Oleje
- olej je tajný kľúč k harmónii v kuchyni. Dodáva pokrmom zamatovú hebkosť, zvýrazňuje vôňu, prepája chute a dokáže z obyčajného receptu vytvoriť lákavú kompozíciu, ktorá poteší všetky zmysly a zanechá spomienku na skutočný kulinársky zážitok. Nielen, že má veľa využití pri Varení, dokonale sa hodí aj na Pečenie. Nahradiť ho môžete aj Prepusteným maslom. TIP od MámeChuť: Banán BIO prášok (múka) - MámeChuť.
Radenie produktov
Výpis produktov
Tento čistý rastlinný olej vyniká jemnou chuťou a všestranným využitím v teplej aj studenej kuchyni. Vyrába sa šetrným spôsobom z dužiny avokáda a zachováva si tak svoju...
Tento svetlo žltý rastlinný olej má jemnú, ľahko trávnatú chuť a je cenený pre svoju čistotu a prírodný pôvod. Vyrába sa šetrným lisovaním za studena a je vhodný výhradne na...
Tento aromatický rastlinný olej s ľahko orieškovou chuťou dodá vašim pokrmom výraz a exotický nádych. Vyrába sa lisovaním za studena z kvalitných sezamových semienok a je vhodný...
Tmavozelený olej s výraznou orieškovou chuťou je tradičnou špecialitou predovšetkým v strednej Európe. Vyrába sa výhradne z tekvicových semienok lisovaných za studena. Je...
Ovládacie prvky výpisu
Oleje sú základnou surovinou, ktorá dodáva jedlám harmóniu, zamatovú konzistenciu a výraznú vôňu. Vyrábajú sa lisovaním plodov, semien či orechov a vďaka šetrným metódam, ako je studený lis, si uchovávajú prirodzenú kvalitu i charakteristickú arómu. V kuchyni nachádzajú uplatnenie pri varení, vyprážaní, pečení, dusení i restovaní, kde zaisťujú potrebnú šťavnatosť a zvýrazňujú chuť jednotlivých zložiek. Rastlinné oleje sa hodia aj do studených receptov, šalátov, marinád a omáčok, ktorým prepožičiavajú ľahkosť aj hĺbku. Každý druh má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa stáva inšpiráciou pre nové kombinácie aj tradičnú kuchyňu. Oleje spájajú prírodný pôvod, jemnosť aj univerzálnosť a dokážu z obyčajného receptu vytvoriť kulinársky zážitok. Pri ich použití sa kuchyňa mení na priestor plný vôní, kde každá kvapka hrá svoju dôležitú úlohu.