Oleje a octy (hlavní podkat.)
- stačí pár kvapiek oleja a decentný dotyk octu a aj jednoduché jedlo získa noblesný charakter. Harmónia chutí, elegancie a štipka šmrncu premení varenie na radostnú hru, ktorú si vychutnáte do posledného sústa.
Najpredávanejšie

Tento aromatický rastlinný olej s ľahko orieškovou chuťou dodá vašim pokrmom výraz a exotický nádych. Vyrába sa lisovaním za studena z kvalitných sezamových semienok a je vhodný...

Kokosový olej bez vône je rastlinný tuk získaný z dužiny kokosového orecha, ktorý je šetrne rafinovaný tak, aby si zachoval svoju výživovú stabilitu, ale zároveň nemal typickú...

Konopný olej sa získava lisovaním za studena zo semien technického konope (Cannabis sativa L.), ktoré neobsahuje psychoaktívne látky ako THC. RAW kvalita znamená, že pri výrobe...

Predstavujeme vám pestrecový olej, ktorý nie je len ďalším kuchynským doplnkom, ale výsledkom hlbokého rešpektu k prírode, tradícii a remeslu. Lisovaný za studena z českého...

Tento čistý rastlinný olej vyniká jemnou chuťou a všestranným využitím v teplej aj studenej kuchyni. Vyrába sa šetrným spôsobom z dužiny avokáda a zachováva si tak svoju...

Tekvicový olej RAW sa získava lisovaním za studena zo semienok olejnatých tekvíc. Najčastejšie ide o tzv. štrbinovú tekvicu (Cucurbita pepo var. styriaca), ktorej semienka...

Pochutnajte si na extra virgin Kokosovom oleji, ktorý je získaný z tropických ostrovov Filipín. Raw Bio Kokosový olej má maslovú štruktúru a mierne sladkastú chuť. Okrem bohatej...

Tento kvalitný vínny ocot v bio kvalite má jemne kyslastú chuť a ľahkú, ovocnú arómu. Je vyrobený z vína a obsahuje 6% kyseliny octovej. Skvele sa hodí do zálievok, marinád, na...

Nepasterizovaný jablčný ocot je prírodný produkt vzniknutý kvasením čerstvej jablčnej šťavy. Vďaka tomu si zachováva charakteristickú vôňu a chuť jabĺk a zostáva prirodzene...

BIO slnečnicový olej je univerzálny rastlinný olej vhodný na každodenné použitie v teplej kuchyni. Vďaka jemnej chuti a vyššej tepelnej stabilite je ideálny na pečenie,...

Tento extra panenský olivový olej v bio kvalite je lisovaný za studena a vyniká svojou zlatisto zelenou farbou a výraznou, plnou chuťou. Je vhodný ako pre studenú kuchyňu, tak...

Tmavozelený olej s výraznou orieškovou chuťou je tradičnou špecialitou predovšetkým v strednej Európe. Vyrába sa výhradne z tekvicových semienok lisovaných za studena. Je...

Výborný na varenie, pečenie aj do studenej kuchyne, neoxiduje a je stabilný aj pri vysokých teplotách. Jedna surovina, nekonečné možnosti. Smaž, peč, mixuj alebo tvor – kokosový...

Jemný, aromatický a pritom výrazne charakteristický – extra panenský olivový olej BIO je symbolom stredomorskej kuchyne a kulinárskeho remesla, ktoré si zakladá na jednoduchosti...

Univerzálny slnečnicový olej v BIO kvalite je ideálnou voľbou pre každodenné varenie, pečenie aj vyprážanie. Vďaka neutrálnej chuti neprebíjajú ostatné ingrediencie. Hodí sa ako...
Oleje a octy tvoria základné piliere kuchyne, ktoré premieňajú aj jednoduchý recept na nezabudnuteľný chuťový zážitok. Olej prináša jemnosť, hladkú konzistenciu a schopnosť spojiť suroviny v harmonický celok, zatiaľ čo ocot dodáva sviežosť, kontrastné tóny a energiu, ktorá podčiarkuje výslednú chuť. Spoločne tvorí dokonalý pár, vďaka ktorému je možné pripraviť lahodné šaláty, výrazné omáčky, originálne marinády aj osviežujúce zálievky. Oleje poskytujú všestrannosť na pečenie, varenie aj studenú kuchyňu, ocot zase dodáva jedlu ľahkosť a hravosť. Kategórie oleja a octy tak ponúkajú suroviny, ktoré sú nevyhnutné pre tradičné recepty aj moderné kulinárske experimenty. Každá kvapka oleja a každé ochutenie octom pridáva hĺbku, šmrnc a charakter, ktoré premenia bežné stolovanie v okamih plný chutí a vôní. Vďaka nim sa aj jednoduché jedlo stáva delikatesou, ktorú si môžete vychutnať s radosťou a inšpiráciou.