Kokosová múka
![Dopravné](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/3-1.png?662ea4ae)
![Darček pri nákupe nad 32 €](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/1-1.png?662ea523)
![Garancia kvality](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/2_(3).png?662ea586)
![Široký výber](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/banners/4_(4).png?662ea5c7)
Súvisiaci tovar
![horka-cokolada-pecicky-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/12765_horka-cokolada-pecicky-bio.jpg?662fcadb
)
Čokoládové kúsky sú vynikajúce do sušienok, báboviek a korpusov aj na zdobenie torty a dezertov. Po upečení držia tvar a dodajú cestu božskú čokoládovú chuť. Sú jasnou voľbou...
![kyprici-prasek-vinny-kamen-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/12828_kyprici-prasek-vinny-kamen-bio.jpg?662fcadb
)
Vínny kameň prirodzene vzniká v sude, keď je víno vystavené nižšej teplote. Pri použití dochádza potom k reakcii vinného kameňa s jedlou sódou, vďaka čomu je cesto dokonale...
![zitny-kvasek-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13086_zitny-kvasek-bio.jpg?662fcadb
)
Ak si radi pečiete vlastný chlieb, určite musíte vyskúšať BIO ražný kvások. Hlavnou výhodou je výborná chuť, ktorú vďaka tomuto kvásku bude Váš chlieb mať a tiež, že kvások...
![sojova-smetana-slehani-cresoy-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14970-1_sojova-smetana-slehani-cresoy-bio.png?662fcadb
)
Táto sójová „smotana“ je ľahko stráviteľnou alternatívou kravského mlieka. Rastlinný krém slúžiaci ako skvelá náhrada smotany. Vyrobené z ekologicky pestovaných surovín....
![tapiokovy-skrob-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17688-1_tapiokovy-skrob-bio.jpg?662fcadb
)
Škrob obsahuje veľké množstvo sacharidov a bielkovín. Je vhodný aj pre celiakov a iných alergikov, pretože je prirodzene bezlepkový a neobsahuje žiadne alergény. Ocenia ho aj...
![kyprici-prasek-do-perniku-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16425-1_kyprici-prasek-do-perniku-bio.jpg?662fcadb
)
Sypká zmes na prípravu perníkov bez fosfátov a v BIO kvalite. Ešte lepšiu chuť Vašich medovníkov. Vyvážená kombinácia šetrných kypridiel s BIO perníkovým korením. Tento kypriaci...
![hraska-na-zahustovani-bezlepkova](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18321-1_hraska-na-zahustovani-bezlepkova.jpg?662fcadb
)
Hraška vychádza z rodinnej tradície a ide o rýdzo český produkt. Hraška neobsahuje lepok, žiadne konzervanty ani farbivá. Zahustiť s ňou môžete polievky, omáčky, šťavy a ďalšie...
![kyprici-prasek-z-vinneho-kamene](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18965_kyprici-prasek-z-vinneho-kamene.jpg?662fcadb
)
Vínny kameň prirodzene vzniká v sude, keď je víno vystavené nižšej teplote. Pri použití potom dochádza k reakcii vínneho kameňa s jedlou sódou, vďaka čomu je cesto dokonale...
![hraska-hrachova-smes-vanilka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/18504-1_hraska-hrachova-smes-vanilka.jpg?662fcadb
)
Hraška Vanilka je unikátny český výrobok z rýdzo prírodných surovín. Neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá. Táto lahodná hrachová zmes zvyšuje...
![vanilka-bourbon-mleta-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/11733_vanilka-bourbon-mleta-bio.jpg?662fcadb
)
Vanilka odrody Bourbon v BIO kvalite a navyše priamo z Madagaskaru sa radí medzi najluxusnejšie korenia. Využijete ju do krémov, pudingov a na pečenie čajového pečiva. Vanilka...
![agar-zahustovadlo-z-morske-rasy](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17661-1_agar-zahustovadlo-z-morske-rasy.png?662fcadb
)
Agar sa získava z morskej riasy Tengusa a je tak bohatý na živiny ako ostatné známe riasy. Obsahuje vysoké množstvo vápnika, železa i jódu. Agar je vo forme miniatúrnych...
