a marinády. Tento ocot vyrobený z jabĺk v 100%...
Pochutnajte si na extra virgin Kokosovom oleji, ktorý je získaný z tropických ostrovov Filipín. Raw Bio Kokosový olej má maslovú štruktúru a mierne sladkastú chuť. Okrem bohatej...
Výborný na varenie, pečenie aj do studenej kuchyne, neoxiduje a je stabilný aj pri vysokých teplotách. Jedna surovina, nekonečné možnosti. Smaž, peč, mixuj alebo tvor – kokosový...
Konopný olej sa získava lisovaním za studena zo semien technického konope (Cannabis sativa L.), ktoré neobsahuje psychoaktívne látky ako THC. RAW kvalita znamená, že pri výrobe...
Jemný, aromatický a pritom výrazne charakteristický – extra panenský olivový olej BIO je symbolom stredomorskej kuchyne a kulinárskeho remesla, ktoré si zakladá na jednoduchosti...
Predstavujeme vám pestrecový olej, ktorý nie je len ďalším kuchynským doplnkom, ale výsledkom hlbokého rešpektu k prírode, tradícii a remeslu. Lisovaný za studena z českého...
Tento svetlo žltý rastlinný olej má jemnú, ľahko trávnatú chuť a je cenený pre svoju čistotu a prírodný pôvod. Vyrába sa šetrným lisovaním za studena a je vhodný výhradne na...
Za studena lisovaný sezamový olej v bio kvalite je jemný rastlinný olej s typickou, ľahko orieškovou chuťou a zlatistým odtieňom. Vyrába sa bez použitia vysokých teplôt, takže...
Tento aromatický rastlinný olej s ľahko orieškovou chuťou dodá vašim pokrmom výraz a exotický nádych. Vyrába sa lisovaním za studena z kvalitných sezamových semienok a je vhodný...
Univerzálny slnečnicový olej v BIO kvalite je ideálnou voľbou pre každodenné varenie, pečenie aj vyprážanie. Vďaka neutrálnej chuti neprebíjajú ostatné ingrediencie. Hodí sa ako...
BIO slnečnicový olej je univerzálny rastlinný olej vhodný na každodenné použitie v teplej kuchyni. Vďaka jemnej chuti a vyššej tepelnej stabilite je ideálny na pečenie,...
BIO olej na vyprážanie je univerzálny rastlinný olej s jemnou chuťou a vysokou tepelnou stabilitou. Vďaka tomu sa skvele hodí na vyprážanie, pečenie i restovanie. Neutrálna chuť...
Tmavozelený olej s výraznou orieškovou chuťou je tradičnou špecialitou predovšetkým v strednej Európe. Vyrába sa výhradne z tekvicových semienok lisovaných za studena. Je...
Tekvicový olej RAW sa získava lisovaním za studena zo semienok olejnatých tekvíc. Najčastejšie ide o tzv. štrbinovú tekvicu (Cucurbita pepo var. styriaca), ktorej semienka...
Tento kvalitný vínny ocot v bio kvalite má jemne kyslastú chuť a ľahkú, ovocnú arómu. Je vyrobený z vína a obsahuje 6% kyseliny octovej. Skvele sa hodí do zálievok, marinád, na...
Ovládacie prvky výpisu
Oleje a octy tvoria základné piliere kuchyne, ktoré premieňajú aj jednoduchý recept na nezabudnuteľný chuťový zážitok. Olej prináša jemnosť, hladkú konzistenciu a schopnosť spojiť suroviny v harmonický celok, zatiaľ čo ocot dodáva sviežosť, kontrastné tóny a energiu, ktorá podčiarkuje výslednú chuť. Spoločne tvorí dokonalý pár, vďaka ktorému je možné pripraviť lahodné šaláty, výrazné omáčky, originálne marinády aj osviežujúce zálievky. Oleje poskytujú všestrannosť na pečenie, varenie aj studenú kuchyňu, ocot zase dodáva jedlu ľahkosť a hravosť. Kategórie oleja a octy tak ponúkajú suroviny, ktoré sú nevyhnutné pre tradičné recepty aj moderné kulinárske experimenty. Každá kvapka oleja a každé ochutenie octom pridáva hĺbku, šmrnc a charakter, ktoré premenia bežné stolovanie v okamih plný chutí a vôní. Vďaka nim sa aj jednoduché jedlo stáva delikatesou, ktorú si môžete vychutnať s radosťou a inšpiráciou.