Oleje
- olej je tajný kľúč k harmónii v kuchyni. Dodáva pokrmom zamatovú hebkosť, zvýrazňuje vôňu, prepája chute a dokáže z obyčajného receptu vytvoriť lákavú kompozíciu, ktorá poteší všetky zmysly a zanechá spomienku na skutočný kulinársky zážitok. Nielen, že má veľa využití pri Varení, dokonale sa hodí aj na Pečenie. Nahradiť ho môžete aj Prepusteným maslom. TIP od MámeChuť: Banán BIO prášok (múka) - MámeChuť.
Radenie produktov
Výpis produktov
Pochutnajte si na extra virgin Kokosovom oleji, ktorý je získaný z tropických ostrovov Filipín. Raw Bio Kokosový olej má maslovú štruktúru a mierne sladkastú chuť. Okrem bohatej...
Výborný na varenie, pečenie aj do studenej kuchyne, neoxiduje a je stabilný aj pri vysokých teplotách. Jedna surovina, nekonečné možnosti. Smaž, peč, mixuj alebo tvor – kokosový...
Konopný olej sa získava lisovaním za studena zo semien technického konope (Cannabis sativa L.), ktoré neobsahuje psychoaktívne látky ako THC. RAW kvalita znamená, že pri výrobe...
ľanový olej je jeden z najzdravších rastlinných olejov. Vyrába sa lisovaním semien ľanu siateho (Linum usitatissimum), čo je nenápadná, ale veľmi užitočná rastlina pestovaná aj...
Makový olej sa získava lisovaním semien maku siateho (Papaver somniferum) – väčšinou ide o modrý mak, ktorý je bežne pestovaný aj v Českej republike – patrí k tradičným...
Tento olej je za studena lisovaný olej zo semien repky olejnej (Brassica napus), pestovanej aj v Českej republike.Na rozdiel od bežného rafinovaného oleja z obchodu je RAW...
Slnečnicový olej RAW je za studena lisovaný olej zo semien slnečnice ročnej (Helianthus annuus), pestovanej aj v Česku. RAW kvalita znamená, že sa lisuje pri teplote do 40 ° C,...
Tekvicový olej RAW sa získava lisovaním za studena zo semienok olejnatých tekvíc. Najčastejšie ide o tzv. štrbinovú tekvicu (Cucurbita pepo var. styriaca), ktorej semienka...
Ovládacie prvky výpisu
Oleje sú základnou surovinou, ktorá dodáva jedlám harmóniu, zamatovú konzistenciu a výraznú vôňu. Vyrábajú sa lisovaním plodov, semien či orechov a vďaka šetrným metódam, ako je studený lis, si uchovávajú prirodzenú kvalitu i charakteristickú arómu. V kuchyni nachádzajú uplatnenie pri varení, vyprážaní, pečení, dusení i restovaní, kde zaisťujú potrebnú šťavnatosť a zvýrazňujú chuť jednotlivých zložiek. Rastlinné oleje sa hodia aj do studených receptov, šalátov, marinád a omáčok, ktorým prepožičiavajú ľahkosť aj hĺbku. Každý druh má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa stáva inšpiráciou pre nové kombinácie aj tradičnú kuchyňu. Oleje spájajú prírodný pôvod, jemnosť aj univerzálnosť a dokážu z obyčajného receptu vytvoriť kulinársky zážitok. Pri ich použití sa kuchyňa mení na priestor plný vôní, kde každá kvapka hrá svoju dôležitú úlohu.