![kyprici-prasek-do-peciva-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13845_kyprici-prasek-do-peciva-bio.png?662fcadb
)
Kypriaci prášok do pečiva bez obsahu lepku. Pri jeho výrobe boli použité suroviny najvyššej kvality. Od českého výrobcu s dlhoročnou tradíciou. Kypriaci prášok pridávame do...
![kukuricny-skrob-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13833_kukuricny-skrob-bio.png?662fcadb
)
Kukuričný škrob v BIO kvalite na prípravu múčnikov a dezertov, k zahusteniu krémov, polievok, náplní, omáčok a polievok. Využijeme ho nielen pri varení, ale aj do múčnikov a...
![psenicna-bilkovina-lepek](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17817-1_psenicna-bilkovina-lepek.jpg?662fcadb
)
Pšeničná bielkovina je v podstate múka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepok. Vhodný na výrobu domáceho seitanu - "pšeničné mäso" . Pšeničná bielkovina sa vyznačuje naozaj veľkým...
![jedla-soda-potravinarska](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16971-1_jedla-soda-potravinarska.jpg?662fcadb
)
Táto jemne mletá jedlá sóda je vhodná na potravinárske účely a pri výrobe neboli použité zlúčeniny hliníka. Používame ju na kyprenie niektorých ciest. V kyslom prostredí sa...
Podrobný popis
Minimálna trvanlivosť: min 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Väčšina bezlepkových múk je skoro bez chuti, kokosová múka je krásne voňavá a dodá naopak všetkým pokrmom zaujímavý "šmrnc". Hoci nie je nijako sladená, stačí použiť menej sladidla ako u bežnej múky, pretože kokos má prirodzene sladkastú chuť. Kokosovú múku môžete miešať so všetkými druhmi bezlepkových, ale aj klasických múk. Pokiaľ ju pridáte do mlieka alebo džúsu, vznikne vám výborný nápoj plný bielkoviny a vlákniny.
Receptov na sladké pečivo s kokosovou múkou je na internete veľa, ale ak chcete experimentovať a vyskúšať si, že je výborná aj v kombinácii s rybou, tak tu máte recept na Paleo tilapiu:
Recept - Paleo tilapia
Čo budete potrebovať na 4 porcie:
- 4 filé tilapia
- 2 až 3 lyžice kokosového oleja
- 3/4 šálky nesladených kokosových chipsov
- 1/2 šálky kokosovEJ múky
- morskú soľ podľa chuti
- 3 vajcia
Postup: Na panvici si nechajte rozpáliť kokosový olej asi na 170 ° C. Medzitým na tanieri zmiešajte kokosové čipsy, kokosovú múku a soľ. Do iného taniera rozbite a rozšľahajte vajcia. Filé tilapia najprv obalujte vo vajciach, potom v pripravenej kokosovej zmesi. Nechajte opadať zvyšok kokosu, ktorý sa neprilepil na rybu, potom zmažte filety na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista asi 5 - 7 minút.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1636/391
TUKY [g]: 13,3, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 12,3
SACHARIDY [g]: 60,3, z toho CUKRY [g]: 8,6
VLÁKNINA [g]: 42,5
BIELKOVINY [g]: 18,0
SOĽ [g]: 0,03
SODÍK [mg]: 11
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Mouky |
---|---|
Krajina pôvodu: | Filipíny / Polsko |
Značka: | Les fruits du paradis |
![kokosova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/11505_kokosova-mouka-bio.jpg?662fcadb
)
Kokosová múka má v kuchyni široké uplatnenie. Je skvelou náhradou klasickej pšeničnej múky, obsahuje málo tuku a sacharidov a je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Múčniky a...
![psenicna-mouka-bila--polohruba--bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/19100-1_psenicna-mouka-bila--polohruba--bio.jpg?662fcadb
)
Biela bio múka na sviatočné pečenie. Na bežné pečenie odporúčame používať PRO-BIO múku chlebovú a celozrnnú, ktoré obsahujú veľa vlákniny. Pšeničná múka plohrubá je vhodná na...
