Fazuľa Mungo BIO
Súvisiaci tovar
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Ovos si dopriali pred vojnovými ťaženiami už starí Rimania. Ovsený šalát z uvareného ovosa a zeleniny Vám dodá energiu a množstvo cennej vlákniny. Nebojte sa experimentovať...
Dvojzrnka - superpotravina našich predkov. Zostala rovnaká, svoja, pôvodná a zachovala si hŕbu živín. Objavili sme pre vás zabudnutú obilninu v jej prostej a prirodzenej podobe....
Pšeničné otruby – podobajú sa konzistenciou nahrubo zomletej krupici. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Pohánkové krúpy zvoľte vtedy, keď chcete mať konzistenciu oddelených zrniek, napríklad pri príprave prílohy alebo ak chcete jedlu dodať štruktúru. Pohánka je prirodzene...
Jačmeň je menej známa obilnina so skvelými výživovými vlastnosťami - má vysoký obsah vlákniny (veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, tzv. betaglukány), čím pôsobí blahodárne...
Pufovaná quinoa sa vyrába zo zrniek quinoy, z plodiny, o ktorej sa vďaka vysokým výživovým vlastnostiam hovorí ako o potravine tretieho tisícročia. Pufovaná quinoa je veľmi...
Kukuričná instantná polenta je bezlepkový výrobok, ktorý sa pripravuje z kukuričnej múky pomocou pary pri teplote do 120 °C. Jej veľkou výhodou je rýchla príprava, stačí iba 3...
Kukurica nie je geneticky modifikovaná, čo zaručuje jej prirodzenú kvalitu a bezpečnosť. Naša kukurica pochádza z ekologických fariem, ktoré dodržiavajú prísne štandardy...
Quinoa červená bio je prastará obilnina pôvodom z Južnej Ameriky, kde bola po stáročia základnou potravinou domorodých obyvateľov, najmä Inkov. Quinoa, hoci je často radená...
Pohánková krúpa je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná na prípravu polievok, ako príloha, do...
Biela quinoa zaujme svojou jemnou maslovou chuťou. Biela quinoa je jedným z troch najčastejších druhov tejto pseudo obilniny. Vzhľadom k svojej jemnosti však patrí k...
Amarant.Semienka amarantu sú nutrične nesmierne cenné najmä pre svoj obsah bielkovín. Rastlinné zdroje totiž obvykle neobsahujú bielkoviny, v ktorých je zastúpené kompletné...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Raž ozimná je svojím zložením podobná pšenici. Konzumácia raže priaznivo pôsobí na pružnosť artérií a krvný obeh. Je bohatá na fosfor, horčík, železo, zinok, selén a iné...
Podrobný popis
🌱 Používanie:
Z veľkej časti vláknina, ktorá je obsiahnutá vo fazuľkách napomáha prečisťovať naše črevá od škodlivých látok a cholesterolu. Chlorofyl obsiahnutý vo fazuľkách ale naopak prináša pre telo prospešné baktérie, ktoré významne podporujú náš imunitný systém. Vysoké percento zastúpenia bielkovín v týchto malých zelených bobuľkách môže byť atraktívnym benefitom pre vegetariánov a vegánov.
A v neposlednom rade nedvíhajú hladinu cukru, takže sú vhodné pre diabetikov. Ich plnohodnotné zloženie je úplne prijateľné pre dojčiace a tehotné ženy. U žien je ďalším benefitom, že obsahujú veľa horčíka, ktorý má pozitívny vplyv na predmenštruačný syndróm.
V ponuke máme aj ďalšie Strukoviny bio
💚 Zdravotné benefity:
- majú pozitívny vplyv na činnosť srdca
- napomáhajú posilňovať imunitu
- prečisťujú organizmus
- sú vhodné pre diabetikov
- sú vhodné pre tehotné a dojčiace ženy
- napomáhajú pri problémoch s predmenštruačným syndrómom
- nezdvíhajú hladinu cukru v krvi
- sú bohaté na vápnik, horčík a bielkoviny
🌱 Odporúčané užívanie / dávkovanie:
Odporúčaná denná dávka sa udáva cca jedna hrsť fazule denne. Pokiaľ si nie ste istí, či je pre Vás produkt vhodný alebo veľkosťou dávky pre Vašu potrebu, prosím obráťte sa na svojho ošetrujúceho lekára.
🌱 Zaujímavosti a história:
Fazuľa mungo sú v starovekej indickej praxi považované za "jednu z najcennejších potravín" a sú tradičnou formou liečby už zhruba 1500 rokov. Pestujú sa predovšetkým vo východnej a juhovýchodnej Ázii a na indickom subkontinente. Dá sa samozrejme pestovať aj v našich končinách.
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / články
------------------
Pre bio produkt platí naša bio certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1 305 kCal
Tuky: 1,3 g
- z toho nenasýtené: 0,3 g
Sacharidy: 43,6 g
- z toho cukry: 6,6 g
Vláknina: 15,8 g
Bielkovina: 23,6 g
Soľ: 0,038 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % fazole mungo BIO |
Krajina pôvodu: | Čína |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Jedná sa o strukovinu, ktorá ešte nie je v našej kuchyni zďaleka využívaná tak ako si Z botanického hľadiska patrí medzi dužinaté struky, ktoré sú dlhé asi 15 - 25 cm a je v...
Má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Vyznačuje sa výborným nutričným zložením - obsahuje vlákninu a má nízky obsah tukov. Skvele sa hodí do šalátov,...
Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...
Biele fazuľky majú jemnú chuť a predstavujú tak veľmi univerzálnu strukovinu. Skvele sa hodia do šalátov, polievok, omáčok aj ako výživná príloha. Obsahujú veľké množstvo...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Klasické obrie biele fazuľky Jumbo prvotriednej kvality, s tradičnou silnou aromatickou chuťou, ktorá sa konzistentne rozplynie na jazyku, predstavujú obľúbenú fazuľovú...
Existuje množstvo druhov fazule líšiacich sa tvarom, farbou a chuťou. Fazule pinto sú stredne veľké strakaté fazuľa pikantnej chuti a múčnej konzistencie. Fazule je možné pridať...
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Široko pestovaný hrach polný v našom regióne pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody a pestuje sa lokálne vo žltej a zelenej variante. Medzi nimi nie je výrazný chuťový...
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.