Vaření a pečení (hlavní kat.)
Objavte svet zdravého varenia a pečenia s našou širokou ponukou kvalitných surovín nielen v bio kvalite. V tejto kategórii nájdete všetko, čo potrebujete na prípravu lahodných a výživných pokrmov, ktoré potešia vaše chuťové bunky a podporia vaše zdravie. Od bio múky cez prírodné sladidlá až po strukoviny, korenie a zdravé tuky. Naše suroviny sú starostlivo vybrané tak, aby spĺňali tú najvyššiu kvalitu.
Sójová múka je zdrojom cenných bielkovín. Sójová múka neobsahuje lepok, v receptoch na prípravu pečiva je preto potrebné používať ju iba ako doplňujúcu múku k múke obsahujúcej...
Na výrobu tejto múky sa používa sušený cícer. Od bežnej múky ju na prvý pohľad rozoznáte vďaka nažltlej farbe. Múku využijete na pečenie, varenie alebo zahusťovanie omáčok....
Tento kokosový olej je lisovaný za studena a tým si zachováva mnoho výživných látok, predovšetkým vitamíny A, C a E. Obsahuje aj veľké množstvo antioxidantov a neutralizuje...
Čiroková múka má celkom neutrálnu chuť, ľahko sladkastú a mierne orieškovú, nie ale tak silno ako napríklad múka pohánková. Nebojte sa s čirokovou múkou experimentovať. Môžete s...
Špalda je celkom zabudnutý druh pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú Okrem múky sa z nej vyrába napríklad...
Sójová múka je zdrojom cenných bielkovín. Sója má vysoký obsah vitamínov B1, B3, lecitínu, vápnika, horčíka. Sójová múka neobsahuje lepok, v receptoch na prípravu pečiva je...
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej...
Táto soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Prirodzene bezlepková pšenová múka. Pšeno obsahuje pomerne vysoký obsah bielkovín, je celozrnné a navyše je to skvelý zdroj vitamínov a minerálov. Použitie: Používa sa na slané...
Ryžové cestoviny sú chutnou, ľahko stráviteľnou a bezlepkovou alternatívou cestovín. Bezvaječné cestoviny bez lepku sú vhodné pre celiatikov. Rýchla a ľahká príprava. Prečo...
Vyskúšajte zdravší variant cestovín. Ryžové kolienka navyše neobsahujú lepok, sú teda vhodné aj pre celiatikov. Tieto diétne cestoviny vám zvýšia príjem bielkovín, vlákniny,...
Ak si radi pečiete vlastný chlieb, určite musíte vyskúšať BIO ražný kvások. Hlavnou výhodou je výborná chuť, ktorú vďaka tomuto kvásku bude Váš chlieb mať a tiež, že kvások...
Lupinová múka hladká je veľmi žiadaná. Emulgačné vlastnosti tejto múky čiastočne nahrádzajú vaječné žĺtky. Lupinová múka je bezlepková a preto vhodná pre výživu celiatikov....
Ryžové cestoviny sú chutnou, ľahko stráviteľnou a bezlepkovou alternatívou cestovín. Bezvaječné cestoviny bez lepku sú vhodné pre celiatikov. Rýchla a jednoduchá Príprava. Prečo...
Kryštalická soľ z Himalájí obsahuje dôležité minerály, ktoré ľudské telo potrebuje. Tieto prvky boli súčasťou pramora a majú aj teraz pre ľudský organizmus centrálny...
Je to soľ vyťažená v sopečných oblastiach Pakistanu, ktorá má vyšší podiel minerálnych látok ako klasická jedálenská soľ. Obsah NaCl je cca 92 %. Kala Namak sa síce v češtine...
Táto Soľ vznikala v oblasti dnešných Himalájí v období starohôr pomalým odparovaním plytkého mora. Následným pohybom zemských vrstiev sa Soľné ložiská dostali hlboko pod povrch....
Ovos je na živiny najbohatšie obilie. Obsahuje fosfor, železo a vitamín B1. Nájdeme v ňom dvakrát viac tzv. Zdravého tuku ako v pšenici a viac ľahko stráviteľných proteínov a...
Kukuričná múka má široké spektrum použitia. V medzinárodnej kuchyni sa z kukuričnej múky pripravujú mexickej placky, tortily alebo americký chlieb. Je vhodná na prípravu slaných...
Ovsená múka zbavená lepku. Obsahuje fosfor, železo a vitamín B1. Nájdeme v nej dvakrát viac tzv. zdravého tuku ako v pšenici a viac ľahko nastaviteľných proteínov a sacharidov,...
Ak ste milovníkom marmelád, môžete sa radovať. Už dávno odzvonilo nezdravému zahusťovaniu. Vyskúšajte prírodné zdravé zahusťovanie a svoje marmelády povýšte na ďalšiu úroveň!...