Fazuľa Mungo BIO
Súvisiaci tovar
Pohánka lámanka je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná do hotových polievok, vývarov ako príloha,...
Čirok je cenený pre svoje výborné výživové vlastnosti ako je vysoký obsah bielkovín, vlákniny, nízky glykemický index, obsah minerálnych látok a vitamínov skupiny B. Ďalším...
Červená pšenica je jeden z pôvodných druhov obilnín. Jej červená, až hnedastá farba je spôsobená prirodzeným obsahom flavonoidov (katechínu a tanínu) a antokyanov. Antokyan je...
Raž ozimná je svojím zložením podobná pšenici. Konzumácia raže priaznivo pôsobí na pružnosť artérií a krvný obeh. Je bohatá na fosfor, horčík, železo, zinok, selén a iné...
Pšeničné otruby – podobajú sa konzistenciou nahrubo zomletej krupici. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú...
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému. Väčšie výhodné...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Quinoa červená bio je prastará obilnina pôvodom z Južnej Ameriky, kde bola po stáročia základnou potravinou domorodých obyvateľov, najmä Inkov. Quinoa, hoci je často radená...
Jačmenné krúpy - základ tradičnej slovanskej kuchyne. Jačmenné krúpy sú opäť trendy. Naši predkovia ich mali na stole veľmi často a vedeli prečo. Jačmenné krúpy vás prekvapia...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa...
Špalda je pradávna predchodkyňa pšenice, jedna z najstarších obilnín na svete. Je výnimočná svojim zložením a zaujímavou orechovou chuťou. Podobne ako ostatné obilniny ju môžete...
Kukuričná instantná polenta je bezlepkový výrobok, ktorý sa pripravuje z kukuričnej múky pomocou pary pri teplote do 120 °C. Jej veľkou výhodou je rýchla príprava, stačí iba 3...
Dvojzrnka - superpotravina našich predkov. Zostala rovnaká, svoja, pôvodná a zachovala si hŕbu živín. Objavili sme pre vás zabudnutú obilninu v jej prostej a prirodzenej podobe....
Jačmeň je menej známa obilnina so skvelými výživovými vlastnosťami - má vysoký obsah vlákniny (veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, tzv. betaglukány), čím pôsobí blahodárne...
Amarant.Semienka amarantu sú nutrične nesmierne cenné najmä pre svoj obsah bielkovín. Rastlinné zdroje totiž obvykle neobsahujú bielkoviny, v ktorých je zastúpené kompletné...
Podrobný popis
🌱 Používanie:
Z veľkej časti vláknina, ktorá je obsiahnutá vo fazuľkách napomáha prečisťovať naše črevá od škodlivých látok a cholesterolu. Chlorofyl obsiahnutý vo fazuľkách ale naopak prináša pre telo prospešné baktérie, ktoré významne podporujú náš imunitný systém. Vysoké percento zastúpenia bielkovín v týchto malých zelených bobuľkách môže byť atraktívnym benefitom pre vegetariánov a vegánov.
A v neposlednom rade nedvíhajú hladinu cukru, takže sú vhodné pre diabetikov. Ich plnohodnotné zloženie je úplne prijateľné pre dojčiace a tehotné ženy. U žien je ďalším benefitom, že obsahujú veľa horčíka, ktorý má pozitívny vplyv na predmenštruačný syndróm.
V ponuke máme aj ďalšie Strukoviny bio
💚 Zdravotné benefity:
- majú pozitívny vplyv na činnosť srdca
- napomáhajú posilňovať imunitu
- prečisťujú organizmus
- sú vhodné pre diabetikov
- sú vhodné pre tehotné a dojčiace ženy
- napomáhajú pri problémoch s predmenštruačným syndrómom
- nezdvíhajú hladinu cukru v krvi
- sú bohaté na vápnik, horčík a bielkoviny
🌱 Odporúčané užívanie / dávkovanie:
Odporúčaná denná dávka sa udáva cca jedna hrsť fazule denne. Pokiaľ si nie ste istí, či je pre Vás produkt vhodný alebo veľkosťou dávky pre Vašu potrebu, prosím obráťte sa na svojho ošetrujúceho lekára.
🌱 Zaujímavosti a história:
Fazuľa mungo sú v starovekej indickej praxi považované za "jednu z najcennejších potravín" a sú tradičnou formou liečby už zhruba 1500 rokov. Pestujú sa predovšetkým vo východnej a juhovýchodnej Ázii a na indickom subkontinente. Dá sa samozrejme pestovať aj v našich končinách.
------------------
Naše recepty a články objavíš tu: Recepty / články
------------------
Pre bio produkt platí naša bio certifikácia: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1 305 kCal
Tuky: 1,3 g
- z toho nenasýtené: 0,3 g
Sacharidy: 43,6 g
- z toho cukry: 6,6 g
Vláknina: 15,8 g
Bielkovina: 23,6 g
Soľ: 0,038 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
Balenie: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % fazole mungo BIO |
Krajina pôvodu: | Čína |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Biele fazuľky majú jemnú chuť a predstavujú tak veľmi univerzálnu strukovinu. Skvele sa hodia do šalátov, polievok, omáčok aj ako výživná príloha. Obsahujú veľké množstvo...
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Existuje množstvo druhov fazule líšiacich sa tvarom, farbou a chuťou. Fazule pinto sú stredne veľké strakaté fazuľa pikantnej chuti a múčnej konzistencie. Fazule je možné pridať...
Má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Vyznačuje sa výborným nutričným zložením - obsahuje vlákninu a má nízky obsah tukov. Skvele sa hodí do šalátov,...
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Čierna fazuľa má lesklú čiernu farbu a hustú mäsitú štruktúru. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, známe je mexické burrito. Pre svoje výživné zloženie sa stala obľúbenou...
Cícer je veľmi výživná strukovina, príbuzná hrachu. Často nazývaná ako rímsky hrach. Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu. Bacuľaté semená...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Klasické obrie biele fazuľky Jumbo prvotriednej kvality, s tradičnou silnou aromatickou chuťou, ktorá sa konzistentne rozplynie na jazyku, predstavujú obľúbenú fazuľovú...
Široko pestovaný hrach polný v našom regióne pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody a pestuje sa lokálne vo žltej a zelenej variante. Medzi nimi nie je výrazný chuťový...
Fazuľa Kidney je väčšia, má červenú až hnedú farbu a po uvarení do mäkka získava jemne sladkastú chuť. Je obľúbená hlavne u fanúšikov mexického jedla, kam patrí napríklad Chilli...
Hrach je jedna z najvýznamnejších a najrozšírenejších strukovín v našej oblasti. Česko má bohatú históriu spojenú priamo s touto plodinou. Ľudia tradične pripravovali hrach...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Výborná ako príloha a skvelá aj do šalátov. Drží svoj tvar a je vždy na zahryznutie. Má výraznú chuť. Pri varení si udržuje tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov....
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka pochádzajúca z Francúzska, ktorá ponúka široké spektrum BIO produktov veľmi vysokej kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávnene stojí za svojou cenou i kvalitou. Ponuka BIO produktov je naozaj pestrá... od vločiek cez sušené ovocie, strukoviny, zeleninové prášky, orechy, múky, kakao až po superpotraviny.