Oleje
- olej je tajný kľúč k harmónii v kuchyni. Dodáva pokrmom zamatovú hebkosť, zvýrazňuje vôňu, prepája chute a dokáže z obyčajného receptu vytvoriť lákavú kompozíciu, ktorá poteší všetky zmysly a zanechá spomienku na skutočný kulinársky zážitok.
Najpredávanejšie

Konopný olej sa získava lisovaním za studena zo semien technického konope (Cannabis sativa L.), ktoré neobsahuje psychoaktívne látky ako THC. RAW kvalita znamená, že pri výrobe...

Predstavujeme vám pestrecový olej, ktorý nie je len ďalším kuchynským doplnkom, ale výsledkom hlbokého rešpektu k prírode, tradícii a remeslu. Lisovaný za studena z českého...

Tekvicový olej RAW sa získava lisovaním za studena zo semienok olejnatých tekvíc. Najčastejšie ide o tzv. štrbinovú tekvicu (Cucurbita pepo var. styriaca), ktorej semienka...
Oleje sú základnou surovinou, ktorá dodáva jedlám harmóniu, zamatovú konzistenciu a výraznú vôňu. Vyrábajú sa lisovaním plodov, semien či orechov a vďaka šetrným metódam, ako je studený lis, si uchovávajú prirodzenú kvalitu i charakteristickú arómu. V kuchyni nachádzajú uplatnenie pri varení, vyprážaní, pečení, dusení i restovaní, kde zaisťujú potrebnú šťavnatosť a zvýrazňujú chuť jednotlivých zložiek. Rastlinné oleje sa hodia aj do studených receptov, šalátov, marinád a omáčok, ktorým prepožičiavajú ľahkosť aj hĺbku. Každý druh má unikátne vlastnosti, vďaka ktorým sa stáva inšpiráciou pre nové kombinácie aj tradičnú kuchyňu. Oleje spájajú prírodný pôvod, jemnosť aj univerzálnosť a dokážu z obyčajného receptu vytvoriť kulinársky zážitok. Pri ich použití sa kuchyňa mení na priestor plný vôní, kde každá kvapka hrá svoju dôležitú úlohu.