Japonský zelený čaj - Gaba Suna
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Príprava čaju:
- Do kanvičky (čajníku) vložíme 5-7 g čaju.
- Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 60-70 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty. Čaj je viacnálevový, takže je možné zalievať ho opakovane 4-5 krát.
- Každý ďalší nálev predĺžte o 30 sekúnd až 1 minútu podľa chuti.
TIP: Čajové lístky sa opakovane zalievajú len pokiaľ sú teplé, vychladnuté čajové lístky opakovane nikdy nezalievame. Pri určitých veľmi chuťovo výrazných zelených čajoch či čajoch s veľmi vysokým podielom katechínov sa nálevy predlžujú napríklad len o 10 sekúnd, keďže sú chuťovo veľmi výrazné. Všetko však záleží od osobnej preferencie.
PREČO PIŤ LÍSTKOVÝ ZELENÝ ČAJ?
Zelenému čaju sa pripisuje celý rad liečivých účinkov a na ďalekom východe je považovaný za nápoj dlhovekosti. Zelený čaj má okrem schopnosti nabiť nás energiou aj množstvo zdraviu prospešných látok ako antioxidanty, karotén, flavonoidy, polyfenoly, minerály ako horčík, selén či dokonca vitamíny C, E a B2. Za zmienku určite stojí aj vzácna aminokyselina L-theanín, ktorá sa nachádza len v zelenom čaji a podporuje produkciu neurotransmiterov dopoamínu a sérotonínu v mozgu, čím výrazne vplýva na zlepšenie našej nálady. Zelený čaj má taktiež protizápalový účinok, znižuje hladinu cholesterolu, cukru v krvi, upravuje vysoký krvný tlak, čím znižuje riziko srdcovocievnych ochorení. Znižuje riziko vzniku určitých druhov rakoviny a pôsobí preventívne pri Alzhemerovej chorobe.
ODKIAĽ POCHÁDZA NÁŠ LÍSTKOVÝ ZELENÝ ČAJ?
Všetky naše lístkové zelené čaje pochádzajú výlučne z Japonska. Japonsko patrí dlhé stáročia medzi top producentov zeleného lístkového čaju a je zárukou najvyššej možnej kvality. Ako obchod sa špecializujme na predaj len tých najkvalitnejších a mnohokrát oceňovaných japonských čajov ako Matcha čaj ceremoniálnej kvality, výberové Gyokuro či vedecké čaje Gaba a Benifuki. Naše čaje pochádzajú z najvychytenejších japonských čajových oblastí a jedná sa výlučne o 100% organické produkty.
AKO PRIPRAVOVAŤ ZELENÝ LÍSTKOVÝ ČAJ?
Do kanvičky (čajníku) vložíme 5-7 g čaju. Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 60-70 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty. Čaj je viacnálevový, takže je možné zalievať ho opakovane 4-5 krát. Každý ďalší nálev predĺžte o 30 sekúnd až 1 minútu podľa chuti. Čajové lístky sa opakovane zalievajú len pokiaľ sú teplé, vychladnuté čajové lístky opakovane nikdy nezalievame. Pri určitých veľmi chuťovo výrazných zelených čajoch či čajoch s veľmi vysokým podielom katechínov sa nálevy predlžujú napríklad len o 10 sekúnd, keďže sú chuťovo veľmi výrazné. Všetko však záleží od osobnej preferencie.
AKO SKLADOVAŤ LÍSTKOVÝ ZELENÝ ČAJ?
Lístkový zelený čaj odporúčame skladovať bez prístupu kyslíka, vlhka a tepla. Zelený čaj by nemal byť taktiež vystavovaný priamemu slnečnému žiareniu. Ideálny spôsob uchovávania zeleného čaju je v plechovej dóze, ktorú dostanete spolu s čajom vo variante s plechovkou (čaj v plechovke je uzavretý ešte aj v ochrannom obale doypack). Druhou možnosťou je nechať čaj v ochrannom alumíniovom obale doypack, ktorý ponúkame ako druhú variantu lístkového čaju. Obal doypack je uzatvárateľný alumíniový obal, ktorý zamedzuje degradácií čaju a prístupu kyslíka. Vždy však treba skontrolovať, či je obal správne uzatvorený.
AKÁ JE DOPORUČENÁ DENNÁ DÁVKA ZELENÉHO ČAJU?
Odporúčaná denná dávka zeleného čaju sa pohybuje v rozmedzí 3-5 šálok. Každý zdroj uvádza trochu iný počet šálok vzhľadom na rôzne faktory ako veľkosť čajníku, spôsob prípravy atď. Ideálne je viacnálevový čaj zaliať 5 krát, pričom dĺžku každého nálevu predlžujeme o 30 sekúnd - 1 minútu. Všetko však záleží na osobnej preferencií a rôznych faktoroch ako citlivosť na kofeín, druh zeleného čaju atď.
AKÚ KVALITU ČAJU PONÚKAME?
Všetky druhy našich lístkových zelených čajov sú vysokokvalitné viacnálevové japonské zelené čaje. Vybrali sme pre Vás to najlepšie, čo Japonsko ponúka. Všetky naše čaje boli pestované pod záštitou japonského ekologického poľnohospodárstva čo znamená, že sú 100% organické a pri ich pestovaní neboli použité žiadne pesticídy ani chemické hnojivá. Všetky naše čaje dodávame v alumíniových obaloch doypack, ktoré bránia prístupu vlhkosti, vzduchu, prachu a iných látok, čím zabraňujú degradácií čaju. Z toho dôvodu si môžte byť istý, že u nás dostanete vždy čerstvý top produkt.
Dodatočné parametre
Kategória: | Zelené čaje |
---|---|
Druh čaju: | Camellia sinensis |
Kultivar čajovníkov: | Yakubita |
Kvalita: | Japonský lístkový zelený čaj najvyššej kvality |
Pestovateľská oblasť: | Kawanimani, Miyazaki |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Značka: | Matcha Day |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka Matcha Day pochádza zo Slovenska a zameriava sa na predaj prémiových zelených čajov z Japonska. Matcha Day dováža tieto zelené čaje napríklad z Japonska a zaisťuje, že ich produkty sú 100% prírodné, organické a bez pridaných chemických látok. Všetky ich produkty spĺňajú prísne štandardy. Matcha Day garantuje, že kupujete originálnu japonskú matchu či lístočky zeleného čaju, ktoré je ručne zbieraná a starostlivo spracovávaná.