![mandlova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/17808-1_mandlova-mouka-bio.jpg?662fcadb
)
Mandľová múka sa vyrába z jemných lúpaných mandlí. Je jednou z najobľúbenejších ingrediencií zdravého či úplne bezlepkového pečenia. Okrem toho si z nej môžete...
![kastanova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13326_kastanova-mouka-bio.jpg?662fcadb
)
Gaštanová múka je mlynský výrobok z gaštanu jedlého. V akomkoľvek recepte môžete nahradiť až 25 % bežnej múky. Vedeli ste, že jedlé gaštany sú bohaté na vitamín C? Gaštanová...
![pohankova-mouka-celozrnna](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16761-1_pohankova-mouka-celozrnna.jpg?662fcadb
)
Pohánková múka celozrnná je prirodzene bezlepková potravina s významným obsahom vitamínov a prospešných látok pre ľudský organizmus. Je vhodná na pečenie chleba, rožkov,...
![psenicna-mouka-celozrnna-jemne-mleta](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16893-1_psenicna-mouka-celozrnna-jemne-mleta.png?662fcadb
)
Celozrnná múka je plnohodnotná múka z celých zŕn. Preto má prirodzene tmavšiu farbu a obsahuje vlákninu a ďalšie cenné živiny, ktoré sa nachádzajú v obale a v kľúči zrna....
![ovesna-mouka-celozrnna](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14442-1_ovesna-mouka-celozrnna.jpg?662fcadb
)
Ovos je na živiny najbohatšie obilie. Obsahuje fosfor, železo a vitamín B1. Nájdeme v ňom dvakrát viac tzv. Zdravého tuku ako v pšenici a viac ľahko stráviteľných proteínov a...
![sojova-mouka-hladka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13221_sojova-mouka-hladka.jpg?662fcadb
)
Sójová múka je zdrojom cenných bielkovín. Sója má vysoký obsah vitamínov B1, B3, lecitínu, vápnika, horčíka. Sójová múka neobsahuje lepok, v receptoch na prípravu pečiva je...
![maniokova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/19252_maniokova-mouka-bio.jpg?663047fc
)
Manioková mouka se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod jmény cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhá tisíciletí a to zejména v tropických...
![cizrnova-mouka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13080_cizrnova-mouka.jpg?662fcadb
)
Na výrobu tejto múky sa používa sušený cícer. Od bežnej múky ju na prvý pohľad rozoznáte vďaka nažltlej farbe. Múku využijete na pečenie, varenie alebo zahusťovanie omáčok....
![hrachova-mouka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13182_hrachova-mouka.jpg?662fcadb
)
Hrachová múka je veľmi dobrým zdrojom vlákniny, sacharidov a antioxidantov. Je vhodná na prípravu hrachovej polievky, zahusťovanie pokrmov a polievok. Možno pridávať do ciest na...
![bezlepkova-mouka-nomix](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14892-1_bezlepkova-mouka-nomix.jpg?662fcadb
)
Bezlepková múka Nomix je určená na každodenné použitie v kuchyni. Bola vyvinutá tak, aby sa svojimi vlastnosťami čo najviac podobala múke pšeničnej. Pre svoju univerzálnosť ju...
![kukuricna-mouka-polohruba](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/13140_kukuricna-mouka-polohruba.jpg?662fcadb
)
Kukuričná múka má široké spektrum použitia. V medzinárodnej kuchyni sa z kukuričnej múky pripravujú mexickej placky, tortily alebo americký chlieb. Je vhodná na prípravu slaných...
![psenicna-mouka-polohruba-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/16896-1_psenicna-mouka-polohruba-bio.png?662fcadb
)
Biela bio múka na sviatočné pečenie. Pre bežné pečenie odporúčame používať PRO-BIO múku chlebovú a celozrnnú, ktoré obsahujú veľa vlákniny. Pšeničná múka plohrubá je vhodná na...
![bananova-mouka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/19180_bananova-mouka-bio.png?662fcadb
)
![celozrnna-spaldova-mouka-hladka-bio](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.sk/user/shop/detail/14265-1_celozrnna-spaldova-mouka-hladka-bio.jpg?662fcadb
)
Špalda je celkom zabudnutý druh pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú Okrem múky sa z nej vyrába napríklad...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.